Mühendisliği bir bayan da rahatça yapabilir mi?

Regular

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
89
8
298
İstanbul
Merhabalar.. Ben lise 3 e gidiyorum ve matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Fakat çevremdeki bazı insanlar mühendisliği bir bayanın yapmasının zor olduğundan bahsediyorlar. Özellikle matematik mühendislerinin iş bulamadığından vs... İş alanı nasıldır? Tabi hangi üniversiteden mezun olduğunada bakar ama İtü, Ytü mezunu da aynı şekilde iş bulma sıkıntısı yaşar mı?:44::44:

Söylediğin diğer mühendislikleri bilmem ama ben bilgisayar müh. mezunuyum. Son sınıftan itibarende çalışıyorum. Şu an da 4 senedir bulunduğum ilde ki bir yerel yönetimde yazılım destek uzmanı olarak çalışıyorum. Bayan olduğum için mesleki anlamda zorlanmadım,her şey gönlünce olsun...

Teşekkür ederim :) Önerebileceğiniz bir meslek mi yani tercihlerimde onu da yazmalımıyım sizce? Bir de sorması ayıp ama maaşı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim :)

Merhabalar.. Ben lise 3 e gidiyorum ve matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Fakat çevremdeki bazı insanlar mühendisliği bir bayanın yapmasının zor olduğundan bahsediyorlar. Özellikle matematik mühendislerinin iş bulamadığından vs... İş alanı nasıldır? Tabi hangi üniversiteden mezun olduğunada bakar ama İtü, Ytü mezunu da aynı şekilde iş bulma sıkıntısı yaşar mı?:44::44:[

endüstri müh. kız ağırlıklı bir bölüm genelde.

Yazdığın meslekler kadınlar için oldukça ideal meslekler , makine yada inşaat mühendisliğ desen anlarım kadınlar için zor olabilir derim ama bir "endüstri mühendisliği" dediğin zaman kadın-erkek ayrımı yoktur, bilgisayar mühendisliğinde de sıkıntı yaşamazsın, matematik mühendisliği desen zaten Türkiye'de kaç kişi var ki, endüstri müh. düşün sen...

günümüzde bayan erkek ayrımı pek kalmadı.. inşaat mühendisi bile olsan masa başı yapacak iş bulabilirsin

ben Yıldız Teknik Üniversitesinde endüstri mühendisliği okuyorum. Bölüm arkadaşlarımın yarısından çoğu kız eger gercekten istiyosan bu mesleği hiç düşünme kız erkek ayrımını yok zannedersem matematik mühendisliği de bu şekilde.. İş konusuna gelince henüz bende bilemiyorum umarım hemen iş buluruz :))

ben Yıldız Teknik Üniversitesinde endüstri mühendisliği okuyorum. Bölüm arkadaşlarımın yarısından çoğu kız eger gercekten istiyosan bu mesleği hiç düşünme kız erkek ayrımını yok zannedersem matematik mühendisliği de bu şekilde.. İş konusuna gelince henüz bende bilemiyorum umarım hemen iş buluruz :))

Benim hayallerimi de Yıldız Teknik süslüyo..Nasıl zor bir bölüm mü üniversite nasıl mesela ?

Merhabalar.. Ben lise 3 e gidiyorum ve matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Fakat çevremdeki bazı insanlar mühendisliği bir bayanın yapmasının zor olduğundan bahsediyorlar. Özellikle matematik mühendislerinin iş bulamadığından vs... İş alanı nasıldır? Tabi hangi üniversiteden mezun olduğunada bakar ama İtü, Ytü mezunu da aynı şekilde iş bulma sıkıntısı yaşar mı?:44::44:

niye yapamasın ki. bende makina mühendisliğini bitircem. istiyorsan ilgin varsa neden olmasın diyorum. babamın isteğiyle gitmiştim bende babamı kırmamak adına. ilk zamanlarda çok çektirdim onlara ben yapamıyorum edemiyorum diye ama artık eglenceli bile geliyor ve erkek kadın ayrımı yapma erkeklerin yapabileceği her işi günümüzde bayanlarda yapar bunu unutma:16: sana hayat boyu başarılar diliyorm:)

Yıldız candir ya gel gel bekleriz bende makine okuyorum yıldız da

Ygs çok iyi geçmediği için hayalleri biraz daha geri çektim
Ytü makine istiyorum artık yada Kocaeli makine hayırlısı bakalım artık
Umarım gelirim bende yanına,inşaat isterdim ama onunda puanı daha yüksek :50:

Yazdığın meslekler kadınlar için oldukça ideal meslekler , makine yada inşaat mühendisliğ desen anlarım kadınlar için zor olabilir derim ama bir "endüstri mühendisliği" dediğin zaman kadın-erkek ayrımı yoktur, bilgisayar mühendisliğinde de sıkıntı yaşamazsın, matematik mühendisliği desen zaten Türkiye'de kaç kişi var ki, endüstri müh. düşün sen...
Simdi ben insaat muhendisligi istiyordum ama bu yuzden kafam.karisik.ne yapacagimi bilmedim .s

niye yapamasın ki. bende makina mühendisliğini bitircem. istiyorsan ilgin varsa neden olmasın diyorum. babamın isteğiyle gitmiştim bende babamı kırmamak adına. ilk zamanlarda çok çektirdim onlara ben yapamıyorum edemiyorum diye ama artık eglenceli bile geliyor ve erkek kadın ayrımı yapma erkeklerin yapabileceği her işi günümüzde bayanlarda yapar bunu unutma:16: sana hayat boyu başarılar diliyorm:)

yanlış mı okuyorum. sonunda bi makineci buldum mu :D hangi üniversite?

Bence mühendisliği bayanlar da pekala yapabilir. Şahsen ben de çok istiyorum mühendis olmayı. YGS pek iyi olmasa da lysde iyi bir şeyler yaparsam YTÜ istiyorum ben de. :16:

Hayalimdeki yer işte tam orası. Yıldız Endüstri. :16:

inş. gelirsin ozaman seneye yanımızaa hiç gördün mü bilmiorum ama beşiktaştaki kampüsümüz çok güzel bi yerde ve bence en güzel kampüs küçük ama sıcacık atmosferi endüstri mühendisliği okuması diğer bölümlere göre gercekten kolay ve bana doğru yerdeyim dedirtti :)

arkadaşlarda söylemiş zaten kadın yapamaz diye bir şey yok gerçekten. ben ocak ayında endüstri mühendisliğinden mezun oldum bizim sınıfta 7-8 erkek wardı gerisi kızdı walla:53: genelde yarı yarıya olur=))

kızkardeşim makine müh son sınıfta,onlarda 3 kız var:1: ama o da memnun, zaten önemli olan iş hayatı ve iş hayatında kadında çok rahat her mühendisliği yapıyor. eğer ilgin varsa yaz yani mühendislik,endüstri konusunda bilgi almak istersen yardımcı olabilirim=)

ama birde şu varki, iş arama kısmında hayatın gerçekleri insanın yüzüne çarpıyor,özel sektör insanı sömürüyor:43: eğer kafam rahat olsun öyle hırpalanmayayım diyorsan daha kolay meslek seç yol yakınken=))

arkadaşlarda söylemiş zaten kadın yapamaz diye bir şey yok gerçekten. ben ocak ayında endüstri mühendisliğinden mezun oldum bizim sınıfta 7-8 erkek wardı gerisi kızdı walla:53: genelde yarı yarıya olur=))

kızkardeşim makine müh son sınıfta,onlarda 3 kız var:1: ama o da memnun, zaten önemli olan iş hayatı ve iş hayatında kadında çok rahat her mühendisliği yapıyor. eğer ilgin varsa yaz yani mühendislik,endüstri konusunda bilgi almak istersen yardımcı olabilirim=)

ama birde şu varki, iş arama kısmında hayatın gerçekleri insanın yüzüne çarpıyor,özel sektör insanı sömürüyor:43: eğer kafam rahat olsun öyle hırpalanmayayım diyorsan daha kolay meslek seç yol yakınken=))

kolay meslek de ne var ki hepsinin bir zorluğu var :( matematik-fizik-geometri derslerim iyi olduğu için mühendislik istiyorum aslında :1: meslek konusunda kafam çok karışık
endüstri nasıl iş bulma konusunda?

Back