• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MTHFR-C677T homozigot olanlar

Merhaba bende de Mthfr C677T homozigot ve Faktor V heterozigot var..Gebelik dışında normal zamanda kan sulandırıcı kullanıyormusunuz?
Merhaba,sizinle mutasyonlarimiz aynı,gebelik oluşması durumunda ne yapmanizi önerdiler ,sordunuz mu acaba ortak bir protokol yok size ne söylendi merak ediyorum

Arkadaşlar ne yiyip içiyorsunuz biraz da ondan bahseder misiniz metionin diyeti yapıyor musunuz meselâ

Arkadaşlar ne yiyip içiyorsunuz biraz da ondan bahseder misiniz metionin diyeti yapıyor
Nasıl yemekler yapıyorsunuz? Atıştırmalık neler yenebiliyor? Metionin diyeti yumurta kalitesini olumsuz etkiler mi? Biraz fazla sordum k.bakmayın çok yabancıyım bu konuya yeni yeni araştırıp öğreniyorum..🤓

Merhaba arkadaşlar
İsteyen Herkesin Hayırlı zamanda evlatlarını kucaklarına almaSı için DUA ediyorum
Bendede Mthfr C677t Homozigot çıktı diğerleri Normal
Doktorum folik asit yeterli dedi
Folik asiti yada folatı kullanArak evlatlarını kucaklarına alan arKadaşlar neler kullanarak sağlıklı gebeliklere hazırlık yaptınız?

Merhaba arkadaşlar
İsteyen Herkesin Hayırlı zamanda evlatlarını kucaklarına almaSı için DUA ediyorum
Bendede Mthfr C677t Homozigot çıktı diğerleri Normal
Doktorum folik asit yeterli dedi
Folik asiti yada folatı kullanArak evlatlarını kucaklarına alan arKadaşlar neler kullanarak sağlıklı gebeliklere hazırlık yaptınız?
Geçmiş olsun
Benimde aynı sorunum var ve 2 bebek kaybım yine bebek düşünüyoruz rutin kontrole gittim aksine bana bugün doktorum hamile kaldığımda coraspirin+ kan sulandırıcı iğne başlayacağını ve kan sulandırıcının bebeği % 100 korumayacağını bebeğimin yine karnımda kalbinin durabileceğini söyledi bir yakınımla konuştum bunun üzerine o da kan sulandırıcı kullanmasına rağmen 6 aylıkken kaybetmis bebeğini ve kan sulandırıcının 300 olarak başladığını ama 20. haftadan sonra yeterli gelmediği için bebeğin kalbinin durduğunu şimdiki çocuğunu kan sulandırıcı dozunun artması ile sağlıklı olduğunu söyledi
Herkes bişey diyor kimse net bişey söylemiyor kime inanacağımı şaşırdım

Geçmiş olsun
Benimde aynı sorunum var ve 2 bebek kaybım yine bebek düşünüyoruz rutin kontrole gittim aksine bana bugün doktorum hamile kaldığımda coraspirin+ kan sulandırıcı iğne başlayacağını ve kan sulandırıcının bebeği % 100 korumayacağını bebeğimin yine karnımda kalbinin durabileceğini söyledi bir yakınımla konuştum bunun üzerine o da kan sulandırıcı kullanmasına rağmen 6 aylıkken kaybetmis bebeğini ve kan sulandırıcının 300 olarak başladığını ama 20. haftadan sonra yeterli gelmediği için bebeğin kalbinin durduğunu şimdiki çocuğunu kan sulandırıcı dozunun artması ile sağlıklı olduğunu söyledi
Herkes bişey diyor kimse net bişey söylemiyor kime inanacağımı şaşırdım
Kaç kilosunuz? Kilo başına 0.01 mg verilmesi gerekiyor diye biliyorum. 80 kg bir hanım 0.4 ×O.4 kullanmalı bu hesaba göre. Benim varislerim de var o sebepten bu do verdi dr 72 kiloyum.Ayrıca ne kadar erken o kadar iyi adete 4/5 gün kala test yapıp erken yakalamaya çalışın gebeliği.

Merhaba teşekkür ederim yanıtlarınız için fakat doktora tekrar gittim bu durumda şuan sadece folik asit yeterli dedi 65 kiloyum ve boyumda 168 şuanda artık sağlıklı beslenmeyi arttırıp bi 4 /5 kilo vermeyi istiyorum ki fakat gebe kalabilirsem kan sulandırıcı iğneyi sölicem takrar yazdırmaya çalışıcam yazmazsa bi şekilde Yazdırmam gerekicek ve arkadaşlar şunada inanıyorum kafaya takmakla çok alakalı bilmeyen pıhtılaşması olan ama kafaya takmadan inanıorumki doğum yapan da birçok kadın vardır stres vücudumuzu çok etkiliyo çok okuudum üç düşük, kimyasal veya bi başka şekilde hadiseler yaşayıp Sadece ALLAHA Tevekkül edip zamana bırakıp doktora gitmeden sağlıklı doğum yapan insanlarda var bizimki tabiki tedbir amaçlı Tedbir kuldan Takdir ALLAHTAN demişler
Birde bol su tüketin derim çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlar birde İzmirde Mthfr C677T Homozigot ile ilgili İzmirde sadece bu genle ilgili Homozigot diğer herşey normal bana iğne veren Doktor önerebilirmisiniz

1.77 boy 60 kiloyum Zaten adet döngüm yakın olduğu için 3 haftalıkken öğreniyorum çok şükür
Kan sulandırıcı hap+iğne birlikte başlanacak dedi doktor hamileliğin
İlerleyen döneminde pıhtılaşma normalde de anne kan kaybı yaşamasın doğumda diye biyolojik olarak artıyormus tabi yatkınlığımız olduğu için biz biraz daha fazla pıhtılaşma yaşıyoruz demek ona göre de doz ayarlanır inşallah bakalım inşallah sağlıkla gebe kalıp kucağımıza alırız inşallah

Kızlar sağlıklı Bi şekilde doğum yapmışsınızdir inşallah
Benimde genim homozigot ama doktorlar onemsemedi ne iğne nede kan sulandırıcı yazdılar bu 3. Kaybim olucak
Neler yapmam gerek

Kızlar sağlıklı Bi şekilde doğum yapmışsınızdir inşallah
Benimde genim homozigot ama doktorlar onemsemedi ne iğne nede kan sulandırıcı yazdılar bu 3. Kaybim olucak
Neler yapmam gerek
Geçmiş olsun bundan sonra bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşAllah 🤲
Kan sulandırıcı iğne kullanmanız gerekiyor hatta mümkünse gebeliği 10.günde adete 4/5 gün kala tesbit edip hemen sulandırıcıya başlamanız gerekiyor ama önce Dr değistirin Dr kontrolünde bu iğneleri kullanmak gerekiyor fazlası da düşüge sebep olur
Ve gebelikte HCG baktırırken antifaktör xa testinde yaptırın kan sulandırıcının yetip yetmediği anlaşılır 🌺

Kadın doğumcu istiyor genelde ilk haftalarda onunla beraber antifaktör xa 'da yaptırırsanız kontrollü gitmiş olursunuz 🌸
Teşekkür ederim akıl akıldan üstün iyiki de bu platform var bu bilgilere zor ulasirdim
Seni anlayacak olanlar aynı senin süreçlerinden geçen insanlar oluyo iyikide varız 🌹💕

Birbirimize bilgi olarak moral olarak destek olmamız gerekiyor birbirimizin hamilelik haberleri ile de mutlu olacağız inşAllah canım 💞

Arkadaşlar mthrc 677 homozigot olup kan sulandırıcı hap ve iğne kullanırken kanama yaşayan arkadaşlar varmı ben 4 gündür Ecopirini içmiyorum lekelenmem oluyor 6000 lik Ocsapara devam ediyorum istirahat ediyorum 🙏🐬

Çok şükür 🤲 kaç haftalik oldu
Aminn ALLAH ın izniyle ilk defaa 20 haftalığız Nasipse arkadaşım ALLAH isteyen herkese Nasip etsin ama her daimm tedirginlik devam ediyor şimdide grip oldum mesela bu sürece kadar hep diken üstündeyim ki halen kolay şeyler atlatarak gelmedim bu sürece ALLAH sağlıkla isteyen herkese evlatlarını kucağına almayı Nasip etsin cümleten🙏🐬

Back