• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

muhasebe bilenler

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
arkadaşlar hepinizin zekasını çok beğeniyorum çok farklı yönlerden konulara bakış açınız çoğu konuda verilen cevaplardan kendime çevremdekilere tavsiye alıyorum
neyse konum muhasebe

ben bir şirkete ön muhasebe konusunda destek oluyordum sonra firma maddi açıdan zora girince bıraktım karşılıklı olarak
ayrıntılara geliyorum,
1---eylülde yardım için 1 fatura kesmemi rica etti gittim baktım bir tane irsaliyenin faturası iptal yazıyor 1 tane boş bıraktım fatura kesilsin diye normalde akrabası yapıyor ve acildi patron yoktu işçi başımda bekliyordu kestim
söyledim işçiye, patrona söylemiş yanlışlıkla iptal yazmışlar faturanın ödemesini aldım iptal değil demiş (firma batmak üzere olduğu için pek fatura işleri yoktu)

2--
ekim ayında bana, fatura kesilmesi için acil olduğunu yardım istedi tamam dedim ama salak kafam dikkat etmemişim faturayı aradaki kartonda hemen kestim meğer önünde daha boş 2 tana fatura varmış

3--
kasımda yine başladık çalışmaya geçen kestim faturayı firma irsaliyedeki gibi detaylı kesin demiş 2 faturayı iptal ettim detaylandırarak kestim

1. sorum burada 3 tane boş fatura 2 ye 1 farklı aylarda ayrıca 2 tane iptal 3 ayda bu sıkınıtı yaratır mı?
adama ücretiyle yardım edeceğim, zarar ettirmek istemiyorum

birde işçilerin sürekli soruları var
2 -- ssk başladıktan kaç gün sonra eşi yararlanmaya başlar? (yanlış yönlendirmek istemiyorum eskiden 120 ydi)

bilmiyorsan çalışma diyecek olan varsa
orada daha önce ön muhasebeci olarak çalıştım 9 yıl önce (2 yıl) ve ağustosa kadar da 3 ay çalıştım bir problem olmadı ta ki bu son dakka alelacele kestiğim faturaların önündeki boş bıraktığım faturalara kadar

denetlemeye gelen olursa sıkıntı olur yanlış tutmaktan. yoksa birşey olmaz. ama batmak üzereyse son anda bir denetimden geçer

Diğer boş faturalara iptal fatura kesmeniz gerekiyor diye düşündüm.
2. soruyu bende 30 gün sonra diye biliyorum . Satın almacıyım, tedarıkcı odemelerını ben yapıyorum

teşekkürler

ssk faydalanma kendi için değil eşi için eşi içinde 30 gün mü?

birde başka bir soru
diğer işyerinden ayrılıp burada işe başlayınca arada 1 ay var ya hani eşinin ve kendisinin sigortadan yararlanma hakkı biter mi?30 gün beklemek durumunda aradaki boşluk yüzünden
adamlar kış olduğu için ssk lı çok soru oluyor

Atladıgın faturalardan sonra ft kestıgın ıcın bos gecen faturaları ıptal etmen gerekır bzmde her ay ıptal ve bosta kalan ft mıktarımız oluyor herhangı bı sıkıntı olmaz . Sgk dan yararlanma suresı de 30 gun

boş faturaları da iptal etmen gerek artık. En azından kafan karışmaz. Eğer boş faturaları kesmek durumunda kalacağın zaman o tarihe uygun boş irsaliyen de varsa elinde iptal etmez kullanabilirsin.(tarihe çok dikkat etmen lazım tabi, fatura ve irsaliye numarasıyla tarih senkronize gidecek). Ha irsaliye yoksa faturayı kullanma imkanın da yok o zaman iptal et onları da..

İşe girişten 1 ay sonra başlar sağlık Hakkı'ndan yararlanmak.Diğerini de tam anlayamadım bakıyım bi

teşekkürler

birde başka bir soru
diğer işyerinden ayrılıp burada işe başlayınca arada 1 ay var ya hani eşinin ve kendisinin sigortadan yararlanma hakkı biter mi?30 gün beklemek durumunda aradaki boşluk yüzünden
teşekkürler

birde başka bir soru
diğer işten dolayı yararlanabilir.Ama önceki işyerinde ne kadar çalıştı önemli olan o.Uzun bir zaman çalıştıysa 3 aya kadar yararlanır yani boşluk olmadan hiç eşi de faydalanır.

Ayrıca arkadaşların dediği gibi boş olmaması gerekiyor.Onları iptal etmen gerekir.Tarihi çok önemli vergi kimlik no vs.

diğer işten dolayı yararlanabilir.Ama önceki işyerinde ne kadar çalıştı önemli olan o.Uzun bir zaman çalıştıysa 3 aya kadar yararlanır yani boşluk olmadan hiç eşi de faydalanır.

teşekkürler
son 3 yılı aralıksız çalışmış hepsi
sadece 1 i önceki 8 ay aralıksız çalışmış

boş kalan ftr iptal edersiniz herhangi bir denetlemede uzman çok canı ceza yazmak istemiyorsa sorun çıkartmaz. Sağlıktan yararlanma 30 gün.

iptal faturaları üstüste olduğu için sorun yaratır. iptal etmeyip çok düşük bi şekilde kesebilirsin.ettiysen de yapacak bişey yok. eğer çalışan daha önceki işinde 90 gün sigortası kesintisiz yattıysa kendide eşi de 100 gün daha sağlıktan yararlanabilir.

boş faturalara iptal yazdıktan sonra bi sıkıntı çıkmaz. biz öyle yapıyoruz. çalışan 1 ay sonra faydalanıyor ama eşi ne zaman faydalanır bilemem. arasınlar sgk yı sorsunlar

1) bu saatten sonra eylül - ekim ayına fatura kesemeyeceğin için arada boş olanları iptal etmen gerekiyor.
2) irsaliyedeki gibi ayrıntılı yazılsın denilen fatura için önceki yazdıgının üzerini çizip aynı faturaya ayrıntılı yazabilirdin. faturayı düzelttikten sonra üstüne bir kaşe imza ve TARAFIMIZDAN DÜZELTİLMİŞTİR ibaresi yeterli olur. iptal olayına çok mecbur kalmadıkça girmemelisin.
3)Daha önce başka bir yerde sigortalı görünen kişi eğer 90 günü doldurduysa aradaki bir ayda sigortadan yararlanabilir. kedisiyle birlikte eşi çocukları da faydalanabilir.

Finansçıyım ama son soru sanki 30 gün sonra

Merhaba canım, 2 boş sayfadan bişey olmaz ceza alsa bile toplasan 100 bile olmaz

merhaba

dün ustabaşı fatura kesmiş tutarlar hesaplamalar doğru
ama

alt nüshaya karton koymuş fatura nüshalarından biri boş kaldı o yüzden
öneriniz nedir?
kurşun kalemle üst nüshadan geçeyim mi?
yoksa
fotokopisini çekip aslı gibidir yapıp muhasebeciye onu mu versek?

normalde 3 nüsha düzenleniyor biri müşteride biri muhasebeci de biri işyerinde kalıyor

Back
X