• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendis ve Mimar bayanlar sohbet topiği

Merhaba
ben üniversiteye hazırlanıyorum gıda mühendisliği düşünüyorum.
siz işinizden memnunmusunuz ? İş imkanı varmı ? Beni biraz bilgilendirin lütfen .
canım belki duymuşsundur ama devlet kurumlarında bize maalesef pek yer verilmiyor. eskibakanımız mehdi eker veteriner hekimdi ve hep veteriner hekim ataması yaptı. şu an 10 bine yakın gıda mühendisi atama bekliyor.

özel sektöre gelince şartları ağırdır. 12 saat çalışıyorum. ama ben şanslıyım bana değer veren bir patronum var ama her yer aynı değil maalesef. asgari ücretle çalışan bir sürü gıda mühendisi var ve mesleğimize değer gösterilmiyor. başka alternatifin var mı meslek konusunda ? mesleğimi ve işimi çok seviyorum ama bazen keşke başka bir bölümde olsaydım diyorum.

canım belki duymuşsundur ama devlet kurumlarında bize maalesef pek yer verilmiyor. eskibakanımız mehdi eker veteriner hekimdi ve hep veteriner hekim ataması yaptı. şu an 10 bine yakın gıda mühendisi atama bekliyor.

özel sektöre gelince şartları ağırdır. 12 saat çalışıyorum. ama ben şanslıyım bana değer veren bir patronum var ama her yer aynı değil maalesef. asgari ücretle çalışan bir sürü gıda mühendisi var ve mesleğimize değer gösterilmiyor. başka alternatifin var mı meslek konusunda ? mesleğimi ve işimi çok seviyorum ama bazen keşke başka bir bölümde olsaydım diyorum.
Aslında çok istiyorum gıda mühendisliğini ama bendepek iyi şartlar duymuyorum bu meslekle ilgili.
Gıda dışında inşaat müh. düşünüyordum ama sonra düşünüp inşaatın bana göre olmadığına karar verdim. mühendis olmak istiyorum ve mühendislikler arasında benim için en uygunu gıda diye düşünüyorum ama korkuyorumda.

Aslında çok istiyorum gıda mühendisliğini ama bendepek iyi şartlar duymuyorum bu meslekle ilgili.
Gıda dışında inşaat müh. düşünüyordum ama sonra düşünüp inşaatın bana göre olmadığına karar verdim. mühendis olmak istiyorum ve mühendislikler arasında benim için en uygunu gıda diye düşünüyorum ama korkuyorumda.

canım bunun kararını yine sen vereceksin. devlet düşünüyorsan biraz zor bir ihtimal. ama özelde çalışırım sorun yok dersen o zaman başka.

olumsuz konuşup can sıkmak istemem ben mesleğimi isteyerek seçmiştim ve severek yapıyorum :-)

ay oley burayı bulduğuma çok sevindim nasılsınız şekerler :KK68:

teşekkür ederizz iyiyiz sen nasılsın ?? :-)

canım bunun kararını yine sen vereceksin. devlet düşünüyorsan biraz zor bir ihtimal. ama özelde çalışırım sorun yok dersen o zaman başka.

olumsuz konuşup can sıkmak istemem ben mesleğimi isteyerek seçmiştim ve severek yapıyorum :-)

teşekkür ederizz iyiyiz sen nasılsın ?? :-)
bende iyiyim çok şükür :cool:

teşekk:-)

Teşekkür ederim cevaplarınız için. :KK25:herkes sizin gibi söylüyor bana. İçim rahat değil ama vazgeçmek istemiyorum :KK61:

Son düzenleme:
Merhabalar.
Ne güzel bir başlıkmış burası. :)

Maden mühendisliği okuyorum.

Epey memnunum. Mesleğimi çok seviyorum. :KK76:
Bir hafta sonra da stajım başlıyor. :KK71:

Merhabalar.
Ne güzel bir başlıkmış burası. :)

Maden mühendisliği okuyorum.

Epey memnunum. Mesleğimi çok seviyorum. :KK76:
Bir hafta sonra da stajım başlıyor. :KK71:
ben de staja başladıktan sonra sevmiştim bölümümü.. hayırlı olsun..

Sanırım hiç ziraat mühendisi yok :) ben varım ama bende mezun olduktan sonra hiç çalışmayan bir ziraat mühendisiyim:p

• Beğen
Reactions: K_G
Back