Erkek İnfertilitesi Morfolojisi 0- 2 arası değişip aşılama yada tüp bebeğe hazırlananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bizede gün aşırı klomen günde 2 kez emodex dedi pst kan tahlili yaptırcaz hormonlara baktırcaz yollucaz cnm benim.sayı kac sizde bizde sayı sorunu da var 2 ayda dna hasar düzelir die umuyorum dedi 6 aylık bi tedavi önerdi
Balım dün gece uyumuş kalmışım kusura bakma ancak cevap yazabiliyorum..
Bize de tedaviyi sonlandırırken eylülde görüşelim dedi ama bakalım eylüle kadar hasar düşecek mi..
Bizim toplam hız %65 morfoloji 2 sayı da 20 milyon ama daha önce kullandığımız bi ilaç sayıyı bu denli düşürdü. Öncesinde sayımız 30-100 milyon arasıydı.. Sizin değerleriniz nasıl??

Amin inşallah doğal yolla gelir bebeğiniz ama erkekte sperm kalitesi düşük olunca tüp bebek negatif oluyormus gerçekten o yüzden biz daha hiç başlamadık şuan tedavideyiz sayımız az sizin toplamda kaç?ama bence zaman kaybetmeden ilaç tedavinize başlayın imkanınız varsa çünkü süreç uzun oluyor malesef
Biz bütün bu tedavi sürecini bahçeci umut tüp bebek merkezinde geçirdik..ilk tüp bebek denememizde eşime birşey uygulamadık..embriyo bile gelişmeyince anladık ki önce değerleri iyileştirmemiz lazım..merkezin üroloğu tansel beyle 3-4 aylık bir ilaç tedavisi uygulandı, dna hasarı tespit edilemedi çünkü o işlem sırasında hasarı belirlemek için gerekli sperm çıkmadı..bu sırada biz de aktarlardan aldığımız bitkisel takviyeleri uyguladık..ve tansel bey yeni bir tüp bebek denemesi yapabilirsiniz diyince 2.tüp bebeğe geçtik..evet bu sayede 3 embriyomuz oluştu ama yine yeterli gelmedi..sayımız değişiyordu o zamanlar..nerdeyse 1 yıl oldu en son spermiogram yaptıralı..ama max. 3 milyondu ve sayı hep bir sonraki testte daha da azalıyordu..
Şimdi biraz toparlanıp kendimize gelip gerekli yerlere ulaşacağız..pes etmek yok..

Merhaba ayni seyleri yasamisiz. Bizim de iki tup denememiz var ilkinde 6 embriyo cozuldu ve sadece iki tanesi 5. Gune geldi ama o da gelisimleri geriden geliyordu tutmadi. Ikinci denemedi 4 embriyodan sadece biri 5. Gune ayni sekilde geldi o tuttu pozitifi gorduk ama sonra degerimiz dustu. Prof. Kaan aydosu oneririm. Bi 4 aylik tedavi sonucu dna hasarimizi dusurduk. Ayrica canli spermimiz cok azmis ve oksidatif stres cok yuksekti. Doktor zaten bu degerle tup bebekle saglikli gebelik olmasi imkansiz dedi. Simdi butun degerlerimiz normale dondu sadece sayi ve hizi duzeltmeye calisiyoruz. En azindan tup denesek de simdi embriyolarimizjn saglikli gelisme ihtimali var. prof.kaan aydosa bir yazin derim. Maille de cevap veriyor
Bizi hep direkt tüp bebeğe yönlendirdiler sanki kesin çözümmüş gibi..ilk tedavide anlamıştık aslında..ikinciye geçmeden eşimin tedavisini gerçekleştirdik ama yeterince gerçekleşmemiş demek ki..kaan bey mi olur başkası mı olur araştıralım ona göre tekrar eşimin tedavisine devam edeceğiz..değerleriniz tam iyileşmeden tüp bebek denediğinizde sonuç alamıyorsunuz..belki alan da vardır aslında..bu iş nasip kısmet işi..

Rabbim yardımcınız olsun balım. İnşallah kafanızı boşaltıp toparlandığınızda kendiliğinden gelir bebeğiniz.
Dna hasarı falan baktırdınız mı peki canım? Biz Kaan hocayla mailleşiyoruz. Eşimde hasar çıktı %29. İlaç önerdi 1 ay sonrasında tahlil yapıp göndereceğiz. Sen de bi kaan aydosa yaz istersen. Çünkü spermin kaliteaini etkileyen muhakkak bi neden var ve kaan hoca o nedeni bulmakta profesyonel bi doktor.
Bizde ekim gibi tüp bebek için başlayacağız ama öncrsinde hasarı %15 seviyelerine çekmenin tutunmaya yardımcı olacağını söyledi kaan hoca. Rabbim hepimizin çabalarına karşılık miss kokulu mucizelerimizi sağlıjla tez vakitte nasip etsin inşallah...
Biz dna hasarı ölçtüremedik bile..sayısı az geldi..hasarlı olduğunu kabul ederek tedavi uyguladı tansel bey..ama olmadı işte..bu sefer eşimin tedavi sürecini çok daha uzun bir sürece yayacağız..inşallah bu sefer sonuç alırız ve kendiliğinden olur, bir daha tüp bebek stresini yaşamak istemiyorum..hem maddi hem de manevi insanı çökertiyor..
Dilerim buralarda çare arayan herkesin doğal yoldan mucizesi gerçekleşir, Allah yüzümüzü güldürür..

Balım dün gece uyumuş kalmışım kusura bakma ancak cevap yazabiliyorum..
Bize de tedaviyi sonlandırırken eylülde görüşelim dedi ama bakalım eylüle kadar hasar düşecek mi..
Bizim toplam hız %65 morfoloji 2 sayı da 20 milyon ama daha önce kullandığımız bi ilaç sayıyı bu denli düşürdü. Öncesinde sayımız 30-100 milyon arasıydı.. Sizin değerleriniz nasıl??
Önemli degil canm bizimde sayı toplamda 12 milyon toplam hız 35 morfolojiye ise son testte bakılamamış sayı az die düzen lap.da ama sizin sayı cok düşmüş bizimki hep dipte sonda depresyondaydı o_O[/QUOTE]

Biz bütün bu tedavi sürecini bahçeci umut tüp bebek merkezinde geçirdik..ilk tüp bebek denememizde eşime birşey uygulamadık..embriyo bile gelişmeyince anladık ki önce değerleri iyileştirmemiz lazım..merkezin üroloğu tansel beyle 3-4 aylık bir ilaç tedavisi uygulandı, dna hasarı tespit edilemedi çünkü o işlem sırasında hasarı belirlemek için gerekli sperm çıkmadı..bu sırada biz de aktarlardan aldığımız bitkisel takviyeleri uyguladık..ve tansel bey yeni bir tüp bebek denemesi yapabilirsiniz diyince 2.tüp bebeğe geçtik..evet bu sayede 3 embriyomuz oluştu ama yine yeterli gelmedi..sayımız değişiyordu o zamanlar..nerdeyse 1 yıl oldu en son spermiogram yaptıralı..ama max. 3 milyondu ve sayı hep bir sonraki testte daha da azalıyordu..
Şimdi biraz toparlanıp kendimize gelip gerekli yerlere ulaşacağız..pes etmek yok..
Canm demekki önce gerçekten tedavi görmesi gerek olumlu olunsun Rabbim hepimize yardım etsin zaten biz ne zaman pes ettik asıl o zmn kaybettik ben buna inanıyorum...bizde tüp bebekle olursa sonuçolumlu geçşin die tedavi oluyorum ama bi yanımda keske doğal olsa dio :dua: inanıyorum başarıcaz:eğlence:

Önemli degil canm bizimde sayı toplamda 12 milyon toplam hız 35 morfolojiye ise son testte bakılamamış sayı az die düzen lap.da ama sizin sayı cok düşmüş bizimki hep dipte sonda depresyondaydı o_O
[/QUOTE]
Evet kuzum sayı düştü baya :KK43: o dönem gribal enfeksiyon da geçiriyodu eşim. Doktor bu kadar düşüşü ona da bağlıyor. Geçici bişeydir o dedi. Ama içim içimi yiyor. Zaten morfoloji problemdi bizİm için şimdi hasar ve sayı da çıktı. Onu da düzeltmeye çabalıyoruz. Ama dna hasarı düzeldikçe sayı düşebilirmiş. Spermiogramlara takılmayın dedi Kaan hoca..
Ankara'da mısınız balım?

Evet kuzum sayı düştü baya :KK43: o dönem gribal enfeksiyon da geçiriyodu eşim. Doktor bu kadar düşüşü ona da bağlıyor. Geçici bişeydir o dedi. Ama içim içimi yiyor. Zaten morfoloji problemdi bizİm için şimdi hasar ve sayı da çıktı. Onu da düzeltmeye çabalıyoruz. Ama dna hasarı düzeldikçe sayı düşebilirmiş. Spermiogramlara takılmayın dedi Kaan hoca..
Ankara'da mısınız balım?[/QUOTE]
Elimizden geleni yapalımda doğal olmazda ki inşallah doğal olur tüpe hazırlım olur evt ankya yakınız

Ankara'da mısınız balım?
Elimizden geleni yapalımda doğal olmazda ki inşallah doğal olur tüpe hazırlım olur evt ankya yakınız[/QUOTE]
Eskidir n doğal olsun die dua ediyodum şimdi bu hasardı morfolojiydi öğrenince Allahım tüp bebek tedavimiz pozitif olur inşallah die dua ediyorum..
Rabbim isteyrn herkeslere hayırlısıyla tez vakitte sağlıkla nasip etsin evlat kokusunu..

Merhaba kızlar, bizimde son yapılan sperm testine göre morfoloji nasıl olduysa sıfır çıktı. Ankara'da olanlar bilir düzen laboratuvarında yaptırdık ilkini yüzde 8 çıktı, sonra genartta yaptırdık yüzde 3 , en sonuncuyu hrsde yaptırdık yüzde 0 oldu. Morfoloji bukadar değişen birşey değil diyorlar ama ben anlam veremedim:KK43: DNA hasarımız vardı onu hallettik ama şimdide morfoloji çıktı anlayamadım

Merhaba kızlar, bizimde son yapılan sperm testine göre morfoloji nasıl olduysa sıfır çıktı. Ankara'da olanlar bilir düzen laboratuvarında yaptırdık ilkini yüzde 8 çıktı, sonra genartta yaptırdık yüzde 3 , en sonuncuyu hrsde yaptırdık yüzde 0 oldu. Morfoloji bukadar değişen birşey değil diyorlar ama ben anlam veremedim:KK43: DNA hasarımız vardı onu hallettik ama şimdide morfoloji çıktı anlayamadım
Merhaba canım morfoloji bakan göze göre değişen bi değer. Hem sadece 100 sperm incelenip karar veriliyor. Ayrıca örnek verirken yaşadığı stres bile etkiliyormuş değeri öyle okumuştum.Ama yine de bi kez daha spermigram yaptırın isterseniz.
Hrs de tüp bebek başlangıcı falan için mi yaptırdınız testi?
Morfolojiyi kimi doktor umursamıyor eğer sayı ve hız güzelse. Sizin sayı ve hızınız nasıl? Birde dna hasarınız ne düzeyde?

Merhaba canım morfoloji bakan göze göre değişen bi değer. Hem sadece 100 sperm incelenip karar veriliyor. Ayrıca örnek verirken yaşadığı stres bile etkiliyormuş değeri öyle okumuştum.Ama yine de bi kez daha spermigram yaptırın isterseniz.
Hrs de tüp bebek başlangıcı falan için mi yaptırdınız testi?
Morfolojiyi kimi doktor umursamıyor eğer sayı ve hız güzelse. Sizin sayı ve hızınız nasıl? Birde dna hasarınız ne düzeyde?
DNA hasarımız bitti cnm , sayımızda genartta 50 milyondu şimdi 12 milyon çıktı. Okadar tutarsız ki.. doktorumuz hrsde yaptırın sesi tolga ecemişe gidiyorumda, morfoloji sıfır deri tüp bebek harici çocuk sahibi olmanız çok zor dedi. Bu ay başlayacaktık tüp bebeğe fakat benim bir yumurtam önde gidince eylül sonuna attık.

Rabbim yardımcınız olsun balım. İnşallah kafanızı boşaltıp toparlandığınızda kendiliğinden gelir bebeğiniz.
Dna hasarı falan baktırdınız mı peki canım? Biz Kaan hocayla mailleşiyoruz. Eşimde hasar çıktı %29. İlaç önerdi
DNA hasarımız bitti cnm , sayımızda genartta 50 milyondu şimdi 12 milyon çıktı. Okadar tutarsız ki.. doktorumuz hrsde yaptırın sesi tolga ecemişe gidiyorumda, morfoloji sıfır deri tüp bebek harici çocuk sahibi olmanız çok zor dedi. Bu ay başlayacaktık tüp bebeğe fakat benim bir yumurtam önde gidince eylül sonuna attık.
merhaba. Siz bahçecide mi denemiştiniz sanki hatırlıyorum sizi bir yerden. Kaan aydos dna hasarı düştüyse morfolojiyi önemsemiyor. Bizim de morfoloji 2 bu arada:eek:

Dna hasarı için kullanılan ilaçlar sayıyı düşürüyormuş canım. Bi süre sonra yükseliyormuş sayı.
Biz henüz baktırmadık zaten kaan hoca da baktırmayın spermiogram dedi. Hayırlısıyle dna hasarı %29 dan 15 lerin altına düşerse bizde yaptıralım spermiogram diye bekliyoruz..

merhaba. Siz bahçecide mi denemiştiniz sanki hatırlıyorum sizi bir yerden. Kaan aydos dna hasarı düştüyse morfolojiyi önemsemiyor. Bizim de morfoloji 2 bu arada:eek:
Kuzum yanlış oldu sanırım beni eklemişsin ama.. :) Biz hiç deneme yapmadık. Eşimin hasarının düşmesini bekliyorum. Hasarımız %29. Sizin de hasar vardı sanırım değil mi?

Doktorların çoğuda DNA hasarını önemsemiyor, DNA hasarımız düşeli 1 yıl oldu ama bebiş görünürde Yok:KK43: bize bu morfoloji ile çok zor normal yolla dediler, ileri hareketli sperm sayımızdada sorun var maalesef

Üzülme kuzum moralini yüksek tut lütfen.. Vardır bundada bi hayır..Bikaç arkadaşımdan da böyle duymuştum doktor dikkatsizliği yüzünde pco yazılışını falan ne diyeyim Allah cümlemizi iyilerle karşılaştırsın..
Biz de klomen ve promen k kullanıyoruz 15 gündür. Ben de klomenin nasıl etki ettiğini merak ediyorum açıkçası.
Bakslım şu yıllık iznimizi atlatalım bizde tüp bebeğe başlayacağız ama özelde mi yaptırsak yoksa devlette mi hala kararsızım. Dediğin gibi devlette olursa aşılama süreci var. Ki problemi olmayan insanların ki tutmuyo o mucize bize mi denk gelicwk düşüncesi içerisindeyim.
Allahım kalbimize ferahlık göbüşlerimize de sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah tez vakitte..
Klomen ve promen kocaniz nasil kullaniyor? Gunde kac defa ? Hangi doktor yazdi bunu? Daha ne kadar kullanmali?

Klomen ve promen kocaniz nasil kullaniyor? Gunde kac defa ? Hangi doktor yazdi bunu? Daha ne kadar kullanmali?
Klomeni günaşırı 1 tane promeni de hergün 1 tane alıyor eşim. Kaan aydos bu şekilde kullanmamızı söyledi. 1 ay kullanacağız sonra hormon testi istedi ona göre tekrar tedaviye yön çizecek tekrar Kaan hoca..

X