Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar ek gıdalara başladık başlamasına da bebeğim pirinç unu + formül mama karışımı olan muhallebiyi sevmiyor yarısını yiyor bazen hiç yemek istemiyor..bunun yerine hazır muhallebilerden vermeli mi yoksa alışır mı..severek yesin istiyorum..birde hazır birşey vermemeye dikkat ediyorum.o hazır muhallebilerin içerikleri nasıldır acep?
mesela hero baby organik muhallebi görmüştüm markette kullanan var mı, ya da bana ne önerirsiniz?
aynen benim kızımda sevmiyor bende kendi çapımda bi formül buldum buhar makinesinde elma armut muz evde ne meyve varsa 5 dkk buharlıyorum onu eziyorum ve mamaya karıştırıyorum löpür löpür yiyiyo yoksa mümkünü yk yemiyo
ay canımmmm ellerine sağlık bu konuyu actığn için deneyimli anneler ne olur yardım bu muhallebi sorunu bende de var milupanın kini iştahla yiyor ama bende hazırlara cok sıcak bakmadığımdan evde arkadasımın dediği gibi hazırlıyorum ıııı ağız kiltlenyr 6 aylık oğlum yoğun olarak emiyor aldığı ek gıdalar ise meyve suyu yada püresi bide yoğurt corba muhallebi tu kaka anlycğnz zorlamyrm dedim simdilik ama nolck nolur yardım yaaa
aynen benim kızımda sevmiyor bende kendi çapımda bi formül buldum buhar makinesinde elma armut muz evde ne meyve varsa 5 dkk buharlıyorum onu eziyorum ve mamaya karıştırıyorum löpür löpür yiyiyo yoksa mümkünü yk yemiyo
hımmm cok pratk cnm bende buhar maknesi yok e napcm bi deneyeyim dedimde hayır benim pasam o mamalarıda almıyr neler denedim aç bile bırakıyrm olmyr almıyr benim simdi bu meyveleri cam rendeden mi gecireym canlarım bide kullandığınız meyveler neler ben genelde elma havuc veryrm armut ishal yaparmı canlarımaklinialirimsmile
illa buharlamana gerek yk muzu ezip içine karıştır cam rendeden geçir elmayı onu karıştır bebekler genelde tatlı şeyleri severler muhallebide tatlı olmadıgı için sevmiyolar
ay canımmmm ellerine sağlık bu konuyu actığn için deneyimli anneler ne olur yardım bu muhallebi sorunu bende de var milupanın kini iştahla yiyor ama bende hazırlara cok sıcak bakmadığımdan evde arkadasımın dediği gibi hazırlıyorum ıııı ağız kiltlenyr 6 aylık oğlum yoğun olarak emiyor aldığı ek gıdalar ise meyve suyu yada püresi bide yoğurt corba muhallebi tu kaka anlycğnz zorlamyrm dedim simdilik ama nolck nolur yardım yaaa
8.aydan sonra formul mama ya da kavanoz mama yedırmedıgım ıcın evde kendım hazırladım hep muhallebısını
prınc unu, nısasta, ırmık, mısır unu toz karısımını formul mama veya su ıle muhallebı yapıp pekmez ıle tatlandırarak yedırdım hıcbır zorluk ya da sıkıntı cekmedım bu konuda
hala her aksam sutle yapılmıs muhallebımızı balla tatlandırarak bır kase yemeden yatırmıyorum
benim bebeğim 7. ayın sonuna kadar muhallebi yemedi sadece bir çay kaşığı kadar yiyordu. bütün markaları ve kendi yaptıklarımı denememe rağmen olmadı:)))milupanın ballı irmiklisi alışmasını sağladı.bu gün 8 bitti ve damak tadı gelişsin diye alıştıktan sonra kendim yaptım, hipp in yulaflısını aldım(doktor önerdi) çok güzel yatmadan yiyor. bu arada kendi yaptığınıza muz koyarsanız(ben muzu 6.5 aydan beri veriyorum) onu da severek yiyor