• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ms hastalığı

Birde bu konuyla alakalı doktor öneriniz varsa bana dönüş sağlarsanız çok sevinirim istanbulda yaşıyorum ama il fark etmez gidilmesi gerekiyorsa giderim

Arkadaşlar öncelikle güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Benim için çok önemli. Çok korktum çünkü epey de bi ağladım, hala aklıma gelince tutamıyorum kendimi korkuyorum. 70 yaşında gibi konuşmak lstemem ancak, naçizane birkaç şey söylemek istiyorum. Ben bu hastalığın beni bulmasına şaşırmıyorum çünkü, dünyanın en sinirli insanı olabilirim ben. Ota şeye sinirlenen, sinirleri hassas birisiyim. 1 yıldır evliyim, eşimle bi problemim yok Allah razı olsun çok destek oluyor her konuda bana ancak ailesiyle epey sorunlarım oldu. Bu 1 sene beni çok daha yipratti. Hastalığın ilerlemesinde onların payı olduğunu biliyorum. Doktor bana ms dediğinden beri düşünüyorum. Değdi mi diye soruyorum kendime. Bi söz var 'insanın kendi başına açtığı belayı, bi köy toplansa açamaz' diye. Hakikaten öyle. Gençliğimin baharında hastalık nasıl yol alacak, beni nereye götürecek, önüme ne çıkaracak bilmiyorum. Ama sağlığımın her şeyden ve herkesten önemli olduğunu biliyorum. Tabi ki önemli olan sağlık elden gitmeden kıymetini bilmek. Insallah en hafif şekilde atlatırım bunu. Bütün hastalara da aynısını diliyorum. Rabbim hepimize şifa versin. Demek istediğim hiçbir şeyin sizin sağlığınızdan kıymetli olmadığını ve hayata bi kez geldiğinizi unutmayın.
Merhaba hastalığınizda yaptığınız uyguladığınız şeyler nelerdir bitkisel olur terapi gibi olur tavsiye niz varmı

Merhabalar öncelikler hepinize geçmiş olsun Allah yardımcımız olsun.
Ben 1.5 senedir bu döngüyle uğraşıyorum sağ bacak ağrısı yanma morarma şişlik elektiriklenme karincalamayla gelen ilerleyip sağ bacak ve kollara yayilan bacaklarımın üstüne basamiyordum bagiriyordum yuruyemiyor bacaklarımın yanması kesilmiyordu çok doktor gezdim 2023 Aralık ayinda emg sonucum f sınır yanıtları alınmadı hastaneye yatış yapılıp kortizon tedavisi gördüm evet toparlandım ama Ocak ayinda ani sinirlenmeden dolayı bir anda kekemelik geldi bas donmelerim denge sorunum yanmalarım bazen tencere tutamicwk kadar zorlaşıyor yaz boyu cehennem gibi geçti mart ayinda çok büyük kayıplar verdim üzüntüden 2 kez Mayıs ayinda tekerlekli sandalyeyle yattım hastaneye kortizon verildi ve bu sefer girdiğim gibi çıktım hastaneden beyinde sorun yok sadece beyin sapinda belirginlesme var emg normale dondu hiç sorun yok doktor benden doktor hakkı olarak bakmaktan vazgecti bende solugu cerrappasa da aldım doktorun ilk dediği kelime ms oldu belirtiler ms hastalığı belirtisi Suan da halan araştırılıyor 6 aydır beyin emari çekilmedim ama yürüme aksiyonum çok zayıf aşırı yoruluyorum gece kabuslarım devam ediyor ağrılar yanmalar bos kültürlerimde protein ve glükoz fazlalığı var gözlerle alakli bazen bulanık görüyorum okuma güçlüğü çekiyorum hala devam eden tetkiklerim var büyük olasılıkla bel sıvı örneği tekrarlanacak bacaklarda morarmalarim var renk değişikliğim heleki sıcakta mosmor oluyor banyo yaparken bacaklarımı hissetmiyorum dahi bazen ama bu işin beyinde lezyonu görülene kadar surucek mi tedavi için onu da bilmiyorum çaresizlik ve bilinmezlik çok sıkıntılı bir süreç benim için herkese Allah yardım etsin
Merhaba çok geçmiş olsun son durumunuz nasıl iyileşme oldumu Rabbım şifalar versin inşallah bir çare bulabildinizmi

Back
X