Mr çektirirken meme protezi soruldugunda?

masal88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
659
843
Meraba kizlar..Bir kaç yil önce meme büyütme ameliyati oldum.Bu konudan bagimsiz olarak bel kemigimde bir agri var doktora gideceğim muhtemelen mr isteyecek..Geçen arkadaşımın bir sorunu için gittiğimizde mr bölümünde yüksek sesle vucutta herhangi bir protez var mi,dislerde implant var mi vs gibi yuksek sesle herkesin icinde sorular soruyorlardi.Ben de o an içimden eyvah dedim bir mr gerekse herkesin icinde meme protezim mi var diyeceğim diye içimden gecirmistimKorktugum basima geldi:) Tek kaygım yarin bunu nasıl soyleyecegim ya herkes duyarsaBunu nicin soruyorlar siz boyle bir durumla karşılaştınız mi..Eğer söylemesek bir önem taşır mi...Merak ettim kizlar beni aydinlatirsaniz sevinirim

Herkesin önünde sormamaları lazım tabii ki. Hasta gizliliği diye bir şey var ama Türkiye’deki sağlıkçıların bundan haberi yok.
İçeri sizinle girecek zaten makineye yatacağınız zaman. O zaman söylersiniz. Metal olan diş, kemik protezleri MR’da sorun oluyor zaten

Neden soruyorlar demişsiniz. Vücudunuzda metal implant/protez varsa MR’a giremezsiniz, söker alır

Konudan bağımsız şu yoruma kalbimi bıraktım.

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce bazı kan testleri istedi doktorumuz. Eşim sağlık ocağına gitti yaptırmaya. Covidden dolayı hastaları bahçede toplayıp toplu tedavi yapan aile hekimimiz eşime “neden kan vereceksin?” diye sormuş.
Hasta mahremiyetimiz şahane.

Oyle mi peki mr cekilemezse nasil anlasilacak ki agri neden oluyor diyeDoktor mr derse doktora mi soylesem acaba
Meme protezi metal değil ki. Sorun olmuyor bildiğim kadarıyla. Doktora sorun. MR çekemezlerse başka görüntüleme yöntemlerini kullanıyorlar

Ben hamileyken kadın doğum doktorundan çıktım, peşime Liseden tanıdığım bir kız girdi. Doktor ona benim bebeğimin tüp bebek olduğunu söylemiş Hasta gizliliğinden vazgeçtim artık bu nasıl bir dedikodu yapma ihtiyacıdır

Yok artık. Hayır, ne mana yani niye? Sebebi ne? Gerçekten buhran geçiresi geliyor insanın. Benim tüp bebek yaptırdığımı da biliyor artık herkes. Her ilaç yazdırmaya gittiğimde “tüp bebek” dediği için doktor bahçede, mahallede bilmeyen yok.

Arkadaşım burun estetiği oldu doktor ona sormadan fotosunu paylaştı ben de aynı doktora oldum foto asla paylaşmayın iznim yok dedim :) dış tedavisi yaptirdim agzimi fotoladi dedim asla paylaşılmasına iznim yok . İkisi de çok bozulmuştu .bir kez de kadın doğumda benden onceki hasta hakkında konuştu doktor beni de başkasına anlatiyor musunuz korkunc demiştim

7 yıldır meme protezim var ve çok defa mr çektirdim. Kimse protez sormadı, benim de aklıma gelmedi artık bir parçam olduğu için.. Implantlar dişlerde vs olanlar, meme protezi ile ilgili bir durum yok.

Arkadaslar ameliyatımi yapan doktoruma ulastim.Mr icin belirtmenize gerek yok sadece yüksek çekimlerde protez görünür dedi.Mr a gerek kalmadi röntgen cektiler onda da bise sormadilar zaten

Arkadaslar ameliyatımi yapan doktoruma ulastim.Mr icin belirtmenize gerek yok sadece yüksek çekimlerde protez görünür dedi.Mr a gerek kalmadi röntgen cektiler onda da bise sormadilar zaten
Yüksek çekim.den kastın nedir.Rontgen akciğer röntgeni ise belli olur protezler diye okumuştum

Yüksek çekim.den kastın nedir.Rontgen akciğer röntgeni ise belli olur protezler diye okumuştum
Yok hayir bel icindi benimki ama Mr'in da dereceleri varmis sanirim normal mr ilacli mr fln farkediyor.Daha ayrintisini sormadim doktora istedigim cevabı aldigim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…