Bir garip 23 dakika!
Münevver Karabulut cinayetindeki karabulutlar dağılmıyor. Sır perdesinin 23 dakikasını taksi-kamera-nalbur üçgeni oluşturuyor. ışte polis, Cem'in bu 23 dakikada ne yaptığını araştırıyor...
--------------------------------------------------------------------------------
Bir çöp konteynırında noktalanan ve Türkiye'nin en ünlü ailesine kadar uzanan Münevver Karabulut cinayeti, esrarını koruyor. Cinayetten 197 gün sonra teslim olan Cem Garipoğlu tutuklanırken polis de diğer parmak izlerini araştırıyor. Polise göre taksi-kamera-nalbur üçgeninde geçen o izler, 23 dakikada saklı. ışte "Şeytan ayrıntıda gizlidir" dedirten o 23 dakikanın ipuçları
Taksicinin çelişkili ifadeleri
3 Mart'ta, saat 12.47'de Bahçeşehir'deki villalarına taksi çağıran Cem, 23 dakika sonra yani 13.10'da yeniden eve giriyor. Cem, Münevver'i Beşiktaş'tan almak için tekrar yola koyuluyor. Polis bu taksiyi kullanan 2 şoförle 1 ay aralıkla görüşüyor. Cem'in saklandığı yer olduğu iddia edilen Lüleburgaz nüfusuna kayıtlı taksici Çoşkun Duygun, 8 Mart'ta basına, 1 gün sonra da polise konuşuyor. Gazetecilere "Cem'i olay günü sabah 08.00'de Mecidiyeköy'e götürdüm. Buradan esmer bir kızla Bahçeşehir'e döndü" derken polise, "Cinayetten 1 hafta önce otomobilime bindiler" diye anlatıyor. Duygun, 11 yıldır Bahçeşehir'de çalıştığı halde Cem ve ailesini tanımadığını iddia ediyor. Bu ifadeden 1 ay sonra polis, bu defa taksinin sahibi olan Mehmet Ali Dursun'u buluyor. Dursun, 10 yıldan beri Bahçeşehir'de taksicilik yaptığını ve Cem'i tanıdığını söylüyor. Her iki şoför de Cem'i 12.47'de alıp nereye bıraktıklarını hatırlamıyor.
Kamera:
Evin arkasındaki kameranın çalışmaması Bahçeşehir'deki sitelerde karşılaşılması mümkün olmayan bir olay olarak görülüyor. Ancak kameralardan saklanan Cem'in Münevver'i görüntü alınmayan arka kapıdan eve almak istemesi karanlık noktalardan biri. Cem kendisinin ön kapıdan dolaşıp girmesini ise "Arka kapı arızalıydı" diye açıklıyor. Ancak arka kapıyla ilgili polis tarafından yapılmış bir tespit söz konusu değil.
Nalbur:
ıfadeler ve görüntüler, Cem'in testereyi cinayetten önce mi sonra mı aldığını netleştirmiyor. Bahçeşehir'de nalburluk yapan ızzettin Babat ve ıdris Çırıtçı Cem'in 13.00-14.00 aralığında testere aldığını söylüyor. Cem, Münevver'i 14.10'da okulundan alıyor, bu da kameralarda var. 15.00'te Cem ve Münevver vahşet villasına giriyor. Cem 15.42'de nalburun bulunduğu Bahçeşehir Ticaret Merkezi'nde kameraya yakalanıyor. Burada testere aldığı söyleniyor. Buna dair en önemli delil ise 15.44'e ait fiş bulunması. Bu da akla "Testereyi önceden fişini sonradan aldı" iddiasını getiriyor.
Şoförden ilginç iddia!
Mehmet Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet Batur, gözaltına alınmadan bir gün önce ilginç açıklamalarda bulunmuştu. 1997'den bu yana Garipoğlu'nun şirketinde çalışan Batur, Adana'da gözaltına alınan Mehmet Karakayalı'nın cinayet akşamı saat 22.00'ye kadar Mehmet Nida Garipoğlu ile birlikte olduğunu söyledi. Cem'i zaman zaman okula getirip götürdüğünü ifade eden Batur, "Herhangi bir anormalliğine tanık olmadım. Münevver'i hiç görmedim" dedi.
Kilit isim Cemil Baran
Karabulut ve Garipoğlu aileleri arasında arabuluculuk yaptığını söyledikten sonra gözaltına alınan ve ifadesinin alınıp serbest bırakılan gazeteci Cemil Baran, olayın kilit ismi olmaya devam ediyor. Önceki gün bir basın toplantısı yapan Baran, aileden birçok kişinin dün için gözaltına alınacağını iddia etmişti. Baran'ın dedikleri çıktı. Şimdi herkes Baran'ın bu bilgilere nasıl ulaştığını merak ediyor...
Baba yeniden ifadeye
Karabulut soruşturmasını yürüten ıstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun tekrar ifadesini alacak. Yılmaz'ın, baba oğulun verdikleri ifadelerdeki farklılıkları sorgulamak istediği belirtildi. Bu arada baba Garipoğlu, daha önceki ifadesinde suçlamaları redderek, "Olay günü oğlum aradı. Etiler'de bir kafeye bıraktım. Bir daha da görmedim" demişti.