Muğla milas....

supertaktak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2012
91
16
Kızlar selam. benim bir problemim var. gerçi problem mi güzel bir haber mi henüz karar veremedim. Eşim memur ve tayinimiz muğla milasa çıktı. Aslında düşününce güzel haber fakat problem bizim yurt dışına yerleşme planımızın olması. İngilizce kurusna yazıldık herşey güzel gidiyor. Master programına kabul edildim derken eşimin tayini çıkıverdi. Üstelik kiralık ev de bulamıyoruz. Kiralar ya günlük ya da haftalık ve kiralar cep yakıyor... İstanbul'a pahalı derken burası tövbe dedirttirdi. Çok bir seçenek yok kursu bırakıp gidersem yurt dışı olayı problem olacak... İngilizce kursu var mı nasıl muğlada bilmiyorum.. Yazıldığım kurs gerçekten çok güzel eğitim veriyor çünkü. Eşim orada konuk evinde kalacak. Ya da kursu bırakıp bir risk alıp gideceğim ben de ama yine her türlü 3 ay sonra gidebiliyorum. Ay kızlar kafam çok karıştı... Çıkamıyorum işin içinden. Milas güllükte olanınız var mı nasıl bir yer bilgi verir misiniz?

ben milasta değilim ama biliyorum çok sığ biyer. Allah yardım etsin.hangi kurumda çalışıyor eşin polis falansa daha çok yardım etsin Allah diyeyim.

ilkay teşekkürler öncelikle. Milas güllük e çıktı tayinimiz. Nasıl bir yer ev kiraları nasıl yaşam ucuz mu en merak ettiğim şeyler bunlar. Bir de iyi bir ingilizce kursu var mı toefl hazırlık için...

Cevap yazarken alıntı yaparsanız,yazdığınız kişiye bildirim gider.Ama ilkay hanım muhtemelen şuan cevap yazdığınızı görmeyecek.O yüzden yorumun sağ altında cevapla seçeneğine tıklayarak yazmanız daha yardımcı olur size.

Cnm bende mugla merkezdeyim Milas aslında mugladan ucuzdur ama güllük olunca turistik yer ya daha pahali olabilir ama Milas merkezde oturup gidip gelebilir Milas'ta 300-400 e bile ev bulunabilir dil kursu hakkında bilgim yok ama....

hayırlı olsun tayin yeriniz öncelikle Güllük şirin bir kasaba havasında ,bütçenize göre illa ki bir ev bulursunuz secenek epey fazla.Büyük marketler,pazar mevcut . Fazla bir sosyal hayatınız olmaz dediğim gibi kasaba havasında yazlık mekanlar mevcut sadece.Büyük şehirden sonra cok fazla beklentınız olmasın ama alışınca gitmek ıstemezsınız eminim rahat bir yerdir.Bodrum da birkac tane dil kursu var bildiğim 30 dakika Bodrum-Güllük arası gidip gelebilirsiniz.Sürekli dolmus var zaten o konuda sıkıntı değil yani.Bodrum da yaşarsanız imkanlar daha fazla tabı kı eşiniz gıdıp gelebılır.ama Bodrum da hayat cidden cok pahalı sağlam bir bütçe gereklı.Milasta da yasayabılırsınız 20 dakıka sürüyor Güllük kira yelpazesi geniş burda da 500 e de ev var 1000 TL ye de deniz yok Milasta .Şimdilik aklıma gelen bunlar tekrar hayırlı olsun

Toefl olmadan hangı ulkenın master programına kabul aldıgınızı öğrenebilirmiyim??

Aslında lojman imkanımız var ama işte boş olur mu lojman puanımız yeter mi bilmiyorum. Eğer bodruma yakınsa daha güzel olur tabi ki.. Yarım saat nedir ki İstanbul da yaşıyorum ben en yakın kurs 40 dk bana.... İstanbul dan sonra çok zor olacağı kesin burada her şey el altındaydı eh mesafeler biraz zordu ama işte öyle bir şehir ki burası hem lanet edip hem aşık oluyorsun...

SaNsliymissiniz. Biz toefl +gre vermek zorunda kalmistik amerika icin. Tabi toeflla hatta ydsyle bile kiyaslandiginda cok daha kolay ielts.
Vallahi öyle. Diğerleri bana çok zor geldi. O kadar uğraştım zamanında master yapmak için... Ama bu sınav hepsinden daha kolay biraz akademik ingilizce bilmek gerek sadece

Yardım için teşekkürler Aklım bir an facebooka gitti....

Mastera kabul edilmeniz mükemmel. Gunluk kiralık ev fiyati cep yakabilir... Esyali aylik tutsaniz?

Bende bodrumda yasiyorum istanbul gibi bi yerden gulluk zor gelir sana köy orasi cunku:)
Aslında kafa dinlemek güzel olacak istanbulun yoğunluğundan sonra özellikle de. Gerçi benim evim sarıyerde o yüzden çok özleyeceğim evimi mahallemi... Ahh ahh tayinci olunca böyle oluyormuş demek ilk tayinimiz bu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…