Ms tanısı kondu yaşayanlar nolur yardimci olsun bana

annekizaski

Bu dünyada en çok ANNE olmayı sevdim
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
1.004
1.676
Herkese merhaba şu an hastanede 6.günüm.öncelikle okuyan herkese başını kaldırsın ve şükür edip dua etsin.2 hafta önce kadar evde baş donmelerim başladı 3.5 yaşında kızım var onun peşinde kosturmatan sicaklara yorum malum antalyadayım.sonra acaba vertigo mu diye KBB ye gittim demir ve vitamin eksikliğine bağladılar.geçen perşembe ogleden sonra birden saf gözüm bulanık görmeye başladı ertesi gün flu cumartesi sabahi özele attim kendimi acil kağıt yazdı pazartesi sabah fakülteye git diye.cumartesi gecesi acile geldim geliş o geliş halen yatıyorum. Göz ultrasonu gon tansiyonu göz anjiyosu hepsine bakıldı içerde sarı noktalar var iltihap var diyolar bizlik bişey degil nörolojik gibi dediler.tomografi emar çekildi. Emarda plaklar görüldü leke gibi biseylermis. Büyük ihtimal ms şüphesi var ve ben atak geçirmişim.Evimi kızımı çok özledim beni neler bekliyor neye dikkat edicem her atakta hastaneye mi gelicem evde icecegim ilaç varmı yaşayanlar nolur anlatın ama olumsuz şeylere girmeyin moral ihtiyacım var güzel hikayelere

Can
[Canim="annekizaski, post: 52151996, member: 596037"]Herkese merhaba şu an hastanede 6.günüm.öncelikle okuyan herkese başını kaldırsın ve şükür edip dua etsin.2 hafta önce kadar evde baş donmelerim başladı 3.5 yaşında kızım var onun peşinde kosturmatan sicaklara yorum malum antalyadayım.sonra acaba vertigo mu diye KBB ye gittim demir ve vitamin eksikliğine bağladılar.geçen perşembe ogleden sonra birden saf gözüm bulanık görmeye başladı ertesi gün flu cumartesi sabahi özele attim kendimi acil kağıt yazdı pazartesi sabah fakülteye git diye.cumartesi gecesi acile geldim geliş o geliş halen yatıyorum. Göz ultrasonu gon tansiyonu göz anjiyosu hepsine bakıldı içerde sarı noktalar var iltihap var diyolar bizlik bişey degil nörolojik gibi dediler.tomografi emar çekildi. Emarda plaklar görüldü leke gibi biseylermis. Büyük ihtimal ms şüphesi var ve ben atak geçirmişim.Evimi kızımı çok özledim beni neler bekliyor neye dikkat edicem her atakta hastaneye mi gelicem evde icecegim ilaç varmı yaşayanlar nolur anlatın ama olumsuz şeylere girmeyin moral ihtiyacım var güzel hikayelere[/QUOTE]
Canim önc e sakin ol. Artık tıp çok ilerledi. Gorumcemde ms hastasi durumu şimdi iyi bir yıldır evde kullandigi şeker ignesi gibi bir igne var kucucuk birşey. Korkma allah kimseye kaldiramayacagi yük vermez. Sabirli ol. Bak serdar ortaç yıllardır ms gayet sağlıklı değilmi. Bol bol yürüyüş bol güneş ışığı lazım sana ve stresten uzak ol. Herşey daha güzel olacak. Allah yardimcin olsun

Tanı kesinleştiğinde gereken uyarılar zaten yapılacak size.
İlaçlarınızı düzenli kullanmak, stresten uzak kalmak, sıcak ortamlardan kaçınmak, duzenli egzersiz yapmak, saglıklı beslenmek yaşam kalitenizi çok arttırır ve ataklarınızı azaltır.
Hayatına tek atakla devam eden ms hastaları var, inşallah sizin de öyle olur...

Çook geçmiş olsun.
Uzaktan Bi tanıdığım ms hastası yıllardır.
Bi iğne kullanıyor düzenli olarak.
Hastalıkla ilgili konuşmadık onla ama onun da bi kızı var ve dışardan bakıldığında rahatsızlık çok etkilemiyor hayatını.
Sadece moralini yüksek tutup strese girmemeye çalışıyo.
Sizin de kızınız eminim bu konuda size iyi gelecektir.
Allah acil şifalar versin

Oncelikle sakin olun kendinizi strese sokmayin. Stresten uzak durmaniz lazim, MS olup hic atak gecirmeyen ya da tek atakla kalan bir suru insan var. Lutfen sakin olun ve kendinizi korkutmayin. Tam teshis koyuduktan sonra size nasil bir yol izlemeniz gerektigini soyleyecekler zaten ama once kendinizi telkin edin.Gecmis olsun simdiden ayrica.

Sağolun kızlar inşallah öyle olur sıcak ve sigara bana zararmis zaten hiç icmedim ama sicak nasıl yapcam şehir yanıyo evden cikmicam artık.serdar ortac okudum adam geziyo inşallah bir daha atak gecirmem.kafanıza bişeyi takmayin hicc değmez tek gözle yaşıyorum 6 gündür çok zor her serde bi Hayır var Allah im bana daha çok sukret dedi belki.burdan bi çıkayım hayatımda yeni bi dönem açtım

Herkese merhaba şu an hastanede 6.günüm.öncelikle okuyan herkese başını kaldırsın ve şükür edip dua etsin.2 hafta önce kadar evde baş donmelerim başladı 3.5 yaşında kızım var onun peşinde kosturmatan sicaklara yorum malum antalyadayım.sonra acaba vertigo mu diye KBB ye gittim demir ve vitamin eksikliğine bağladılar.geçen perşembe ogleden sonra birden saf gözüm bulanık görmeye başladı ertesi gün flu cumartesi sabahi özele attim kendimi acil kağıt yazdı pazartesi sabah fakülteye git diye.cumartesi gecesi acile geldim geliş o geliş halen yatıyorum. Göz ultrasonu gon tansiyonu göz anjiyosu hepsine bakıldı içerde sarı noktalar var iltihap var diyolar bizlik bişey degil nörolojik gibi dediler.tomografi emar çekildi. Emarda plaklar görüldü leke gibi biseylermis. Büyük ihtimal ms şüphesi var ve ben atak geçirmişim.Evimi kızımı çok özledim beni neler bekliyor neye dikkat edicem her atakta hastaneye mi gelicem evde icecegim ilaç varmı yaşayanlar nolur anlatın ama olumsuz şeylere girmeyin moral ihtiyacım var güzel hikayelere
Canım benim çok geçmiş olsun Rabbim evladiniza sağlıkla bağışlasin sizi...her an hepimiz türlü olumsuzluklara gebeyiz. ..tam teşhis konmadan hatta konsultasyon yapılmadan kesin ms diye inanmayın çok karistirilabilir başka rahatsizliklarla ...kaldı ki gözünüzde büyütmeyin tedavisi olan yıllarca sağlıklı kalabildigimiz bir rahatsızlık ki evreleri var. ..siz de iyi ki ihmal etmemissiniz. ...merak etmeyin yüksek moralle durun ...bizi de haberdar edin ...lütfen birkaç Dr dan kesin teşhis almadan ilaca iğneye baslamayin. ..sevgiler ve dualar yolluyorum size...

Öncelikle geçmiş olsun rabbim şifanı versin.

Bende MS hastasıyım, Yaşadığın atağın adı Nörik Atak diye tanımlanıyor öncelikle benim doktorumun dediği şey gözden başlaması bizim için her zaman daha iyidir demesiydi. 2014 yılında belimden sıvı alınarak tanı kondu ilk atağımda 8 gün hastanede yattım kortizon aldım. Sonra lezyon sayısı az olduğundan dolayı tedaviye başlanmadım ama yaklaşık 4-5 ay sonra ikinci atağı yaşadım ellerim ve ayaklarımda his kaybı başta önemsemedim ama doktorumu cep telefonunda aradığım hemen hastaneye gelmemi söyledi ve beyincik sapımda nur topu gibi lezyonum vardı bu tehlikeli dedi annem ve nişanlıma birçok şey söylemiş yani ihtimalleri sonrasında hastaneden çıktıktan 25 gün sonra düğünüm oldu ve ben ellerimi hala hissetmiyordum ertelemek ayrılmak istedim ama şuanki eşim beni bırakmadı ve o son atağım oldu.

Tabii REBİF 44 diye iğne kullanıma başladım buarada 2 yıl atak geçirmemem gerekiyord. 3 aydan 3 aya kontrollerim vardı ilk 1 yıl şimdi senede 1 kere çok şükür ki rabbime geçirdiğim ataklarda kalıcı hasarım kalmadı ama MS'Lİ YAŞAMAYI ÖĞRENDİM.

Sana tavsiye edebileceğim sonuçlarını Ankara Rana hoca'ya gitmen seni hem rahatlatıyor hemde doğru tedavi uyguluyor bana göre o benim en büyük sansım oldu.
Hayata pozitif bak gülümse. Sağlıklı beslen, düzenli uyu, stres herşeyin başı emin ol stres yapma olursa olur olmazsa olmaz. Ben artık böyle yapıyorum. Güneş'den uzak dur fazla kalma. kasları güçlendirmek için yürü, spor yap, sıcak suyu çok kullanma, hamam a falan gidiyorsan gitme bunlar bizim için sakıncalı. Uzun süre aç kalma, yorulduğun an işi bırak devam etme. Sen umutlu ve mutlu olursan ms'de sana alışıp seninle yaşamanı sağlıyor.

İnan Ms korkulacak birşey değil, allahın izniyle bugünlerin geçek ve sen evladına kavusacaksın. Güçlü ve sabırlı ol.

Öncelikle geçmiş olsun rabbim şifanı versin.

Bende MS hastasıyım, Yaşadığın atağın adı Nörik Atak diye tanımlanıyor öncelikle benim doktorumun dediği şey gözden başlaması bizim için her zaman daha iyidir demesiydi. 2014 yılında belimden sıvı alınarak tanı kondu ilk atağımda 8 gün hastanede yattım kortizon aldım. Sonra lezyon sayısı az olduğundan dolayı tedaviye başlanmadım ama yaklaşık 4-5 ay sonra ikinci atağı yaşadım ellerim ve ayaklarımda his kaybı başta önemsemedim ama doktorumu cep telefonunda aradığım hemen hastaneye gelmemi söyledi ve beyincik sapımda nur topu gibi lezyonum vardı bu tehlikeli dedi annem ve nişanlıma birçok şey söylemiş yani ihtimalleri sonrasında hastaneden çıktıktan 25 gün sonra düğünüm oldu ve ben ellerimi hala hissetmiyordum ertelemek ayrılmak istedim ama şuanki eşim beni bırakmadı ve o son atağım oldu.

Tabii REBİF 44 diye iğne kullanıma başladım buarada 2 yıl atak geçirmemem gerekiyord. 3 aydan 3 aya kontrollerim vardı ilk 1 yıl şimdi senede 1 kere çok şükür ki rabbime geçirdiğim ataklarda kalıcı hasarım kalmadı ama MS'Lİ YAŞAMAYI ÖĞRENDİM.

Sana tavsiye edebileceğim sonuçlarını Ankara Rana hoca'ya gitmen seni hem rahatlatıyor hemde doğru tedavi uyguluyor bana göre o benim en büyük sansım oldu.
Hayata pozitif bak gülümse. Sağlıklı beslen, düzenli uyu, stres herşeyin başı emin ol stres yapma olursa olur olmazsa olmaz. Ben artık böyle yapıyorum. Güneş'den uzak dur fazla kalma. kasları güçlendirmek için yürü, spor yap, sıcak suyu çok kullanma, hamam a falan gidiyorsan gitme bunlar bizim için sakıncalı. Uzun süre aç kalma, yorulduğun an işi bırak devam etme. Sen umutlu ve mutlu olursan ms'de sana alışıp seninle yaşamanı sağlıyor.

İnan Ms korkulacak birşey değil, allahın izniyle bugünlerin geçek ve sen evladına kavusacaksın. Güçlü ve sabırlı ol.
Çok sagol canim Allah razı olsun dileğim bir daha atak gecirmemek uzun yıllar hicc alisicam yeni hayatıma yeterki geçici olsun şu gözüm açılsın eve doneyim.senin el uyusmalarin gectimi zamanla?

Çok sagol canim Allah razı olsun dileğim bir daha atak gecirmemek uzun yıllar hicc alisicam yeni hayatıma yeterki geçici olsun şu gözüm açılsın eve doneyim.senin el uyusmalarin gectimi zamanla?

Geçicek merak etme gözün eskisi gibi görecek ama öyle hastaneden hemen çıkar çıkmaz değil tabi. Zamanla açılacak.
Geçti canım şuanda herhangi bir sorunum yok. ellerimde ayaklarımda eskisi gibi. Zaman zaman sadece denge kayıplarım oluyor onlarıda dünya güzel ben güzelim diye geçiştiriyorum :)

Belinden sıvı alınarak mı kesin teşhis kondu ve sıvı alınmadan MS denildiyse yanlış Benim kuzenimin beyinde 7 tane lezyon var ama ms değil bende 4 tane var ben MS'İM.

Bide bir tavsiye eğer kesin tanıysa konulan herkese MS olduğunu söyleme bizim toplumumuz malesef olumsuz örnekleri vererek bizlerin morallerini sıfıra indiriyor buda hastalığımızı etkiliyor aaa ayşe yatalak olmuştu sende mi öyle olacaksın diye herşeyi yerle bir ediyorlar . MS kişiden kişiye değişir bu yüzden bende olan sana olmaz sende olan bana internetten çok fazla birşey okuyarak canını sıkma sakın. mutlu ve umutlu ol gülümse atalayacaksın evladınla güzel günler seni bekliyor.

Caniiiim, cok gecmis olsun... Sadece sarilmaya geldim :KK74: sen guclu bir kadinsin...

Amcamın oğlunda var dışardan bakınca gayet sağlıklı hayatını etkileyen bi durum yokmuş gibi görünüyor.kendi kendine yaptığı bi iğnesi var ömür boyu düzenli olarak kullanması gerekiyor bildiğim kadarıyla.çok geçmiş olsun

X