- 18 Ocak 2020
- 820
- 2.326
- Konu Sahibi kariyerkadin
Sürpriiiiz :) Çok uzun bi aradan sonra yeni bir yarışmada karşınızdayım. Çok yoğun çalışıyorum, giremiyorum. Sizi çok özledim Bugün hem şirin hem de yapması kolay bir tarifle geldim. Hep borcamda mı yapacağız, biraz yaratıcılık katalım işe! Ayrıca herkesin şimdiden yeni yılını kutlarım, mutlu yıllar!
Malzemelerimiz:
250 gram çiğ kadayıf
125 gram eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Yapılış:
Öncelikle krema için margarin ve vanilya haricinde diğer malzemeleri iyice karıştırıp ocağa alalım sürekli karıştırarak pişirelim, margarini ekleyelim margarin eridikten sonra altını kapatıp vanilyayı atalım soğumaya bırakalım.
Kadayıfları eritilmiş tereyağı ve pudra şekeri ile iyice harmanlayalım. Muffin kalıplarına eşit paylaştırarak çukur olacak şekilde yerleştirelim.
Orta kısımlarına çay bardağıyla bastıralım.
180 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirelim ve çıkarıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan kadayıf çanaklarımızı servis tabağına alalım.
Kremamızı iyice çırpalım, çanaklarımızın içine paylaştırarak dilediğimiz şekilde süsleme yapalım.
Dilediğimiz gibi süsleyip afiyetle yiyelim!
Sunumumu da önceki yarışmalardan kazandığım servis tabağımla yapmasam olmazdı :)
Malzemelerimiz:
250 gram çiğ kadayıf
125 gram eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Yapılış:
Öncelikle krema için margarin ve vanilya haricinde diğer malzemeleri iyice karıştırıp ocağa alalım sürekli karıştırarak pişirelim, margarini ekleyelim margarin eridikten sonra altını kapatıp vanilyayı atalım soğumaya bırakalım.
Kadayıfları eritilmiş tereyağı ve pudra şekeri ile iyice harmanlayalım. Muffin kalıplarına eşit paylaştırarak çukur olacak şekilde yerleştirelim.
Orta kısımlarına çay bardağıyla bastıralım.
180 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirelim ve çıkarıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan kadayıf çanaklarımızı servis tabağına alalım.
Kremamızı iyice çırpalım, çanaklarımızın içine paylaştırarak dilediğimiz şekilde süsleme yapalım.
Dilediğimiz gibi süsleyip afiyetle yiyelim!
Sunumumu da önceki yarışmalardan kazandığım servis tabağımla yapmasam olmazdı :)