ıstemenin esrarı
Şerife Katırcı gazete yazarının yorumu: 2005-08-07
Değerli kardeşlerim bu hafta size ailecek elimizden düşürmeden bazen tek tek bazen birlikte ders şeklinde okuduğumuz bir kitaptan bahsedeceğim. Bu kitabın içeriğinden bahsedeceğim ama bu yazıdan kitabın yazarının haberi yok ve ben kitabın yazarını şahsen tanımıyorum ama kitap o kadar güzel ki güzelliğini sizlerle paylaşmak geldi içimden. Kardeşlik gereği her faydalı ve güzel şeyi sizlerle paylaşmak istedim.
Bu yaz mevsiminin uzun günlerinde tatili de fırsat bilerek siz de yavrularınızla paylaşın diye... Kitabın içeriği Rabbimizle irtibat kurmanın en güzel ve kestirme yollarını anlatıyor yani DUA`yı... Rabbimizle konuşmanın Ondan istekleri hiç bitmeyen habire O`na muhtaç olan biz ihtiyaçlı ve nazlı kulların Rabbimizden O`nun hoşuna gidecek şekilde istemenin reddedilmemek için neler yapabiliriz tatlı ve etkili bir üslupla anlatılmış.
ıstemenin esrarı isimli kitabın ilham kaynağının Risalei Nur olduğunu hissettim yanılıyorsam yazarından özür dilerim ama Nurların işte taze bir meyvesi diyesim geldi okuyunca. Yazarımıza bu kitabın yazdırıldığını siz de fark edersiniz. Muhammed Bozdağ kardeşimizi bu kitaptan dolayı tebrik ediyor başka kitapların da onun elinden yazdırılması için Rabbimize dua ediyoruz ailecek...
Sizlere bu güzel kitaptan alıntılar aktarmak istiyorum ki, siz de fikir edinip hemen bu kitaba sahip olasınız diye. Şahsen yakın bir dostumuza çok istediği halde bebek sahibi olamayan bir kardeşime hediye ettim. Onun bebek arayışları içine girdiğini görünce dua etmesini dahi bilmeyen ve tıbbi çarelerin dışında başka çözüm aklına gelmeyen kardeşime -Rabbim sana verecek ama biraz huzuruna durup kendisiyle konuşmanı Ondan istemeni istedi herhalde diye düşündüm ve ipucu vermek için tıbbi tedbirlerin dışında bir de Allah`a dua etsen deyince; `Ben dua etmesini bilmiyorum ki` demesi üzerine hemen bu kitaptan bir tane hediye ettim. ınşallah bebeği olsa da olmasa da bu kitapla hayatında yepyeni ufuklar açılır.
Evrenin Sahibi kelebeğe gülümsemeyi, balığa ağlamayı öğretmedi ama insanın ağlamasını ve gülmesini diledi. Kedinin miyavlayarak, kuzunun meleyerek ama insanın konuşarak anlaşmasını istedi. Bizler yer yüzünün en aziz canlılarıydık, bir arı peteğinden çıkar çıkmaz yürüyüp çalışabiliyor ve beslenebiliyorken, bizim uzun aylarımız çığlık atmakla geçiyor yürümeyi, konuşmayı, düşünmeyi, öğrenmeyi ve öğretmeyi doğduktan yıllar sonra başarabiliyoruz. Evreni kuşatan mucizeler Yaratıcı`nın isteğidir ama insanı kuşatan mucizelerin çoğu insanın Yaratıcısı`ndan isteyişlerine ve dualarına bağlanacaktır.
ınsan istedikleriyle vardır ve başarabilecekleri en fazla istedikleri kadardır zihinlerimiz sadece istediklerimizle dolup taşacak. ıstemenin esrarında, gerçekleşebilir isteklerin sırrını keşfetmeye çalışacağız. ınsan neleri nasıl istemeli, isteyen ellerimiz hangi hatalarımız yüzünden boş kalıyor? ıstediğimiz anda ruhsal evrende neler oluyor? Bazı meleklerin ve ruhanilerin ruhunuzdan çıkan içten anlamlardan yaratıldığını biliyor musunuz? Güç bileğinizde ya da beyninizde değildir güç Yaratıcınıza yönelen çaresizliğinizde, kalbinizin temizliğinde ve isteklerinizin içten olmasında gizlidir. Hayatımız mutluluk arayışlarıyla geçiyor, para, şöhret ve benzeri vesilelerde mutluluk arıyoruz. Bunların hiçbiri insan ruhunu tatmin etmeyecektir gerçek ve sonsuza dek sürecek kalıcı mutluluğun yolunu isteme biçiminizde bulacaksınız.
Dikkatsiz ve duyarsız kalplerden çıkan istekler sahiplerine acı çektirirler. Bu kitapta isteklerinizi neden kontrol etmeniz gerektiğini öğreneceksiniz. ınsanların bir kısmı maddenin katmanlarında bir kısmı ruhsallığın ışıklı zirvelerinde yaşarlar... ıstediğimiz an evrenin sahibinin ruhsal huzuruna çıktığımız andır. ıstemek huzur ve mutluluk kaynağıdır! ıstemek, evrenin sahibine yakınlaşma çabasıdır. ısteriz, bazen aynen gerçekleşir bazen de iyiliğimize olacak şekilde reddediliriz. Bazen de isteklerimiz en güzel biçime çevrilerek yaratılırlar. ıstemek: Basitçe bir şeyleri arzulamak değildir. ıstemek: Ruhu yaratılış sürecini örten perdelerin ardına yönlenmektir. ısteyen ruhunuzun, Yaratıcının neler yaptırdığını gördükçe hayret edeceksiniz.
Değerli kardeşlerim, bu kitaptan bir demet sunmaya çalıştım. Bu kitaptan hemen bir tane edinmeniz ve gecenin sessiz bir vaktinde veya seher vaktinin serin melteminde kuş cıvıltıları arasında bu kitabı okumanızı tavsiye ederim... Benim gibi gözyaşlarınızı tutamayacak ve yüreğinizde gizlide kalmış bir şeylerin kıpırdadığını hissederek ağlayacak ve arınacaksınız.. Bu kitabın yazdırılanı talihli kardeşimiz Muhammed Bozdağ`a da yeni çalışmaları için dua edelim.