Tatlı Tarifi Muhallebili Civcivler (Resimli)

mlhll2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
386
1
38
misafirlerim var akşama kolay tarifler ararken bunu gördüm ve bayıldım. tadıda görüntüsü kadar mikemmeldir eminimmm :)

tarifim bi yemek sitesinden alıntıdır. deneyip en kısa zamanda resimlerini eklicem sizlere.

şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

10 çorba kaşığı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
1.5 su bardağı su veya süt
1 adet limon suyu
3 çorba kaşığı un

Süslemek için:
1 su bardağı hindistan cevizi
15 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı damla çikolata

Hazırlanışı

Muhallebiyi hazırlamak için toz şeker, yumurta sarıları, un, su ve limon suyunu tencereye alıp iyice çırptıktan sonra devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Daha sonra streç film kaplanmış minik kâselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun. Soğuyan muhallebileri servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üstlerini hindistancevizi ile kaplayın. Daha sonra kayısıları ikiye bölüp, civcivin ayak kısımlarını oluşturmak için, tabaktaki muhallebiyi hafif kaldırıp altına yerleştirin. Yine yarım kayısıyı gaga olarak yerleştirin. İki adet damla çikolata ile göz yapın.

buda civcivlerimiz kızlarrr ne kadannn tatlıı bakarmısınız :)

civciv-muhallebi.jpg

görüntü harika ellerinize sağlık valla bu hafta sonu kızım doğum günü belki yapabilirim tatlı seçeneğim çok fazla oyüzden belki dedim ama kesin yapmak istiyorum

sağol canım.benimde misafirlerim gelicek tiramisu yapıcam ama belki süprisz olarak vaktim kalırsa bunuda yapabilirim.

kızınızın şimdiden doğumgünü kutlu olsun allhım muzun ömürler versin...

saol canım allah razı olsun eğer senin yoksa darısı sana olsun ama istediğin zaman inşallah

yalnız arkadaşım 1 adet limon suyu demişsin ama 1 tane limonun suyumu yoksa 1 şişe limon suyumu onu anlayamadım:KK43:

ben denedim 1limon çok oluyo ya yarım limon sıktım o bile çok geldi kızlar sogusun boşaltcam resim eklerim bide butariften çok az adet çıkar ben tarifi genişlettim malzemeyii

yemeye kıyamaz insan bu civcivleri. çok tatlı görünüyorlar. not ettim tarifi.
teşekkürler

X