- 23 Şubat 2011
- 197
- 1
arkadaslar merhaba, benim annem ms hastasi 2002 de cok kotu bir atak gecirdi,belinden su alindi 15 gun kendini bilmeden yatti ve ms teshisi konuldu.o kadar agir gecrdiki bizim isimlerimizi dahi bilmiyordu okumayi yazmayi herseyi yeniden ogrendi sonra heyetten gecti ve % 40 engelli raporu aldi.sonra 3 sene kadar hic calismadi dinlendi ve iyilesti,yani ms te kesin iyilesme diye birsey yok ama suan daha iyi ve calisiyor ama cok yoruluyor bunyesi kaldirmiyor arada gozu karariyo elleri uyusuyo yani zordan calisiyo calismak zorunda oldugu icin, annem 2002 de hastanede yattigi icin o an cok agir bi atak gecrdigi icin o zman emekli olabilirmis vergi dairesine fln bi kagitlar vermek lazimmis ama biz bilmiyoduk kimsede bize akil vermedi bizde zaten o ara hastaligi kabullenmeye calisiyoduk simdi bi kanun cikmis ve annemin o raporu emeklilik icin gecmiyomus 2 ayla kaybediyorum dedi,yani suan emeklilik icin yeniden heyetten gecmesi lazmmis ama annem suan iyi arada fenalasiyo 1-2 saat icinde gelip geciyo.ve heyetten gecerken ben bunu kanitlayamiycam diyo,annem igne yada surekli bi ilac kullanmiyo rahatsizlaninca serum yiyip cikiyo.ve simdi calisiyo is yeri vergi odemiyo engelli calistirdigi icin odeyecegi vergiyi anneme oduyo maas(asgari ucret) + 200 tl engelli parasi aliyo. simdi yeniden heyettten gecerse ve heyet %40 tan az engelli diye rapor verirse bu rapor is yerine gidicek ve annem aldigi o 200 tl yi kaybedicek.calisip emekli olsa 10 yil daha calismasi lazm ben cok uzuluyorum ms hastasi ve calismaya calisiyo,bu konuda bana akil verebilcek bi yardimi olabilcek var mi aranizda,biz izmirde yasiyoruz annemin butun dosyasi tepecik hastanesinde.tanidik bi doktor fln da yok.sizce biz ne yapmaliyiz