Erkek İnfertilitesi Mucize Hamilelik Haberim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

zaz24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2016
115
53
31
Herkese merhaba,

Birgün ben de güzel haberi alırsam buradaki kadınları yalnız bırakmayacağım diye söz vermiştim. O nedenle size hikayemi anlatmak istiyorum. 29 yaşındayım eşim ise 40 yaşında. 5 senelik evliliğimiz süresince ilk 2 sene çocuk düşünmedik. Bugün ise 2.5 sene dolduğunda pozitif haberi yeni aldık. İlk 1 sene deneyip herhangi bir sonuç alamayınca doktora gittik her ikimiz de. Benim hormon, hsg filmi gibi tahlillerim hep iyi çıkmıştı. Fakat eşimin sperm sonuçları pek iyi değildi. Morfoloji %2, hareket ise olması gerekenden daha düşüktü. Fakat sayı iyiydi. Gittiğimiz bazı doktorlar olumlu bazıları olumsuz konuşuyordu. Bir süre daha umursamadan devam ettik denemeye fakat olmuyordu. Bu süre boyunca eşim bazı vitaminler almaya başladı. Proxeed Plus, E vitamini, havuç suyu, bir gün önceden zeytinyağında bekletilen incir tüketmeye başladı her gün. Böylece 6 ay daha geçti, hala olumsuz herşey. Bir aşılama yaptırdık. Hatta aşılama için 3 yumurtam gelişmişti. Ama yine hüsran. Artık emindim tüp bebekten başka çaremiz kalmadığına. Böylece 1.5 seneyi çoktan geride bırakmıştık. Aktarlardan bazı kürler macunlar ilave etmeye başlamıştık. Uzun süre boyunca araştırmalarım ile Kaan Aydos'a gitmeye karar verdik eşimle. Ocak ayında Kaan Bey'e muayene olduk. Kaan Bey sperm değerlerini beğenmişti eşimin. %2'nin fena bir değer olmadığını söylüyordu. Ama kendisi sperm dna hasarına bakmak istedi. Sanıyorum testin adı Ros olmalı. Bu teste göre eşimde stres kaynaklı sperm bozuklukları çıktı. Ardından bazı ilaç tedavilerine başladık. Yani vitaminlere ek olarak ciddi ilaçlara başladı eşim. Böylece 3 ay daha geçti ve ben pozitifi gördüm :) Hala şoktayız. Benim olursa mucize olur diyordum ama mucize oldu :) Sizinle de paylaşmak istedim umut olsun diye. Neredeyse 6-7 ay boyunca eşim vitamin ve ek desteklerini hep aldı aksatmadan. Ben bunlar sayesinde olduğuna eminim.

Tebrik ediyorum çok sevindim adıniza.İnsaallah süreciniz çok güzel geçer.Rabbim dualarınızı kabul etmiş tamamına erdirsin inşaallah ve isteyen herkese bu sevinci,mucizeyi yaşatsın

Tebrik ediyorum çok sevindim adıniza.İnsaallah süreciniz çok güzel geçer.Rabbim dualarınızı kabul etmiş tamamına erdirsin inşaallah ve isteyen herkese bu sevinci,mucizeyi yaşatsın
Amin! Çok teşekkür ederim. Bunu okuyan, isteyen, dileyen herkesin Allah yanında olsun inşallah. Her şeyin bir vakti var gerçekten. Bakınca gerçekten her anlamda uygun zamanda bu pozitif haberi aldığımıza inanıyorum.

Maşallah öok güzel bir mutlu son
Acaba hatırlıyomusunuz yada tahlilleriniz varmı
Baş anormalisi varmıydı spermlerde ?

Maşallah öok güzel bir mutlu son
Acaba hatırlıyomusunuz yada tahlilleriniz varmı
Baş anormalisi varmıydı spermlerde ?
Merhaba, çok teşekkürler.
Evet sperm testimiz sonucunda doktor baş anomalileri olduğunu söylemişti. Fakat oranı hakkında bilgi vermemişti.

Bizde de var ve çok yüksek nasıl düşürülür ne yapılır bilmiyorum
Şuan imprly teatrio ve maxigo kullanıyoruz
1bucuk senedir kimyasal bile yaşamadım

ve kaan hoca size hangi ilaçları vermişti ?

ve kaan hoca size hangi ilaçları vermişti ?
Kaan Bey bize Trental ve Klomen isimli ilaçları verdi. Ama tabi bunlar ilaç yani kişiden kişiye değişir. Ayrıca eşim Koenzim Q10 kullanıyordu ek olarak. Ona devam etmemizi önerdi.

Kaan Bey bize Trental ve Klomen isimli ilaçları verdi. Ama tabi bunlar ilaç yani kişiden kişiye değişir. Ayrıca eşim Koenzim Q10 kullanıyordu ek olarak. Ona devam etmemizi önerdi.
q10 bende alıcam hangş markanın almıştınız acaba ?
klomen i zaten bilmeden kullandırmam hormon ilacı
bizimde sayı hız iyi
morfoloji berbat 1 ve tümü baş anormalisi

q10 bende alıcam hangş markanın almıştınız acaba ?
klomen i zaten bilmeden kullandırmam hormon ilacı
bizimde sayı hız iyi
morfoloji berbat 1 ve tümü baş anormalisi
Koenzim markası Ocean. Sayı iyiyse morfoloji çok önemli değil diyor çoğu doktor. Tabi bu durum doktorların yorumuna göre de değişiyor. Umarım sizin de düzelir değerleriniz. Koenzim Q10 yeni hücre oluşumunda son derece başarılı diye okudum ben hep. O nedenle onu kullanmamız da işe yaradı diye düşünüyorum.

bizede doktor takılma morfolojiye dedi profesördü
iyi tahlilleriniz dedi
ama bilmiyorum aklımdan atamıyorum
birde bizde varikosel var ama 1. derece olduğu için operasyona gerek yok dedi

Şu an aynı şeyler yaşıyorum bu sabah sebepsiz infertiliteden tüp bebeğe başlamaya gittik ve 15 gün önce verdiğimiz sperm testinde morfoloji 0 geldi sayı ve hareketlilik iyi ama ben yıkıldım resmen. Tüpe bile başlamak istemedim ama drlar yapmamız gerek dedi birazdan iğnelere başlayacağım böyle olup hamile kalan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…