Muhasebeciler

belfxux

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2007
2.082
2
116
40
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar.
Bu konu başlığı altında muhasebe ile ilgili tüm güncel mevzuatı ve haberleri paylaşma düşüncesi içerisindeyim.Böylelikle birbirimize yardımcı oluruz.Tüm yardımlarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyorum.

canım iyiki açmışsın
gerçi benim şuan pek ihtiyacım olmayacak..
ayy banada belki buradan iş buluruz :))

İyi fikir teşekkürler belfücüm böylelikle takıldığımız şeylerde birbirimize yardımımız olur.

Geçenlerde bende bir konuda çok takıldım.Örneğin şirket kuruluşunda örnek ana sözleşmelere ihtiyaç duyuyoruz.Buradan her türlü sorumuzun yanıtı bulacağız, ne güzel.:1yes2:
Şimdiden tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.:teselli:

belfü çok iyi düşünmüşsün,birbirimizden birçok şey öğrenebiliriz..ayrıca eşim mali müşavir olduğu için bu mali tatil olayı beni çok sevindirdi...

bizde ilosla bu hafta muhasebe kursuna basladik ilosun yine is yerinden bilgisi var bnm okdr cok yok yalnizca okuldan ogrendiklerim

topic cok guzel olmus birbirimizin bilgilerinden faydalaniriz :1yes2:

Arkadaşlar ,beyanname verme süreleri değişti.

5615 Sayılı Yasa Onaylandı

Asgari geçim indirimini düzenleyen ve vergi iadesi uygulamasını (vergi indirimi) devre dışı bırakan maddeyi de içeren 5615 sayılı yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı ve resmi gazetede yayınlanması için başbakanlığa gönderdi (03.04.2007).
- Söz konusu yasayla muhtasar beyanname, her ayın 20'si olan beyan süresi her ayın 23'ü olarak düzenlendi.
- Gelir Vergisi beyannamesi beyan süresi Mart ayının 15'i yerine 25'i olarak düzenlenmiştir.
- Gelir Vergisi mükellefleri için üç aylık dönemi izleyen ikinci ayın 10'u olan Geçici Vergi beyan süresi 14'ü olarak düzenlenmiştir.
-KDV beyan tarihi ise her ayın 24'ü olarak yeniden düzenlendi.

Bu arada Yıllık Kurumlar Vergisi Beyanname verme süresi de 25 Nisan'a uzatılmıştır.

Hepimizin gözü aydın :içelim:

Vergi iade zarflarına ilişkin mahsuplarla ilgili olarak sizlere şu bilgiyi aktarmak isterim.Eğer çalışanınız örneğin 01/01/2006-31/12/2006 tarihleri arasında sizde çalıştıysa ve de başka çalışanınız yoksa 20 Ocak tarihine kadar dilekçenizle vergi iade zarfını bağlı olduğunuz vergi dairesine teslim etmeniz gerekmektedir.
Ya da çalışanınız 2007/Mart dönemine kadar çalıştı diyelim, bu durumda da muhtasar beyannamenizden sadece şubat ve mart aylarına ilişkin mahsubu gerçekleştirebiliyorsunuz.Çalışananıza da 2aylık ödeme yapabiliyorsunuz.Nisan ayının 20sini beklemeden , gene durumunuzu anlatan ,vergi iadesi alacağına ilişkin bildirimi yapıp zarfı teslim ediyorsunuz.Vergi dairesi tarafından gerekli inceleme yapılıyor ve de şirket yetkilisine ilgili banka aracılığı ile ödeme yapılıyor.

ELLERİNE SAĞLIK ÇOK İYİ YAPMIŞSIN BU KONUYU AÇMAKLA BURADA BULUŞURUZ ARTIK:)
:1yes2:

Benide aranıza alırsanız sevinirim bende aslında musabeciyim ama çalıimıyorum okulu bitirdikten sonra 3 yıl çalıştım bebek olunca bıraktım. ben 1990 mezunuyum. Halen musabe ile ilgili konuları inceliyorum arkadaşlarımın bürolarına gitip yardım ediyorum. Belki birgün yine mesleğimi yapabilirim. Sevgiyle kalın.

çalışırken herşey daha kolay..3 ay oldu işten çıkalı..sayenizde bilgilerimi güncel tutucam, sağolun arkadaşlar..

aranıza benide alırsınız dimi :)))

herkese merhaba,
belfücüğüm böyle bir başlık açtığın için teşekkür ederiz.
inşallah bizimde bu çorbada karınca kararınca tuzumuz bulunur.

MUHASEBECİ ARKADAŞLARIM SIKILMIŞSIZINIZDIR RENK OLSUN.

Muhasebeci Severde Kavuşamazsa

Dün yine sensizdim

Sensizliğin muhasebesini yaptım içimde
Ama yoktun sevdiğim
Ne 7A'da ne de 7B'de

Saydım, ölçtüm, tarttım, biçtim
Envanterini çıkardım gidişinin
Borçlusu muydum, alacaklısı mıydım?
Bilemedim, sensizliğin.

Safha safha maliyetini çıkardım gidişinin
Ama yükleyemedim daha ayrılığı gönlüme
Sebebi yoktu, anlamı yoktu hiçbir şeyin
Dağıtım anahtarı yoktu
Birim maliyeti yok
Genel üretim giderleri yok
Yevmiye kayıtları yok
Sensizliğin hesap ismi yok.

Bu kayıt daha kapanmaz gülüm
Yok, KDV tahakkuku
Yok, genel üretim giderleri
Yok, işte bilânçoda sevdamın yeri

Maliyet dönemi sonundayım gülüm
Elimde geçmiş yılın bilânçosu
Dağıtamadığım sermayem
Sermayem sendin gülüm
Ardında dönüp duran varlık ise ben

Artık konusu kalmadı karşılıkların
Tasfiye ile uçup giden umutların
Bilirim sevdamın anlamı kalmadı sende
Ve geçmiş yıl karlarının

Tasfiye oldum
Viran oldum
Talan oldum
Gelir tablosunda zarar oldum
Sana Allah'tan tek dileğim
Safha maliyetin gider dağıtım tablosuna dönesin!

SELAMMMMMMMMMMMMMM MESLEKTAŞLARIM BENDE GELDİMMMM EMİNİM YARARLI ŞEYLER PAYLAŞIRIZZZ MUCUKKKKKK :teytey: :teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…