MTHFR A1298C Hetorozigot çıktı Bebeğime zararı varmı Acil? (Resimli)

S a l o m i

💕
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2019
701
1.079
113
İyi Akşamlar hanımlar
Daha evvel 9. Hafta da bir kürtaj
Ve 6-7. Hafta da bir düşüğüm var.
Şimdi yeniden hamileyim henüz kese görünmedi erkenden birşeyler yapmak istiyorum ve bu bebegimi kaybetmek istemiyorum.

Doktorum bu genin birşey ifade etmedigini söyledi.
kan sulandırıcı İğneye gerek yok dedi.
Önlem amaçlı Coraspin verdi.
Ek olarak Folat ve Porogestan kullanmaya başlattı.

Ama içim rahat değil.
İstersen vereyim lakin dedigim gibi sadece sana eziyet olur tek bir genin Heterozigot ve bu gende önemli değil dedi

Konuyla alakalı bilgisi olanlar
Yada pıhtılaşma hangi genden belli olur bilenler.
Böyle çıkmasına ragmen İgne kullanalar varmı ?

Şimdi karar aşamasındayım.
istersem verecek doktor istemezsem vermeyecek.

Trombofili sonuçlarım aşağıdaki gibidir.

Eklentiler

• 1555440916955-1112205120.webp
    1555440916955-1112205120.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 238
Doktora guvenmiyorsaniz başka doktora danışın

Bunu yaptırdıgım Tıbbi genetik doktoru birşeyiniz yok dedi.
Pıhtılaşma çıkmamış dedi.
Kendi Kadın doğum doktorum çok iyi güveniyorumda oda yukarıda söylediklerimi
Söyledi .
lakin yeniden kayıp yaşamak korkusu beni düşündürüyor.
Belki böyle bir tecrubesi olan ve yardımcı olabilecek olan vardır.

Bunu yaptırdıgım Tıbbi genetik doktoru birşeyiniz yok dedi.
Pıhtılaşma çıkmamış dedi.
Kendi Kadın doğum doktorum çok iyi güveniyorumda oda yukarıda söylediklerimi
Söyledi .
lakin yeniden kayıp yaşamak korkusu beni düşündürüyor.
Belki böyle bir tecrubesi olan ve yardımcı olabilecek olan vardır.
İnsallah bir bilen uzman doktor çıkar canım Allah'ım gönlünüze göre sağlıkla bebeğinizi kucağına almak nasip etsin 🤗 ama sonuçta kan sıvılaştırıcıların da başka etkileri var Allah'ım en sağlıklı şekilde hangisi ise onu nasip etsin

İnsallah bir bilen uzman doktor çıkar canım Allah'ım gönlünüze göre sağlıkla bebeğinizi kucağına almak nasip etsin 🤗 ama sonuçta kan sıvılaştırıcıların da başka etkileri var Allah'ım en sağlıklı şekilde hangisi ise onu nasip etsin

Kan sulandiricilarin nasil etkileri var

Rapor kısmında alınması önerilir bölümü var ondan önce ne yazıyor

Doktorunuza güveniyorsanız biraz oluruna bırakın zira stres en olumsuz etmen

Sağlıkla kucağınıza alın
Genetik danışma önerilir diyor .

Ama işte genetikçite danıştık 😊 birşey olmaz diyor.

Kadınlar Külübünde bu konuyla alakalı bazı şeyler okudum onlar kafamı karıştırdı.
İğne vurulanlar var vurulmayanlar var ve iki kutuba ayrılmış konu.

Benim bu hangisinden olacagım konusu çok önemli.
Hangisi daha kazançlı bilmiyorum 😟

Benim de 5 değerim heterozigot, homozigot olsa problem olurdu ama heterozigot olduğu için sadece coraspin yeterli olur demişti doktorum

İlk iki parametre in pıhtılaşma da önemli olduğu genelde uzmanlar tarafından belirtiliyor. Mtfr etken olarak genelde kabul edilmiyor. Benim doktorumda sizinki gibi düşünüyor.

Amin aminnnn inanın ençok istediğim şey de bu.

Rabbim sizide Hayırlısıyla evladınıza kavuştursun.

İnanın böyle burada hamilelik takvimleri gördükçe gıpta ediyorum. Daha çok özlem duyuyorum bebegime

Önceden takvimimi kaldırmak zorunda kalmıştım.
Öyle can yakıcı birşey ki.

RABBİM KİMSECİKLERE YAŞATMASI . her anne ve melegini korusun.😇

İlk iki parametre in pıhtılaşma da önemli olduğu genelde uzmanlar tarafından belirtiliyor. Mtfr etken olarak genelde kabul edilmiyor. Benim doktorumda sizinki gibi düşünüyor.

Yani doktora güvenmelimiyim.
Ve igne yerine diğer yazdıgım ilaçlar mı yeterlidir.

Yani doktora güvenmelimiyim.
Ve igne yerine diğer yazdıgım ilaçlar mı yeterlidir.
Benim ilk 2 değer normal mtfr homozigot sorun yok demişti dr um. 2 heterozigot u bir homozigot kabul edip celxane başlayan hekimler var genel görüş mtfr nin etken olmadığı yönünde.

Neee 5 mii.

Peki bebeginiz problemsiz bir şekilde oldumu..

Eger öyleyse gerçekten demekki problem yok demek.
Yok canım gebe kalamıyorum ama prolaktin yüzünden, prolaktine ek buda sorun çıkarmasın diye coraspin kullanıyorum çok doktor değiştirdim ben hepsi coraspinde hem fikir

Kan sulandiricilarin nasil etkileri var
En basit etkisi annem kan sulandırıcı kullanıyor bir parmağı kesilse kanını durduramiyoruz her ilacın faydası olduğu gibi zararı ve başka yan etkileri oluyor kuzenim kan sulandırıcı kullanırken göz damarları catladi bunun da o ilaçların etkisi olduğunu söyledi doktoru

Amin aminnnn inanın ençok istediğim şey de bu.

Rabbim sizide Hayırlısıyla evladınıza kavuştursun.

İnanın böyle burada hamilelik takvimleri gördükçe gıpta ediyorum. Daha çok özlem duyuyorum bebegime

Önceden takvimimi kaldırmak zorunda kalmıştım.
Öyle can yakıcı birşey ki.

RABBİM KİMSECİKLERE YAŞATMASI . her anne ve melegini korusun.😇
Allah'ım razı olsun canım ❤️ Gerçekten gönülden dua ediyorum Allah'ım isteyen herkese hayırlısıyla evlat versin inşallah ❤️😘 bende yaşadım zamanında zorluğunu biliyorum gönülden istiyorum sizin için de

9 haftalik bir kaybim vardi genetik testinin sonucuna gore mhftr c 677c>t degerim heterozigot cikti. 2 gebeligimde ilk defa kendisine gittigim doktor hic birsey kullanmana gerek yok ama icin rahat etmezse coraspin yazayim demisti. Sonra doktorumu degistirdim. 30a kadar coraspin sonrasinda clexane igneye gecicez dedi. 20. Haftada kalbinde bir problem gorundu baska bir kadin dogumcuya gittik igneyi neden bastan beri kullanmadin dedi. Acil igneye basladik. 10 gun sonra perinatolog Prof. Dr Rıza Madazli ya gittim cerrahpasada. Sen bu de igneyi ve coraspini neden kullaniyorsun gerek yoktu ki dedi.
Sozun ozu bi tane ehil doktor bulun ne diyorsa onu yapin. 2 uzman bir docent bir de profesor doktorun 2si uyusuyordu benim durumumda. Ben de cogunlugu dinledim.

Benim 677 hetorizot idi.perinatola gidiyordum o donem bana 0.2 lik igne vermisti.cok dusuk ama kullanmalisin demisti.normal kadin dogumda 0.4 luk vermisti .imkanin varsa bir perinatologa gorun derim.icin rahat etmiyorsa.coraspin verdilerse basla.bu konuda her doktor ayri yorum yapiyor.hatta doktorun biri test yaptirmamistim daha istersen test yaptirma igne yaptir demisti.ben zor gebe kalmistim ilk bebegimini kaybetmistim.doktorum direk tahlil yaptiracaz demisti.ozele gidiyorsan normal devletteki kadin dogumcularada gorunebilirsin

Heterezigot önemli degil diyolar ama keşke dememek ve psikolojik olarak rahatlamak istiyorsan coeaspirin doktor kontrolunde kullan ...benimde bi mrtfr1298 heterezigot bide faktor5 homozigotum vardi doguma kadar igne kullandim...ilk 4 ay sürekli burnum kanardi kan sulandirilar yüzünden ama bebgim icin katlandim napimm

Back
X