- Emoji Skoru
- 16
- Puanlar
- 18
Bu kiloda işe yaramaz derken şunu kastettimmerhabaa :) öncelikle tesekkür ederimm aslinda degerler konusunda cok kötü ve bastan savma yeme sürecim varmis gibi gözüküyor olabilir ama buraya genelde yanlislarimdan bahsedip baskalarinin yapmamasi adina not düstügümden onlari görüyorsunuz. esim endokrin veya dahiliye uzmanı olmasa da doktor ve sagligima takıntılı biri ben de bu sıkı yönetimden sıkılıp bir de normal düzeyden cıkmamak adına abur cubur vesaire gömdüm yani :) haha bi de yurt disina yeni tasindigimdan cok yeni tatlar deneme fırsatim oluyor ister istemez onun da etkileri var
bir de endiselerini cok iyi anliyorum ya ben de o endiselerden dolayı sık sık neredeyse her tavsiye istenen mesajda doktor görüsünü belirtiyorum kesinlikle haklısın
ama "bu kiloda işe yaramaz" bakis acin dogru degil, "metabolizmayi mahveder" vesaire de bilimsel degil. glp-1 ilaçlari istahi yine etkileyebilir, "asla söyle kullanılmaz" diyerek bi genelleme de yapmak dogru degil. evet o üye kilo nedeniyle baslamak istemis o ayrı. insülin direnci, diyabet, yeme problemi -ciddi olanlar-, diger hastalıklar etc bunlar da dağın görünmeyen yüzü. ben sürecin başında eşimin takibinde degildim ama o dozları belli aralıklarla aldigim dönemde takipli sekilde degistirdim endiselerin ve bilinclendirmek icin özellikle yanıt vermene cok mutlu oldum. senin gibi saglik calisanlarina cok ihtiyac var![]()
Ben de kullandım; tiroid hastasıyım ve insülin direncim var. Yani kesinlikle karşı değilim
Bir de iğne aralıklarını kafanıza göre değiştirmek gerçekten riskli. Metabolizmayı ciddi şekilde yorabiliyor. Sadece dikkat etmeniz için yazmak istedim