Benzerligi sizden duymak isterim,yazabilirsiniz.
Özünüzde boluculugu savunmuyo olabilirsiniz icinizi bilemem boyle bi iddiam da yok ama bi devleti,ulus bilincini yok sayip koken ayrimiyla bi milleti zerrelere bolmek iyi niyetli gelmiyo bana,sizin tabirinizle zorbalik olan bu bence.
Simdi siz asil ben Türkiyeliyiz deyip ayrimi ortadan kaldiriyorum,birlestirici bi dil kullaniyorum derseniz buna sasirmaktan baska bi sey yapamayacagim maalesef...
Peki bu bağlamda almanya vatandaşı olan bir türk almanım mı demeli?
Türk kökenli Alman vatandasiyim demesi bence yeterli.
Peki Alman vatandasi bi Türkün , Alman halkini tanimlarken Almanlar yerine Almanya halki denmesini istemesini nasil yorumlarsiniz siz?
Objektif bakmıyorsunuz. Ulaşabileceğimizi hiç sanmıyorum.Türk kökenli Alman vatandasiyim demesi bence yeterli.
Peki Alman vatandasi bi Türkün , Alman halkini tanimlarken Almanlar yerine Almanya halki denmesini istemesini nasil yorumlarsiniz siz?
Türk kökenli Alman vatandasiyim demesi bence yeterli.
Tabi ki Alman'ım diyecekler. Irkını belirtmek istiyorsa Türk asıllı Alman'ım diyebilirler.
Almanya halkı denildiğini pek duymuyorum. Genellikle biz; Almanlar, Almanya'da yaşayan Türkler, Türk asıllı Almanlar diyoruz. Aynı şekilde Türkiye'de yaşayan Kürtler, Kürt asıllı Türk lafına da bir şey demiyoruz.
Almanya'da Alman olmak hoşuna gidip de Türkiye'de Türk'üm demekten gocunan insanlar var. Hayret bir şey.
Burdaki bir kürt, arap, çerkes, gürcü bu şekilde cümle kurduğunda karşı çıkmayacaksınız sanki. Kürt kökenli türk vatandaşıyım, gürcü kökenli türk vatandaşıyım ya da arap kökenli türkiye vatandaşıyım... Ne fark var???
Diyebilir benim için problem yok. Alman ya da almanyalı, amerikan ya da amerikalı çok farklı şeyler değil benim gözümde.
İnsanlar huzurlu, mutlu olsunlar da istedikleri şekilde tanımlasınlar kendilerini mesele değil. Ben kendimi bir türkiye vatandaşı olarak tanımlıyorum. Türkiyeliyim, dünyalıyım. İtirazlarınız da çok önemli değil.
Sağdan soldan toplanarak gelmedik ki biz Amerika gibi bir ülkeyle bir miyiz? Bir kere kuruluşumuz bile Türk Milliyetçiliği üzerine.Türk kelimesi bir etnisite belirtiyor. Alman kelimesi de nazilere göre bir etnisite belirtiyor ama yine de başarılı bir örnek değil.
Ama amerikan kelimesi etnisite belirtmiyor mesela. Ki buna rağmen amerikan çok kullanılan bir terim değildir amerikalı kullanılır.
İnsanları rahatsız oldukları bir kelimeyi kullanmaları için neden zorluyoruz anlamıyorum.
Almanyada yaşayan herhangi bir ırka mensup biri almanım demekten rahatsız olmuyor olabilir bu onun tercihidir. Ama türkiyede yaşayan farklı etnik kimliğe sahip olan biri türküm demekten rahatsızlık duyuyorsa bırakın türkiyelim desin. Ne farkı var? Kavram olarak birbirini karşılayan şeyler bunlar. Siz yine türk olun, türk vatandaşı olun ama bırakın isteyen de türkiyeli ya da türkiye vatandaşı olsun.
Sağdan soldan toplanarak gelmedik ki biz Amerika gibi bir ülkeyle bir miyiz? Bir kere kuruluşumuz bile Türk Milliyetçiliği üzerine.
Son yıllarda çıktı bu Türkiyeliyim demek. Türk'üm demekten rahatsız olanların düşüncelerini takip ediyorum. Bölünme hayalleri ve kendi ırklarına sınırsız özgürlük. Siz masum hayallerle sadece Türkiyeliyim diyorlar sanıyorsunuz ama zihniyetleri farklı. Onlar yüzünden biz artık Türk'üm bile diyemiyoruz.
Bu kişiler kendilerini besleyen Almanya'da Alman'ım demekken gocunmazlar. Türkiye'ye geldiklerinde de ağırlarına gider Türk'üm demek. Mesele ırkını belli etme olsa yurt dışında da aynı tavır olması lazım. Amaç başka işte.
Bana göre ikinci kullanım doğru yani Almanya halkı.Çünkü Almanya saf Almanlardan oluşmuyor karışık bir toplum.Biri bana Alman dese ben Alman kökenli olduğunu düşünürüm önce Alman vatandaşı olduğunu değil.Almanya halkı deyince tüm kökenleri kapsıyor Almanyadaki.Evet belki 100-200 yıl önce bazı şeyler önemliydi ama yavaş yavaş önemi ortadan kalkıyor.Ne demek istediğimi anladınız sanırım artık ırk,köken gibi kavramların bir değeri kalmadı insanlar ortak bir çatı altında yaşamak için farklı şeylere yöneliyorlar.
Sağdan soldan toplanarak gelmedik ki biz Amerika gibi bir ülkeyle bir miyiz? Bir kere kuruluşumuz bile Türk Milliyetçiliği üzerine.
Son yıllarda çıktı bu Türkiyeliyim demek. Türk'üm demekten rahatsız olanların düşüncelerini takip ediyorum. Bölünme hayalleri ve kendi ırklarına sınırsız özgürlük. Siz masum hayallerle sadece Türkiyeliyim diyorlar sanıyorsunuz ama zihniyetleri farklı. Onlar yüzünden biz artık Türk'üm bile diyemiyoruz.
Bu kişiler kendilerini besleyen Almanya'da Alman'ım demekken gocunmazlar. Türkiye'ye geldiklerinde de ağırlarına gider Türk'üm demek. Mesele ırkını belli etme olsa yurt dışında da aynı tavır olması lazım. Amaç başka işte.
Düşüncelerim size ırkçılık gibi de gelebilir. Ama içinde bulunduğum şu kaos ortamında ancak bu kadar oluyor hoşgörüm. Konuyu dağıtmayım daha fazla. Sizi de kırmak istemem.
fazla söze gerek yok teşekkürler Sephoraa
Şunu da bir izleyiverin bi zahmet.
Güya benim de haz etmediğim bir ırk vardı, imkansız gibi görünmesine karşın 2 kuşak öncesinde soyumda varmış. Hadi bakalım ne edeceksen et
Şunu da bir izleyiverin bi zahmet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?