• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MTHFR-C677T homozigot olanlar

2406

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2018
251
106
33
32
Herkese merhaba
Hanımlar 2 defa kürtaj oldum. İkisinde de 9 haftalıkken kalbi durdu. Trombofili paneli yaptırdım MTHFR C677T homozigot çıktı ve PAI-1-675İNS 4G/4G çıktıç Rahim filmi temiz. Eşime testler yapılmadı gerek var mı bilmiyorum. Böyle sonucu olan arkadaşlar neler yapıldı size. Clexane kullandınız mı.ayrı bir konu olarak açma sebebim özellikle MTHFR-C67 nin homozigot olması
Teşekkür ederim

bende de ayni durum var canım benimde bir düşük birde kurtajim var

bende de ayni durum var canım benimde bir düşük birde kurtajim var

Geçmiş olsun canım. Ne yapmayı düşünüyorsun . Doktor ne dedi. İğne mi öneriyor. Ben 4 aydır coraspin +femamed kullanıyorum. Gebe kalınca Clexane 0,6 dedi ama bilmiyorum İnsan çok korkuyor

bende birkaç doktora gittim kimi iğneye gerek yok dedi kimi var. En son gittiğim doktor coraspin,omega ve folik asit verdi ve ben hala korunuyorum çünkü korkuyorum

bende birkaç doktora gittim kimi iğneye gerek yok dedi kimi var. En son gittiğim doktor coraspin,omega ve folik asit verdi ve ben hala korunuyorum çünkü korkuyorum
Ben geçen hafta bir doktorla görüştüm o da düşük nedeni trombofili gibi görünmüyor iğneye gerek yok dedi sorunsuz gebelik oluşacak derhal gebe kalın dedi. İnsan korkuyor ama o evlat isteği de hiç bitmiyor Ben korunmuyorum canım bakalım hayırlısı

Merhaba kizlar.benimde 15 haftalik ve 7 haftalik 2 gebelik kaybim var.doktorum 2. dusukten sonra bedenime guvenmemi ve tekrar denememi soyledi bense bunu kabul edemedim ayni seyleri yaşama korkusu ile yapilacak birseyler olmali bakilacak değerler olmali diye yola ciktim(nerdeyse 1 yildir kac dr gittim sayisini hatirlamiyorum)bendede homozigot cikti gen testi sorunsuz denildi birkac kadin dogum dr hamileligimde kan sulandirici igne kullanmam söyledi,gittigim hematolog ise homosistein degerlerimin normal oldugunu ve kullanmana gerek olmadigini soyleyip kadin dogumculara göstermem icin bir makale verdi elime:)bu arada hasimato tiroid i cikti buda gebelik kaybi yapiyor denildi ve tum branslar bem fikir oldu.ben gebelik olursa igne kullanmak istemiyorum

Merhaba kizlar.benimde 15 haftalik ve 7 haftalik 2 gebelik kaybim var.doktorum 2. dusukten sonra bedenime guvenmemi ve tekrar denememi soyledi bense bunu kabul edemedim ayni seyleri yaşama korkusu ile yapilacak birseyler olmali bakilacak değerler olmali diye yola ciktim(nerdeyse 1 yildir kac dr gittim sayisini hatirlamiyorum)bendede homozigot cikti gen testi sorunsuz denildi birkac kadin dogum dr hamileligimde kan sulandirici igne kullanmam söyledi,gittigim hematolog ise homosistein degerlerimin normal oldugunu ve kullanmana gerek olmadigini soyleyip kadin dogumculara göstermem icin bir makale verdi elime:)bu arada hasimato tiroid i cikti buda gebelik kaybi yapiyor denildi ve tum branslar bem fikir oldu.ben gebelik olursa igne kullanmak istemiyorum
Öncelikle geçmiş olsun Allah tekrarından korusun. Böyle durumlarda cesur olmak gerekiyormuş. Tekrar deneyip sorunsuz gebelik yakalama şansı çok yüksekmiş. Benimki de homozigot çok ciddi boyutta değilmiş ama önlem amaçlı iğneye başlayacağız dedi. İğnenin zararı yokmuş neden kullanmak istemiyorsun canım. Eğer gebe kalırsam 30.haftaya kadar coraspin +iğne. 30 sonra sadece iğne dedi. Ve korkma ikisi de zararsız dedi. Ben de çok doktora gittim en son yeni bir doktor buldum o da bunları söyledi

Bana daha ilk hamilelik olmasına rağmen doktorum bu testi yaptı ve benim de mthfr c 677 homozigot mutant çıktı. Doktorum hamilelik boyunca 0.4 doz iğne vurulacağımı söyledi. Sonra başka doktorlara göründük ve iğnenin gerekli olmadığı söylendi. Biz de Coraspin kullandık. Maalesef 10 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu. Yarın kürtaj olacağım. Tabi buna sebep olan kan sulandırıcı iğne kullanmamam mı orası bilinmiyor. Kürtaj sonrası patalojide umarım belli olur.

Bana daha ilk hamilelik olmasına rağmen doktorum bu testi yaptı ve benim de mthfr c 677 homozigot mutant çıktı. Doktorum hamilelik boyunca 0.4 doz iğne vurulacağımı söyledi. Sonra başka doktorlara göründük ve iğnenin gerekli olmadığı söylendi. Biz de Coraspin kullandık. Maalesef 10 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu. Yarın kürtaj olacağım. Tabi buna sebep olan kan sulandırıcı iğne kullanmamam mı orası bilinmiyor. Kürtaj sonrası patalojide umarım belli olur.
Geçmiş olsun Allah sabır versin canım . Benim ikinci gebeliğimde biz de sadece coraspin kullanmıştık. Ama 9 haftalıkken onun da kalbi durdu doktor coraspin yetersiz gelmiş olabilir dedi. Çok doktor değiştirdim. Ama bi doktor kesinlikle 0,6 lık iğne olmalısın dedi. Son gittiğim de iğne dedi ama dozunu konuşmadık.patalojide genelde bişe çıkmıyor hayırlısı olsun inşallah

Merhaba test sonuclarima yorum yapabilir misiniz bilen varsa :KK43: 1 kimyasal 2 dusugum var. Tup bebek tedavisiyle hamile kalmistim..mtfhr homozigot cikmisti sadece... tekrar tedaviye baslamadan testler istendi..cikan sonuclari ekledim . Bu arada sebepsiz infertilite grubundayiz.

Eklentiler

• 20180425_134713.jpg
    20180425_134713.jpg
    40,2 KB · Görüntüleme: 1.497
Gittigim dr biri tibbi olarak bu igneyi kullanmanizi gerekirecek bir durum yok size raporda yazamam ve ilacin tum riskini siz almalisiniz dedi.oneriyormusunuz diye
Öncelikle geçmiş olsun Allah tekrarından korusun. Böyle durumlarda cesur olmak gerekiyormuş. Tekrar deneyip sorunsuz gebelik yakalama şansı çok yüksekmiş. Benimki de homozigot çok ciddi boyutta değilmiş ama önlem amaçlı iğneye başlayacağız dedi. İğnenin zararı yokmuş neden kullanmak istemiyorsun canım. Eğer gebe kalırsam 30.haftaya kadar coraspin +iğne. 30 sonra sadece iğne dedi. Ve korkma ikisi de zararsız dedi. Ben de çok doktora gittim en son yeni bir doktor buldum o da bunları söyledi

Benim protein c ,protein s, degerlerim sorunsuzmus.pihtilasmada bu degerler ve homisisteinde sikinti varsa kullanilmali dedi hematolog dr.ve ben ilacim bulundu ne oldugu belli oldu şükur derken tekrar başa dönmüş oldum.kadin dogumcu bir dr ise yerinizde olsam kullanirim bilimsel olarak kanitlayamam,size bAu ilaci raporlu yazamam ve riskini alamam her 10 gunde bir kontrole gelirsiniz bende yazarim receteye dedi.sagolsun oldukca urkuttu beni.bir care diye gidip kafami karistirsn guvenimi sarsan doktorlar listesinde basi cekti sagolsun.Allahim doktorumuzu ilacimizi denk getirsin insallah.tum isteyenlere nasip etsin.

Benim protein c ,protein s, degerlerim sorunsuzmus.pihtilasmada bu degerler ve homisisteinde sikinti varsa kullanilmali dedi hematolog dr.ve ben ilacim bulundu ne oldugu belli oldu şükur derken tekrar başa dönmüş oldum.kadin dogumcu bir dr ise yerinizde olsam kullanirim bilimsel olarak kanitlayamam,size bAu ilaci raporlu yazamam ve riskini alamam her 10 gunde bir kontrole gelirsiniz bende yazarim receteye dedi.sagolsun oldukca urkuttu beni.bir care diye gidip kafami karistirsn guvenimi sarsan doktorlar listesinde basi cekti sagolsun.Allahim doktorumuzu ilacimizi denk getirsin insallah.tum isteyenlere nasip etsin.
Doktorların bu kadar çelişmesi insanı tedirgin ediyor. Benim doktorum da homosisteine bakmaya gerek yok zaten bi bulgu var iğnesiz olmaz dedi. 10 günde bir yazmakla raporla yazmak arasında bi fark var mı anlamadım. 10 günde bir yazan kişi çok da riskli bulmuyor bence. Sanki onun derdi muayene ücreti gibi geldi bana.

merhaba arkadaşlar, bana da 2 düşükten sonra mthfr 677t homozigot teşhisi kondu. Genetik doktoru b12 ve folik asit kullanmam gerektiğini söyledi. Doktorum kan pıhtılaşması sorunum olduğunu tekrar gebe kaldığımda kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini söyledi. Hematoloğa gittiğimde ise düşüklerin mthfr 677t homozigot kaynaklı olmadığını bunun artık düşüklere neden olmadığının ispatlandığını söyledi. Tabi ben her ay hamile olma ihtimaline karşı uzun süre f....kullandım. Ne kadar yanlış yaptığımı geçen hafta okuduğum doktorun yazısında anladım. Çünkü bu bozuk gene sahip olanlar sentetik b12 ve folik asiti zaten sindiremiyor, bunlar hızlı bir şekilde kana karıştığı halde hücre içine giremiyormuş. Hücre içine girmeden bir fayda sağlayamadığı gibi vücuda ciddi zararlar veriyormuş. Peki ne yapmalıymışız bu vitaminleri ya doğal gıdalardan elde etmeli ya da methyl gurubu yani aktif haldeki b12 ve folik asit kullanmak gerekiyormuş. Sırf bunları söyleyebilmek adına üye oldum . Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın https://vitamingiller.com/folik-asit-ve-folat-arasindaki-fark

Doktorlar bu konuda ya yetersiz ya da kendilerini bu konuya vermiyorlar.
Bebeğimin öldüğünü öğrenmeden önceki doktora ilk kez gidiyordum. Elimdeki raporları falan verdim işte. MTHFR 677 t homozigot mutantmış. Hmm dedi. Coraspin kullanıyoruz ama, doktorlar bu konuda farklı konuşuyor, siz ne düşünüyorsunuz, iğne öneriyor musunuz dedik, yok dedi iğnelik bir durum değil dedi. Hadi ultrasonda bebeğe bakalım dedi. Bebeğe baktım ve kalbinin durduğunu söyledi. Bir dahaki hamileliğimde mutlaka iğne kullanmam gerektiğini söyledi. İyi de, madem bu konudaki kararınız bu yönde, 2 dakika önce neden iğneyi gereksiz buldunuz? İlla gebelik kaybı mı yaşanmalı? Ya da bu kaybı direk nasıl ona bağladınız. Maalesef doktorlar bu konuda yetersizler gibime geliyor ya da biz doktorun iyisini bulamadık.

Doktorlar bu konuda ya yetersiz ya da kendilerini bu konuya vermiyorlar.
Bebeğimin öldüğünü öğrenmeden önceki doktora ilk kez gidiyordum. Elimdeki raporları falan verdim işte. MTHFR 677 t homozigot mutantmış. Hmm dedi. Coraspin kullanıyoruz ama, doktorlar bu konuda farklı konuşuyor, siz ne düşünüyorsunuz, iğne öneriyor musunuz dedik, yok dedi iğnelik bir durum değil dedi. Hadi ultrasonda bebeğe bakalım dedi. Bebeğe baktım ve kalbinin durduğunu söyledi. Bir dahaki hamileliğimde mutlaka iğne kullanmam gerektiğini söyledi. İyi de, madem bu konudaki kararınız bu yönde, 2 dakika önce neden iğneyi gereksiz buldunuz? İlla gebelik kaybı mı yaşanmalı? Ya da bu kaybı direk nasıl ona bağladınız. Maalesef doktorlar bu konuda yetersizler gibime geliyor ya da biz doktorun iyisini bulamadık.

Günaydınlar, ben de bununla ilgili çok doktora gittim herkes farklı şeyler söylüyor.Denemeye devam edin düşükleriniz tamamen şanssızlık vb. Ama bunun ciddi bir psikolojik boyutunun olduğunu hiç düşünmüyorlar. Ben de yurt içindeki doktorların bu gen hakkında pek bilgilerinin olmadığını görüyorum. Oysaki yurt dışında MTHFR geni hakkında bilgi sahibi çok insan var ve sadece bu gen düşüklere neden olmayıp ,kalple ilgili daha dikkatli olunması gereken bir durummuş. Size şu makaleyi ve altındaki Dr. S. B. Aygün'ün yorumunu okumanızı tavsiye ederim. ( Yaptığın araştırma sonucu kendisinin Moleküler Genetik ve Biyoteknoloji Uzmanı olduğunu öğrendim.)

Günaydınlar, ben de bununla ilgili çok doktora gittim herkes farklı şeyler söylüyor.Denemeye devam edin düşükleriniz tamamen şanssızlık vb. Ama bunun ciddi bir psikolojik boyutunun olduğunu hiç düşünmüyorlar. Ben de yurt içindeki doktorların bu gen hakkında pek bilgilerinin olmadığını görüyorum. Oysaki yurt dışında MTHFR geni hakkında bilgi sahibi çok insan var ve sadece bu gen düşüklere neden olmayıp ,kalple ilgili daha dikkatli olunması gereken bir durummuş. Size şu makaleyi ve altındaki Dr. S. B. Aygün'ün yorumunu okumanızı tavsiye ederim. ( Yaptığın araştırma sonucu kendisinin Moleküler Genetik ve Biyoteknoloji Uzmanı olduğunu öğrendim.)
Teşekkürler.
Ama makale linkini eklemeyi unuttunuz sanırım. :)

Makaleyi okudum. Anladığım kadarıyla, folik asit, b12 ve b6 takviyesinin pıhtılaşma bozukluklarına faydası var ancak yeterli olmuyor.

Yalnız önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırmayalım bu takviyeler doktorların vermiş olduğu sentetik formda değil methyl formda olmalıymış. Metilasyon ile bilgisi olan bir doktor buldum kendisi Antalya'da az önce asistanı ile görüştüm skype üzerinden de destek sağlıyormuş. Muayene ücreti 400,00 TL.- Şimdi doktora durumumu anlatan bir mail atacağım, kendisinden gelen görüşe göre görüşme sağlayacağım. Doktor ile görüşme sağladığımda detayları yazarım.

Son düzenleme:
Back