muhabet kuşu hastalıklarından anlayanlar...

pinky_princess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
343
0
arkadaşlar muhabbet kuşundan anlayan yada benim şimdi anlatacağım sorunu yaşanlar bana akıl verebilirlermi :KK59: muhabbet kuşum birkaç haftadır ağzına yem getiriyor ama kusma şeklinde değil. ağzını açıp kapatıyor dilinde hep 1 yada 2 tane yem görüyorum sürekli böyle saatlerce hatta gece kalktığımda bile bu şekilde görüyorum. ve çok iştahlı... acaba bir sorunumu var :KK14: ona kıyamam bişey olmasın ona. lütfen fikirlerinizi paylaşırmısınız.

canım tekmi kuşun çiftmi..tekse eğer çok yemesi psikolojik olabilir...mubişlerin psikolojileri çabuk etkilenir..ilginizi arttırın...

muhabbet kuşları yemleri sindirmeleri zor oluyor..bu yüzden kuş kumu kullanılması gerekli,yemleri sindirebilmesi için...eğer kum kullanmıyorsan mutlaka almalısın..bence fazla endişe etme bi sorun olcağını sanmıyorum...yemi sindirimde zorlanıyor tahminimce...

kumda yiyor ama hiçbişeyinide eksik etmiyorum vitaminleri falan tam... baktım geçmiyordu veterinere götürdüm bi sorunu yok dedi. tek olduğu için yapıyor tahminimce... cevap için teşekkürler canım

Eğer tekse çiftleşme döneminde bu tip şeyler yapıyorlar, bizimki ne bir iki tanesi resmen tüm kursağındakini çıkarıyor. Aynasını besliyor , dışarı çıkınca telefon vs ne bulursa besliyor :) Çiftleşme dönemi geçince düzeliyor. Hiç korkmayın.

evet o zaman eş istiyor.....ama arkadaşın dediği gibi bir süre sonra geçer...kuşunuz erkekmi ..genelde erkek kuşlar kusup besleme eğilimi gösterirler...dişileri kuluçkadayken onların ağızlarına kusarlar...tek bakıcaksanız eğer ayna varsa kafeste çıkarın bence...

bizimde muhabbet kuşumuz bu tip hareketler yapıyodu şimdi bi eş aldık ve çok mutlular valla...artık hiç yem çıkarmıyo ağzından ve bizimki bide yerlere sürekli yem dökerdi artık o huyunuda bıraktı...gelinimiz pek bi tatlı :)bizde işe yaradı bence bi eş almayı deneyin :))

X