• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MTHFR-C677T homozigot olanlar

Iyi akşamlar kızlar tüm msjları okudum ama benim için geç oldu biraz.. ben geçen yıl temmuz ayında aşırı kanamam olunca hastaneleik oldum ve hamile olduğumu öğrendim. Daha sonra yapılan testlerde mthfr homozigot çıktı düşük tehlikemde vardı ve hemen cleaxan 0.4 kullanmaya başladık. Bunun yanında hergun protestan iğne vuruldum 6aya kadar her bıraktığımda kanamam oluyordu ve sonunda rahimde açılma oldu enfeksiyon olur diye dikiş atamadık. Resmen bebegim aşağıdaydı yani. Bi gece yine kanamam olunca hastaneye gittik ve normal doğumla dünyaya geldi bebegim çok şükür biz iyiyiz ama o gece yaşadıklarım tam bi kabustu hem ben hemde bebegim zor atlattık rabbim kimseye yaşatmasın . Ben yazılanları okuyunca çok üzüldüm bebegim için kullandığım vitaminleri elevit folik asit magvital calsimax falan bir işe ýaramiyor mu biz de.. Bi de her hamilelikte mı bunları yaşayacağım bir daha dayanirmiyim ister miyim bilmiyorum gerçi...
Uzun zamandır kimse yazmamış ama umarım herkes bebeğine kavuşur çok çok zor bir süreç

Merhaba sonrasında herhangi bir sorun oldumu acaba bizimlede paylaşırmışsınız

Benim de iki gebelik kaybım sonucu testlerde mthfr a1298c homozigot mutant çıktı.ilki 5-6haftalıkken kalbi durdu,ikincisi 9haftalıkken kalbi durdu.ikincide kanamam oluyodu sizinkiyle benzettim.belki benimde anlaşılsaysı hamileyken vurulduğum düşük iğnelerine ek olarak clexane kullansaydım kaybetmeyecektim.ama bilemedik.şuan adetime 2gün var bhcg yükseliyor clexane 0.4kullanıyrum artı coraspin.inşallah sağlıcakla yavruma kavuşurum
Merhaba genlerimiz aynı acaba ne kullandınız folik asit olask çncesinde

Merhabalar şimdi forumda gezerken yazınızı gördüm sormak istedim.siz hamilemisiniz?benimde 2 gebelik kaybım var ve pıhtılaşma testleri yaptırdım mthfr ler heterojen çıktı.malesef kaç dr a gittiysem bu konuyu çok önemsemediler.kullandığınız bu vitaminlerin faydasını gördünüz mü?

Merhabalar şimdi forumda gezerken yazınızı gördüm sormak istedim.siz hamilemisiniz?benimde 2 gebelik kaybım var ve pıhtılaşma testleri yaptırdım mthfr ler heterojen çıktı.malesef kaç dr a gittiysem bu konuyu çok önemsemediler.kullandığınız bu vitaminlerin faydasını gördünüz mü?
Öncelikle geçmiş olsun her kayıp bir yıkım.benim de 3tane var.3.de pıhtılaşma iğnesine rağmen aynı haftalar kayıp.2 doktora göründüm ikisi de genetik olarak hasta olma ihtimali çok yüksek dedi.tüp bebeğe karar verip genetik inceleme yaptırıp transfer oldum.benim sadece bir mthfr homozigot o kadar.inşallah sağlıkla kucağımaalırım bu sefer.öyle ki 20.haftama kadar iğne kullandım doktorum artık bıraktırdı. Transferden sonra sadece gebyfoll kullandım multivitamin olarak

L lavyu burada bu durumu yaşayab cok canım

kızlar merhaba ilk bebeğimi 9 haftalıkken kaybettim kalbi durdu kürtaj oldum 3 ay korunduk 4. ayda tekrar hamileydim başta beta değerlerim iki kat artmadı hiç... bu şekilde 15 haftaya kadar geldik oksapar 0,4 mg kullandım ama kalbi durdu bebeğimin... normal doğum yaptım :( ölü bebeğime 2 genimde mutasyon var benimde mthfr c677 heterezigot , plazminatör akt Inh polimorfizi heterezigot... yine hamile kalıp bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum artık çok yoruldum doktorlar gen mutasyonlarını önemsemiyor iğne kullanmana gerek yok dedi ama ben yine de kullandım yine öldü bebeğim... bilmiyorum belki de beta hcg artışları düzensiz olduğu içindi o dönem hangi doktora gittiysek sağlıksız gebelik dediler çünkü... eşimde morfoloji sorunu var % 3 morfolojisi ama ürologlar bir sorun olmadığını söylüyorlar morfoloji kötü olsa hiç döllenme olmayacağını söylüyorlar ne yapacağımı şaşırdım artık... :(

kızlar birşey sormak istiyorum pıhtılaşma testinden ayrıca doktorunuz antikardiyolipin ıgM-ıgG ,lupus,homosistein gibi değerleriniz için de tahlil yaptırdı mı ?sonuçlar nasıldı?ilaç ne verildi? genetik dışında bunlar daha çok etkiliymiş de karşılaştırma yapmak istiyorum cevap verebilirseniz sevinirim

kızlar birşey sormak istiyorum pıhtılaşma testinden ayrıca doktorunuz antikardiyolipin ıgM-ıgG ,lupus,homosistein gibi değerleriniz için de tahlil yaptırdı mı ?sonuçlar nasıldı?ilaç ne verildi? genetik dışında bunlar daha çok etkiliymiş de karşılaştırma yapmak istiyorum cevap verebilirseniz sevinirim
homosistein dışında diğer testler yapıldı sonuçlar negatif çıktı henüz doktora gitmedim diğer sonuçlarımın çıkmasını bekliyorum. doktor homosistein testinden hiç bahsetmedi bana testin adı homosistein mi ? iki düşüğüm var benimde 9 haftalık ve 15 haftalık ikisininde kalpleri durdu...

homosistein dışında diğer testler yapıldı sonuçlar negatif çıktı henüz doktora gitmedim diğer sonuçlarımın çıkmasını bekliyorum. doktor homosistein testinden hiç bahsetmedi bana testin adı homosistein mi ? iki düşüğüm var benimde 9 haftalık ve 15 haftalık ikisininde kalpleri durdu...
evet canım kanda homosistein bakılıyor

Selam bendede antıfosfolıpıd sendromu var 5 kez düşükmyaptım hamilelıklerimde clexan 06 kullanmama ragmen benım gibi olup doğum yapan varmı acaba arkadaslar yardım şütfen

Merhaba bende de Mthfr C677T homozigot ve Faktor V heterozigot var..Gebelik dışında normal zamanda kan sulandırıcı kullanıyormusunuz?

Merhaba bende yeni ögrendim mhtfr c677t homozigot oldugumu 1 düsük var doktora gidicem bakalim ne diyecek.

Back