En önemli olan yanlış kafesine ayna koymaktır. Ayna kuşlarımızın ölümlerine yol açıyor. Muhabbet kuşları sanıldığı gibi bakımları "doğru bakılacaksa" hiç de kolay değil. Onları kendi oyuncağımız olarak değil de bir canlı olarak görmeliyiz. Evet ortalığı "doğru bakıldığında" çok kirletiyorlar. Kirletiyorlar diye kafesten çıkarmamak da yanlış olur. Günlük olarak uçmazlarsa yağlanma yapar ve bu da çok ciddi bir hastalıktır. Tek olarak da bakılması çok uygun değildir. Okuduğum bir yazıdan sonra hemen kızıma bir eş seçtirdim, şimdi mutlu mesut yaşıyorlar.Kafeslerini de her gün temizlemek gerekir.Ama bize koku yapacağından değil onların sağlığı için.Tüm kafesi ve eşyaları haftada 1 sıcak suyla yıkanıp parazit spreylerinden sonra iyice kurutulmalıdır.Daha birçok şey var. Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim..
Kısacası muhabbet kuşlarının bakımı hiç de kolay değildir..
bahar27
sizin kuşunuz da şanslı kuşlardanmış :)
Ben de eş işini öyle düşünmüştüm ama bir makale okuduktan sonra hemen kızıma eş seçtirdim. Kızım konuşuyordu, ele alışkındı yeni gelen eşini de konuşturdu, hemen evcilleştirdi eşini de.Eskiden 1 tane konuşan, ele gelen evcil kuşum vardı şimdi 2 oldu ve 2si de öncekinden çok daha mutlu..
116 ay da 10 ya da daha fazla kuş aldık ya öldüler yada biz değiştirdik.internetten muhabbet kuşlarıyla ilgili herşeyi okuduk ve her gerekeni yaptık ama bi türlü bize alışmadılar ve yumurtlamadılar onlara harcadığımz para bi dünya.ben bi tek fistuğumu çoook sewdim onada bitlenmiş dedi eşim geri verdik.
sabah sabah cik cikleri yok mu?? artık sabrım kalmadı eşim sewmese kuşları bi dk tutmama ama işte..
bahar27 şanslıymışsınız kuşlar kendilerine getirilen eşleri kolay kolay beğenmezler sizinkiler kaşıtmış bile :)
1-2 hafta önce erkek kuşum öldü kızım yalnız kaldı ona eş arıyoruz biz de
kızlar ikitane olunca konuşuyolar mı
5 yıldır benmle olan koca kafalı öpmeye koklamaya doyamadığım kedi gibi kendini sevdiren minik kuşummm
Eki Görüntüle 172110