Mühendislik okuyorum sanırım bunalımdayım

kita

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
355
5
Arkadaşlar biraz da olsa fikir almak içimi dökmek için bir konu açmaya karar verdim, depresyondan habire uyuma isteğim var bugün de okula gitmedim yurtta paso uyudum, sürekli dalgınım, derse odaklanamama gibi problemler yaşıyorum.
Aşırı takıntılı bir insan oluşum hayatımı zindan ediyor.
Ben dgs ile bilg. müh kazandım bu sene 1.sınıftan alttan iki ders verdiler ve direk 2.sınıftan başlattılar.

Bu bölümü aşırı istiyordum ki 3 sene üst üste sınava girdim bu sene kısmet oldu fakat o kadar dersler ağır geldi ki bir de meslek lisesi oluşum çoğu dersi görmeyişim (başta matematik 2/türev,integral vs.) 1.sınıf dersleriyle 2.sınıfın bağlantılı oluşu beni aşırı zorladı vizelerim berbat ve ben düşük not almaya hiç alışık bir insan değilim. 2 yıllık myo hayatım çok başarılı geçmişti bu yüzden de bölümümü devam ettirmek istedim. En büyük hayalimdi bilg. müh kazanmak ve kazandım. Ama ne bölüm derslerini ne de sınıfı hiç sevemedim. Sınıftakiler aşırı soğuklar myo yıllarımı o kadar arıyorum ki. Dönem bitmek üzere ama hala ben bulunduğum şehre,insanlara,okula alışamadım çok sıkılıyorum.

Ara ara ağlama krizleri yaşıyorum. Ailemden de ilk kez bu kadar uzak kaldım. myo yu ailemin bulunduğu ilde okumuştum 22 yaşındayım ama kendimi çok bitkin tükenmiş hissediyorum. Okula seve seve gittiğim bir günüm yok.
Ben hiç böyle hayal etmemiştim.
2 hafta sonra finallerim başlayacak benim şimdiden mutlaka derslere çalışmam lazım ama oturup da başlayamıyorum zaten çoğu dersi de anlayamıyorum anlasam yine oturur bakarım belki ama yok aşırı zorlanıyorum. Sürekli oyalanacak bişeyler buluyorum şu an bile ders çalışmam gerekirken buraya yazıyorum mesela ama çok doluyum :KK43:

Bölümüm çok güzel, farkındayım her sorana söylediğimde ooo bravo,tebrikler,çok güzel bölümün vs. güzel tepkiler alıyorum bunları duyunca biraz da olsa sabretmeliyim elbet bir gün okul biter rahata kavuşurum diyorum kendime ama her şeyi kafama takmam yüzünden 1 gün iyi olsam diğer günler aynı eski benim... Okulun ilk 1-2 ayı okulu bırakmayı bile düşündüm o kadar çaresiz kaldım ki ama o kadar emek ettim ki şu DGS için ve aileme karşı mahcup olmamak için dayandım ve Allah'ın izniyle de sınıfta da kalsam elbet bir gün bende bilg müh mezunu olacağım.

Çok sıkıldım bu durumdan ve bu bölüm kendini geliştirmeden olacak iş değil. O heves bile uçup gitti içimden, programlama adına bişey yaptığımda yok iki dersi de bıraktım ödevler yüzünden habire ödev verildiği için yapamadım seneye alttan alacam ve korkuyorum boş boş mezun olmaktan. Bilmiyorum bu dönemden sonra daha mı farklı olur ama derslerin hiç birini de sevmiyorum zaten hmen her dersin içinde mat var. türev integrali hayatımda görmedim burda derslerin içinde karışık gidiyoruz mat bile çalışamıyorum bi kaç kez denedim ama bi yerde takılınca kaldım durdum onun için de bişey yapmıyorum.

Zamanında çok çalışkan,sorumlu bir öğrenci olmama rağmen şu an bu kadar her şeyi boşlamam bi türlü odaklanamamam beni yiyip bitiriyor. Ve ben kendmden çok ailemi düşünüyorum onlara karşı mahcup olmayı hiç istemiyorum.
Bu bölümde olan arkadaşlar ya da çevrelerinden bilgi sahibi olan arkadaşlar bana biraz fikir verin şu an çok ihtiyacım var buna.
Motive olamıyorum bir türlü. Korkularım var. Kafam hiç boş kalmıyor sürekli takıntılarımla savaşıyorum resmen.

Son düzenleme:
canim bende myo bil.prog mezunuyum.kpss atamasi ile memur oldum.birkac kez dgs ye girdim olmayinca kpss yi denedim.
iyikide boyle olmus. cunku bolum cok zor.

ama sen girebilmisin. ne mutlu sana.bu sene verebildigin dersleri ver.koyurma hemen kendini oyle.bi ust siniflardaki kizlardan derslerden nasil gecilecegine ait tuyolar alabilirsin.bi dersanenin matematik ogretmeninden turev..vs anlatmasini rica edebilirsin.aklima gelenler bunlar. sinirlarini zorla.oldugu kadar yapmaya calis. olmadiginda da ailen anlayisla karsilayacaktir seni.

Dgs.o... diye bi site var. ayni bolumu okuyanlar yardimci olur sana.site adi vermek yasak. eger anlamadiysan ozelden yazarim. kolay gelsin canim benim.

canim bende myo bil.prog mezunuyum.kpss atamasi ile memur oldum.birkac kez dgs ye girdim olmayinca kpss yi denedim.
iyikide boyle olmus. cunku bolum cok zor.

ama sen girebilmisin. ne mutlu sana.bu sene verebildigin dersleri ver.koyurma hemen kendini oyle.bi ust siniflardaki kizlardan derslerden nasil gecilecegine ait tuyolar alabilirsin.bi dersanenin matematik ogretmeninden turev..vs anlatmasini rica edebilirsin.aklima gelenler bunlar. sinirlarini zorla.oldugu kadar yapmaya calis. olmadiginda da ailen anlayisla karsilayacaktir seni.

Dgs.o... diye bi site var. ayni bolumu okuyanlar yardimci olur sana.site adi vermek yasak. eger anlamadiysan ozelden yazarim. kolay gelsin canim benim.

Evet biliyorum siteyi... Orda da konum var zaten ama pek kimse göremeyince buraya da yazmak istedim.
Şu an maddi durumumuzun da kötü oluşu yüzünden özel ders de alamam kendi başıma nasıl mat 2 yi halledeceğimi düşünüyorum bu ara tatilde kitaplardan çalışacağım ancak öyle...
Bende bazen keşke ilk önce memur olsaydım sonra dgs kazanırdım diyorum ama kısmet böyle oldu. Çok istedim bu bölümü ve sonunda kısmet oldu bir şekilde bitireceğim artık.
Teşekkür ederim. Sanada kolay gelsin canım.

Son düzenleme:
Mühendislik okumanın etkisi galiba bu. Sana nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum ama sanırım mühendislik fakültelerinin erkek ağırlıklı olması ve kendilerini çok zeki sanan bi yeri kalkık insanlardan oluşmalarından kaynaklı bir durum. Mühendisim. Okuldaki 1. senemde depresyonlara girdim arkadaşsızlıktan sıkıntıdan. Geçti şimdi doktoramı yapıyorum. Çok başarlı okul hayatım alt üst oldu. Ben düşük not almış bir insan değildim ama bütün derslerden kaldığımı bilirim. Sosyal gezip tozan bi kız olsam anlicam. Ama yok. Sevemedim yanlış bölümü okudum belki diyorum bilmiyorum. Ama ben de çok istemiştim. Okula alıştıkça geçer sabret biraz. Dersi tekrar alırsın düzelir.Hocalarından yardım iste. Myo sonrası uyum problemi de yaşıyorsun sen. Altından kalkarsın bunu :)

Evet biliyorum siteyi... Orda da konum var zaten ama pek kimse göremeyince buraya da yazmak istedim.
Şu an maddi durumumuzun da kötü oluşu yüzünden özel ders de alamam kendi başıma nasıl mat 2 yi halledeceğimi düşünüyorum bu ara tatilde kitaplardan çalışacağım ancak öyle...
Bende bazen keşke ilk önce memur olsaydım sonra dgs kazanırdım diyorum ama kısmet böyle oldu. Çok istedim bu bölümü ve sonunda kısmet oldu bir şekilde bitireceğim artık.
Teşekkür ederim. Sanada kolay gelsin canım.

Canım abartma mat2 den özel ders falan. Dersin kitabı var ders notu var. Çıkmış sorular var. Yala yut. millet 3 saat çalışıyosa 5 saat çalış. Halledilmeyecek şeyler değil :))

Aynen çok iyi açıklamışsın. Sınıfım çok soğuk hiç sıcak bir ortam yok herkes donuk. Sınıfı bile sevmiyorum ki okulumu seveyim. Umarım mezun olana kadar bu böyle sürüp gitmez.
Türev integral limit vs. hayatımda hiç görmedim meslek lisesiyim diye. O yüzden kendi başıma halledebilir miyim düşünceleri var. Ama bakalım kitaplardan çalışacağım.
Sınıfta yardımlaşma neredeyse SIFIR. Bir iki kız arkadaşım dışında pek muhatap olduğum da yok zaten.
Uyum problemi yaşıyorum dönem bitmek üzere gün gün eve gideceğim günü sayıyorum o kadar ki bunaldım. Bütlere de kalmayacağım finallerden bir hafta sonra başlayacak ve ben gitmezsem kafayı yemekten korkuyorum o yüzden gideceğim.

Bende bazen acaba yanlış bölüm mü seçtim hata mı ettim diyorum. Normalde bilgisayarla uğraşmayı çok seven biriydim ama bu sene ortam beni soğuttu işte...
Bu arada sen hangi mühendisliği bitirdin ne mutlu doktora da yapıyorsun. Benim en büyük hayallerimden biri de erasmus ve yüksek lisanstı ama tüm şevkim kırılmış durumda resmen bambaşka biri oldum...

Bende bazen acaba yanlış bölüm mü seçtim hata mı ettim diyorum. Normalde bilgisayarla uğraşmayı çok seven biriydim ama bu sene ortam beni soğuttu işte...
Bu arada sen hangi mühendisliği bitirdin ne mutlu doktora da yapıyorsun. Benim en büyük hayallerimden biri de erasmus ve yüksek lisanstı ama tüm şevkim kırılmış durumda resmen bambaşka biri oldum...

Çok bilmiş tiplere bakıp şevkini kırma canım sen. Ben uçak mühendisliği itü deyim. Doktoraya bu sene başladım. Yükseği de lisansı da ittire kaktıra bitirdim açıkçası.. Lisans okurken yüksek mi asla derdim hep. Çoook bunalmıştım. Hemen işe girip yoluma bakıcam diyodum. Sonra işe girdim iş yerinden yüksek lisansa izin verdiler başladım. Doktoraya da izin verdiler. Haftada bir gün okula gidiyorum. ama doktora böyle bitmez tabi. Bir gün tatil gibi görüyorum artık. İş değiştirirsem bırakırım doktorayı :) Düşün ben hala yanlış bölüm seçtim diyorum. Mesela şöyle psikoloji sosyoloji okuyup akademik kariyer yapmak isterdim. Üniversitede hoca olmak isterdim ama mühendis olarak bunu yapmaya gücüm yok.. Çok zor geliyor akademik çalışmalar yapmak beynim patlıyor. Erasmus yaparsın inşallah. Sakın okul uzar falan diye kafana takıp vazgeçme. Erasmusu mutlaka yaşa içimde kalmış şeylerden biri :2:

Son düzenleme:
Çok bilmiş tiplere bakıp şevkini kırma canım sen. Ben uçak mühendisliği itü deyim. Doktoraya bu sene başladım. Yükseği de lisansı da ittire kaktıra bitirdim açıkçası.. Lisans okurken yüksek mi asla derdim hep. Çoook bunalmıştım. Hemen işe girip yoluma bakıcam diyodum. Sonra işe girdim iş yerinden yüksek lisansa izin verdiler başladım. Doktoraya da izin verdiler. Haftada bir gün okula gidiyorum. ama doktora böyle bitmez tabi. Bir gün tatil gibi görüyorum artık. İş değiştirirsem bırakırım doktorayı :) Düşün ben hala yanlış bölüm seçtim diyorum. Mesela şöyle psikoloji sosyoloji okuyup akademik kariyer yapmak isterdim. Üniversitede hoca olmak isterdim ama mühendis olarak bunu yapmaya gücüm yok.. Çok zor geliyor akademik çalışmalar yapmak beynim patlıyor. Erasmus yaparsın inşallah. Sakın okul uzar falan diye kafana takıp vazgeçme. Erasmusu mutlaka yaşa içimde kalmış şeylerden biri :2:

Valla sınıf çok canımı sıkıyor her gün sevmediğim bir ortama gitmek ders ağırlığının üstüne bir ağırlık daha ekliyor ama alışmak zorundayım artık. Bende şu an zorla okula giden çocuklar gibiyim...
Bu sene ortalamam sıfır küsür olmasından çok korkuyorum çünkü vizeler düşük finallerden korkuyorum 2 ders hariç diğerlerini anlayamıyorum. Şimdiden 3 dersim ff gelecek gibi. Bakalım yıl sonu ortalamam ne olacak. Okulumu uzatmaktan çok korkuyorum erasmus da belli bir ortalama istiyor bu sene zaten yapamam ama diğer senelere belki diyorum da bakalım şu an tek dileğim bölümümü sevmem, çünkü gerçekten sevmeden olmuyor geçiş yaptıgım günden beri zar zor katlanıyorum 1 ayım kaldı dönemin bitmesine tatili düşünerekten içimi rahatlatıyorum :)
ben bilg müh. kazanmadan neler neler hayal etmiştim de bakalım artık. Programlamaylada uğraştığım yok şu an kendimi boş hissediyorum :)

Son düzenleme:
Valla sınıf çok canımı sıkıyor her gün sevmediğim bir ortama gitmek ders ağırlığının üstüne bir ağırlık daha ekliyor ama alışmak zorundayım artık. Bende şu an zorla okula giden çocuklar gibiyim...
Bu sene ortalamam sıfır küsür olmasından çok korkuyorum çünkü vizeler düşük finallerden korkuyorum 2 ders hariç diğerlerini anlayamıyorum. Şimdiden 3 dersim ff gelecek gibi. Bakalım yıl sonu ortalamam ne olacak. Okulumu uzatmaktan çok korkuyorum erasmus da belli bir ortalama istiyor bu sene zaten yapamam ama diğer senelere belki diyorum da bakalım şu an tek dileğim bölümümü sevmem, çünkü gerçekten sevmeden olmuyor geçiş yaptıgım günden beri zar zor katlanıyorum 1 ayım kaldı dönemin bitmesine tatili düşünerekten içimi rahatlatıyorum :)
ben bilg müh. kazanmadan neler neler hayal etmiştim de bakalım artık. Programlamaylada uğraştığım yok şu an kendimi boş hissediyorum :)

Sen bazı derslerini gözden çıkar yapabilecek gibi olduklarına ağırlık ver bu dönemlik. Okul illa ki uzar bilgisayar mühendisliği bu boru değil :)

Ders yükün azalırsa ileride işe falan girebilirsin bilgisayar programcılığını bitirmişsin sonuçta. Programlamayla uğraşmaya bak sen yine. Sen işini iyi bildikten sonra kimse not ortalamanı sormicak. He yüksek için 2.50 önemli ama bilmiyorum senin önceliklerinle ilgili bir şey. mat2 ymiş türevmiş integralmiş geç kurtul notunu da önemseme artık :)

Sen bazı derslerini gözden çıkar yapabilecek gibi olduklarına ağırlık ver bu dönemlik. Okul illa ki uzar bilgisayar mühendisliği bu boru değil :)

Ders yükün azalırsa ileride işe falan girebilirsin bilgisayar programcılığını bitirmişsin sonuçta. Programlamayla uğraşmaya bak sen yine. Sen işini iyi bildikten sonra kimse not ortalamanı sormicak. He yüksek için 2.50 önemli ama bilmiyorum senin önceliklerinle ilgili bir şey. mat2 ymiş türevmiş integralmiş geç kurtul notunu da önemseme artık :)

Zaten şu an 3 ders gözümden çıktı 2sinin tam bıraktım vizelere bile girmedim boş kağıt verecem diye..
Dediğin gibi okul illa ki uzayacak gibi ama artık o ara iş bakmam lazım aileme çok yük olacağım çünkü beni düşündüren o zaten :KK43:
Ortalamayı bu sene takmamaya karar verdim zaten şu bir yıl geçsin de kurtulayım mantığı var ve umarım mezun olduğumda iyi ki bunca zorluğa katlanmışım derim...

Sitede başka kimler var acaba :44::44::44::44:
Bu okul biter miiiiiii:18:

Bu gün de her zaman olduğu gibi sıkıcı bir gün geçirdim yine buraya yazmak istedim.
samimi olduğum iki arkadaşla 1 haftadır ders çalışma planı yapmıştık. Bölümün en zor derslerinden biri için oturup çalışacaktık Cuma gününe kısa sınavımız olacak diye zaten 1 hafta sonra da finaller başlıyor.
Ama sağolsunlar iki arkadaşım tarafından da ekildim. Mühendislik fakültesinde neden bu kadar bencillik, kıskançlık hat safhada ya anlayamıyorum.
Günlerdir tamam çalışalım yapalım edelim dediler bugün okulda saatlerce bekledim kütüphaneye gidip yer baktım bulamayınca başka sınıflara gittim dolandım biri saçma sapan bir neden yüzünden ben bugün ders çalışamayacağım ya eve gideyim dedi gitti diğeri de arkadaşıyla buluştu öylece geçti gün ve benim aşırı zoruma gitti. Benim derslerde aşırı zorlandığımı bildikleri halde yardımlaşmaları SIFIR.
Grup çalışması yapacak arkadaş bulamıyorum.
Bir dersten dönem ödevi verildi bu hafta ben kimseyi bulamadığımdan dönem ödevini bile yapamadım. Moralim çok bozuldu bütün gün kafama o kadar taktım üzüldüm ki ders bile çalışamadım. Şu an yazarken bile ağlıyorum. O kadar bunaldım ki okuldan bir an evvel mezun olayım da şu lanet okuldan arkadaşlardan derslerden kurtulayım diyorum her şeyden herkesten çok sıkıldım artık...

Son düzenleme:
İnşallah eni sonu bitecek ama uzayacağı kesin gibi :KK43:
Hangi bölümsün? Nasıl şu an memnun musun iyi ki müh okudum diyor musun?

tabiki.. inşaat bitirdim ben hemen de iş buldum 2 seneye yakındır çalışıyorum.. seviyorum tabi.. severek okumuştum ne kadar zor olsada :KK1: bitti sonunda.. olaya şöyle bakmalısın ; lise okurken öss yi kazanayım ,üniversite okurken bi bitireyim, mezun olunca iyi bi şirkete gireyim fln fln diye hep beklenti içinde oluyor insan oğlu o yüzden bu süregelen hayat hiç bitmez kendini mutlu hissedecek işlere yöne l.. bu bölümü severek okuyorsan isteklerin doğrultusunda zaten geçip gidecek herşey. okulu sadece okumak için değil öğrenmek için oku çünkü mezun olduğunda okul bilgilerin sana fayda sağlamıcak ne yazıkki.. iş hayatı ile ilgili kendini geliştir derim.. stalarını verimli geçir ve çok araştır.. kolaylıklar diliyorum..

tabiki.. inşaat bitirdim ben hemen de iş buldum 2 seneye yakındır çalışıyorum.. seviyorum tabi.. severek okumuştum ne kadar zor olsada :KK1: bitti sonunda.. olaya şöyle bakmalısın ; lise okurken öss yi kazanayım ,üniversite okurken bi bitireyim, mezun olunca iyi bi şirkete gireyim fln fln diye hep beklenti içinde oluyor insan oğlu o yüzden bu süregelen hayat hiç bitmez kendini mutlu hissedecek işlere yöne l.. bu bölümü severek okuyorsan isteklerin doğrultusunda zaten geçip gidecek herşey. okulu sadece okumak için değil öğrenmek için oku çünkü mezun olduğunda okul bilgilerin sana fayda sağlamıcak ne yazıkki.. iş hayatı ile ilgili kendini geliştir derim.. stalarını verimli geçir ve çok araştır.. kolaylıklar diliyorum..

Teşekkür ederim.
Ben de çok isteyerek kazandım bu bölümü ama konuda yazdığım gibi motivasyon sıfır dersler zor ve çok sıkıcı ortam berbat canım ders bile çalışmak istemiyor okulun kapanmasını dört gözle brkliyorumm.

Stajı 3.sene sonu yapmayı düşünüyorum. Şu an programlama da sıfır gibiyim çok eksiğim var bir de siniftakileri görünce özgüvenimi kaybettim..
Çok soğumuş durumdayim. Bölümünü severek okuyan insanlara o kadar ozeniyorum ki

. . . . . . . . . .

sevmeden okunmayacak bir bölüm varsa işte o bilg. mühendisliğidir.
okul bitincede bitmez diğer mühendislikler gibi 2 yönetmelik ezberleyip iş yapmaya benzemez. sevmek lazım. tek sıkıntısı sevmek.....
ama siz seviyorum diyorsunuz o zaman biraz daha kasmakla olmayacak iş değil...
arkadaşlarla birlikte çalışmanız fayda sağlayabilir.... zaten öyle proje ödevleriniz olacak ki illa bir grupla yapmanız gerekecek. kendinize şöyle kafası çalışan, ders çalışmayı seven arkadaşlar edinin :)))

sevmeden okunmayacak bir bölüm varsa işte o bilg. mühendisliğidir.
okul bitincede bitmez diğer mühendislikler gibi 2 yönetmelik ezberleyip iş yapmaya benzemez. sevmek lazım. tek sıkıntısı sevmek.....
ama siz seviyorum diyorsunuz o zaman biraz daha kasmakla olmayacak iş değil...
arkadaşlarla birlikte çalışmanız fayda sağlayabilir.... zaten öyle proje ödevleriniz olacak ki illa bir grupla yapmanız gerekecek. kendinize şöyle kafası çalışan, ders çalışmayı seven arkadaşlar edinin :)))
Aynı sınıftan kafama uyan bir kişi bile bulamadım koca sınıfta..
Ama başka gruptan arkadaşlar bir iki tane onlarla da derslerimizin çoğu farklı günlerde. Ama dediğin gibi projeleri birlikte yapabilirim en azından soğuk sınıfımda ki kişilere kalmam.

Bilgisayar mühendisliğini kazanmayı çooooook çok istedim ve beni asıl soğutan okuduğum şehir, okul, içinde bulunduğum sınıf ve soğuk insanlar, paylaşımı sevmeyen herkesin birbirine rakip olduğu kiminin burnu havada kimi kendi halinde...
Ama illa ki sevmem gerek dişimi sıkmam lazım çok emek verdim kazanmak için hakkıyla da bitirmem lazım.

Finallerim de başlıyor. Bakalım umarım iyi bir şekilde atlatıp iyi ki sabrettim derim.

Teşekkür ederim açıklamaların için.

Son düzenleme:
X