Tatlı Tarifi Muhallebili Kadayıf - (Resimli)

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
350 gram kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema (200ml)

Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencerede tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edip ve bir süre daha kavurun.
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alarak 10-15dak. soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edip mikserle 4-5 dakika kadar çırpın. Borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

$Muhallebili Kadayıf 1.webp $Muhallebili Kadayıf 2.webp $Muhallebili Kadayıf 3.webp $Muhallebili Kadayıf 4.webp $Muhallebili Kadayıf 5.webp $Muhallebili Kadayıf 6.webp $Muhallebili Kadayıf 7.webp $Muhallebili Kadayıf 8.webp

bu tatlıyı ben çok sewiyorum sanırım kadayıflar biraz daha kavrulmalıymış benim yediklerimde öyleydi

bu tatlı benim favorim ama kadayıflar daha kahverengi olmalı bence. 15-20 dk kavurduğumu biliyorum ben :)

Dün iftarda teyzoş yapmış mmmmm bayıldım bayıldım harikaydı, eminim sizinkide öyledir ellerinize sağlık :16:

Elinize sağlık.Tatlının her türlüsüne hastayım.:16:Buna da bayılıyorum.:56:

Bende bu tatliya bayiliyorum, cok lezzetli ama benim yedigim kadayifli degil üstünde kavrulmus hindistan cevizi ve karamel vardi, denemenizi tavsiye ederim :16:

Yediğiniz nasıldır bilmem kızlar ama benim kadayıfım yaş değil zaten kuruydu üstelik 20-25 dak.kadar rahat kavurmuşumdur ondan ötesi yanmaya gider isterseniz bi deneyin

350 gram kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema (200ml)

Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencerede tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edip ve bir süre daha kavurun.
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alarak 10-15dak. soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edip mikserle 4-5 dakika kadar çırpın. Borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

Eki Görüntüle 761675 Eki Görüntüle 761676 Eki Görüntüle 761677 Eki Görüntüle 761685 Eki Görüntüle 761686 Eki Görüntüle 761688 Eki Görüntüle 761695 Eki Görüntüle 761696

annem bunu çok yapar ve herkes çok beğenir hem hafif hemde lezzetlii.:56::56:

Ben bunun 1 litre süt, 1 bardak şeker, 1 bardak un ve vanilyayla yapıyorum muhallebisini.Krema, yumurta olmadığı için daha hafif geliyor bana.Böyle de bir deneyin isterseniz..Hazır kremaları da sevmiyorum zaten. Bir tek makarna sosunda kullanıyorum.Yalnız, kadayıfı kavurdum, hafif pembeleşince şekeri atıp kavurdum.Şeker biraz kristalize oldu.Kıtır kıtır ağıza geldi. Hoşlanmıyorum o şekilde, dişlerim kamaştı.Neden olabilir acaba.Öyle olmaması için ne yapmak lazım

Back
X