Muhammed Ali’nin cenazesinden Erdoğan’ın konuşması çıkarıldı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın efsanevi boksör Muhammed Ali’nin cuma günü ABD’nin Louisville kentinde gerçekleşecek cenaze töreninde yapacağı konuşma, programa iki ismin daha eklenmesi nedeniyle iptal edildi.

Fotoğraf: Reuters

74 yaşında parkinson hastalığındaki ilerleme nedeniyle hayatını kaybeden Ali’nin hayattayken cenaze töreninin nasıl gerçekleştirilmesini istediği ve bir program hazırlandığı biliniyordu. Ali’nin yakın dostları ve sevenlerinin yanında tüm dinlerin temsilcilerinin de cenaze töreninde bir arada yer almasını istediği öğrenildi.

Ali hayattayken nasıl yapılacağına ilişkin detayların belirlendiği cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da konuk olarak yer alacağı, hatta bir de konuşma yapacağı bildirilmişti. Erdoğan’la birlikte konuşması beklenen bir diğer yabancı liderse Ürdün Kralı 2’inci Abdullah’tı.

Erdoğan’ın ismi programdan çıkarıldı
Ancak Associated Press’in haberine göre, Erdoğan ve 2’inci Abdullah’ın konuşması programdan çıkarıldı. Ali ailesinin sözcüsü Bob Gunnell, cenaze töreni programına daha sonradan konuşmacı olarak iki ismin daha eklendiğini, bu nedenle iki liderin törende konuşamayacağını söyledi.

Gunnell, “Bu onların kim olduğuyla ilgili değil, bizim sadece programda onlar için yerimiz olmamasından kaynaklanıyor”derken, iki liderin temsilcilerinin de bu bilgi kendilerine verildiğinde ‘nazik ve anlayışlı’ karşıladığını söyledi.

Muhammed Ali’nin cenaze töreninde dini liderler, aile üyeleri, eski ABD başkanı Bill Clinton ve aktör Billy Crystal’ın konuşma yapması bekleniyor.

http://www.diken.com.tr/muhammed-alinin-cenaze-toreni-programindan-erdoganin-konusmasi-cikarildi/

Bir şeyden de eksik kalmasın bir de cenazeye mi gidiyor

Bizim orada olacak bu, galiba perşembe günüymüş. O gün çalışmasam belki giderdim. Cenazenin kalkacağı muhit tam da çalıştığım hastanenin civarı, belki görürüm.

Neden çıkarıyorlar oysa ne güzel konuşurdu. Kendileri kaybeder.

Şuaralar erdoğanın sadece konuşması değil kendiside gözden çıkarılmış durumda
Reza zarraf amerika
Rusya uçak düşürme krizi
Almanya ermeni soy kırımının kabulü
Bunlar türkiye halkına karşı yapılmış hamleler değil erdoğan ve politikalarına karşı bir rest

Yalniz Türkiye halki diye bi ifade sekli yok dogrusu Türk halki dir .

Ülkede soy birliği yokken bu ayrıntıya takılmak ya dışlayıcı ya da zorba bir tutumdan kaynaklanıyordur. Hepimiz Türk değiliz belki ama hepimiz Türkiyeliyiz.

Sinirlenmenizin nedenini anlamdim,hemen zorbalik falan noluyoruz?

Ayrinti oldugunu dusunmuyorum, tam tersi isin ozunun bu tarz yanlis kullanimlarla gercekleri yok saymaya calismak oldugunu dusunuyorum.

Ha unutmadan Türkiyeli diye bi ifade sekli de yok ,dogrusu Türk vatandasi.

Zorbaca çünkü ülkede yaşayan herkesi Türk olmak zorundaymış gibi gösteriyor. Değil, insanları zorla asimile etme isteğinden vazgeçmek gerek artık. Dışlayıcı çünkü kendine Türk demeyenler vatandaş sayılmaz gibi bir algı yaratıyor. Öyle mi sizce de?

Dil yaşayan bir varlıktır. Kullanımlar zamanla sözlüklerde yerini alır. Bugün yok dediğiniz şey insanlar kullandıkça dilde yer edinir. Amacınız TDK sözlüklüğü yapmaksa başvurun, böyle böyle bir kullanım var ama sözlükte yer almıyor bir çaresine bakın deyin. Şimdi olmasa da göreceksiniz bir kaç yıla gerçekleşecek bu. Amerikalı kelimesi gibi.

Bu arada, sizi tanımıyorum. Sinirlenmedim çünkü kişisel bir tepki vermedim. Bu tavrı gösteren herkes için genel konuşuyorum.

Burasi Türkiye Cumhuriyeti,yani Türk Devleti bu size,bana,ayseye,fatmaya gore degisen bi konu degil farkindasiniz degil mi?

Bu ulke vatandaslarina da Türk vatandasi denir,kimin kendini ne hissettigiyle ya da kokeniyle zerre ilgilenmiyorum,vatandaslik bagindan soz ediyorum.

Asimilasyon gibi ezberlenip her konusmada kalkan olarak kullanilan kelimelerin anlamlarini iyi ogrenmek gerekiyo ,verdiginiz Amerikalilar ornegi yanlis bi ornek cunku, bos bi zamaninizda mesela Fransizlara neden Fransalilar denmedigini , Amerikalilara neden Amerikalilar dendigini arastirmanizi tavsiye ediyorum,eminim aradaki farki anlayacaksiniz .

Yo hayır aradaki farkı net biçimde biliyorum ve bilerek verdim. Biraz düşünürseniz benzerliği de yakalarsınız bence.

Ayşeye fatmaya göre değişsin isteğim bir şey de yok. Türkiye Cumhuriyetinde yaşadığımın ben de bilincindeyim. Evet ülke vatandaşlarına Türk vatandaşı deniyor, anayasada da bu böyle. Bunu da biliyorum. Ama söylemek istediğim mutlak doğrunun bu olmadığı. Hala dışlayıcı ve zorba bir tutum olduğunu söylüyorum. Bu değişmeli. Değişim de önce bizim fikirlerimizin değişmesi ile olur.

Kalkıp bölücülük yapmadığıma göre bunu savunmamda bir sıkıntı yok.

Benzerligi sizden duymak isterim,yazabilirsiniz.

Özünüzde boluculugu savunmuyo olabilirsiniz icinizi bilemem boyle bi iddiam da yok ama bi devleti,ulus bilincini yok sayip koken ayrimiyla bi milleti zerrelere bolmek iyi niyetli gelmiyo bana,sizin tabirinizle zorbalik olan bu bence.

Simdi siz asil ben Türkiyeliyiz deyip ayrimi ortadan kaldiriyorum,birlestirici bi dil kullaniyorum derseniz buna sasirmaktan baska bi sey yapamayacagim maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…