• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mucizevi zeytin

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Yüzyıllardır şifa dağıtan ve birçok uygarlığa sağlık vermiş bir besin: Zeytin. Kalp hastalıklarından cinselliğe kadar bir çok rahatsızlığa şifa oluyor. İşte zeytin ve zeytinyağının mucizevi faydaları... Enerji verir. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Karaciğer ağrısını giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Zeytinyağı, kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır. Sarılığa iyi gelir. Böbreklerde kum ve taş oluşumunu engeller. Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. Cildi besler ve güzelleştirir. Hücreleri yenileyerek yaşlanmanın etkilerini geciktirir. Bebek ve çocuk gelişimini destekler. Beynin ve kemiklerin gelişip güçlenmesini sağlar. Karaciğeri yeniler.

Ben zeytin ve zeytinyağının ana yörelerinden birinde büyüdüm ve olabildiğince kendimi geliştiriyorum bu konuda. Hayatım boyunca zeytinyağı dışında bir yağ kullanılmamış bir evde büyümenin faydasını da gördüm ve görüyorum tabii.

Kendimi nasıl geliştiriyorum peki; Kendi yörem bir zeytinyağı cennetidir, her yıl ödülleri bile verilir ancak ülkemin pek çok yerindeki tesislere kadar gezdim, gördüm, denedim ve bu konuda uzmanım diyebilecek kişiler kadar bilgili olduğuma inanıyorum.

Sadece güzel yerleri gezmedim tabii. Bu işin hilesinin nasıl yapıldığına, 2 TL'ye nasıl büyük ve simsiyah zeytin satılabildiğine, zeytinyağına nasıl hile karıştırıldığına kadar görmediğim şey kalmadı. Sofralık zeytinin %90'ının berbat hijyen koşullarıyla sofralara geldiğine inanıyorum zeytin kız olarak. Bu yüzden zeytin ve zeytinyağını sadece temizliğine şahit olduğum yerlerden alıyorum. Bir tek yerden de değil üstelik. Bu işi layığıyla yapan güzel yerler var kurumlar var bildiğim. Çocuklarımıza sağlıklı diye yedirdiğimiz gıda ürünlerinde neler olduğunu gördüğüm bildiğim için elimden geldiğince de bu konuda sizlere bilgiler vereceğim bundan böyle.

Sağlıklı yaşam ve güzellik sıraları benden sorulur :D

Back