Erkek İnfertilitesi Morfolojisi 0- 2 arası değişip aşılama yada tüp bebeğe hazırlananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canımmm yaaa sağolasın gerçekten Allah razı olsun yani tanımıyoruz birbirimizi ama şurda yazdıklarınızı bazen gözlerim dolu dolu okuyorum bende içten duaların için sen ve askininaskisi kuzuma çok teşekkür ederim . Allah ım gönlünüzde olanı hakkınızda hayırlı etsin inşallah. Asla kimseyi takma Canım bebeğinin sana tutunacağı ve hayırlısıyla inşallah doğacağı varsa hiçbirşey buna engel olamaz inşallah ta öyle olacak .

Canımcım hep pozitif olmasak da bunun için çabalamalıyız çünkü çok zorlu bir sınav bizlerinkisi.. Daha önce de yazdım taş değilizki bazen kopma noktasına geliyoruz ama kaynağı içimizdeki inanç sanırım bi güçleniveriyoruz sabır deyip tekrar ayağa kalkıyoruz..
Maalesef bizi bizden başkası da anlamıyor o yüzden burda rahatlıyorum ben sorunumu anlatınca.. Elalem ne bilsin morfolojiyi hasarı
Kuzum dna hasarını herhangi bi tüp bebek merkezine gidip hasar testi yaptırmak istiyorum dersen yapatlar. Başka bi merkezle görüş oraya hitmek istemiyorsan. Allah işini rast getirsin inşallah. Sen de benim gibi garanticisin benden de gittiğimiz ürolog istemedi ama kaan hoca dna hasar testi yapılmalı dedi ve yaptırdık..
Hayırlısıyla bebişin tutunur sıkı sıkı sana inşallah canım benim. Hiç bu testlere kafanı takmana gerek kalmaz inşallah

Merhaba kızlar bende cuma günü aşılama yaptırdım yıkama sonrası kaç ml sperm gerekli yada aşılaması tutanların genelde kaçla tutmuş acaba.
Merhabalar tatlım.. Nırmalde toplam 5 milyondan aşağıdaysa sayı aşılama yapmıyorlar. Ama yıkama sonrası minimum kaç olur bilmiyırum.Geçenlerde bi arkadaşım yıkama sonrası sayısı 2milyonken aşılaması tuttu ve şuan oğluşunu bekliyor.. Umarım bebeğin seninledir canım..
Eşinin değerleri nasıldı peki?

Çok teşekkür ederim cevapladığın için . Rabbim tez zamanda hepimize evlat sahibi olmayı nasip etsin inşallah aşılamamla gelmiştir bebişim.Eşime varikosel tanısı kondu ve ameliyat oldu. Ameliyattan sonra hiç gebelik gerçekleşmedi. Eşimin ameliyattan 8 ay sonraki değerleri ;
Sperm sayısı:20milyon (ml)
Hareketlilik: a %8 b %28
Normal morfoloji:1
yıkama sonrası (gradient yöntemi) 5000000 yazıyo. Sanırım yıkama yöntemi de önemli. Swim up la yıkanınca daha çok çıkıyordu. Niye o yöntemi tercih ettiler bilmiyorum
.

Son düzenleme:

Amiiinn kuzum inşallah hayırlısıyla tutunur bana. Garanticiyim ben de evet :) zaman kaybetmek istemiyorum bir de. Yaptıralım elimizde bulunsun. Zaten tüp bebek yaptırırsak diğer merkeze gitmeyi düşünmüştüm. Orayla görüşürüm artık. Allah hepimizin işini rast getirsin canım desteğin için çok sağol

Selam kızlar bizde agustos da tup yaptiracagiz problem çok benim rahim tavşan kulağı şeklinde eşim de sperm sayı ve morfoloji berbat durumda malesef

O zaman yaptırın eliniz de bulunsun dediğin gibi balım hem kafan rahat eder. Ne demek canımcım yine sıkılır daralırsan biz buralardayız kafa dağıtmaya beekleriz test günün hangi gün bu arada ?

Selam kızlar bizde agustos da tup yaptiracagiz problem çok benim rahim tavşan kulağı şeklinde eşim de sperm sayı ve morfoloji berbat durumda malesef
Canımcım merhaba hoşgeldin.. Rahimin tevşan kulağı şeklince oluşu notmal gebe kalmaya engelmiymiş? Üzülme lütffen. Şöyle düşün ya tüp bebek gibi bi çarrn bi umudun da olmasaydı.. Çok şükür hepimizin öyle bi umudu var ki topikte arkadaşımızın morfoloji problemi varken çok yakın zamanda doğal yoldan hamile kaşdığı habetini aldık. Maşşallah ona ve bebeğine..
Eşinizin morfoloji ve sayı problemini yeni mi öğrendiniz? Takviye vitaminler falan kullanfınız mı? Değerleri tam olarak ne ?

Engel değilmiş canım ama gebelik olursa düşük riskim ve erken doğum riskim varmış. Histereskopi olacağım bu adet bitisimde.agustos Dada tup yapcaz. Canim bizim baya düşük sperm sayısı 3 milyon. Keçi boynuzu kullandık 3 ay kadar sadece 4 milyon oldu. Morfoloji %1 durum vahim yani. Şimdi proxedd plus verdi eşime en azından tup bebege kadar kalitesi biraz duzelsin diye. Sayı değişmez dedi doktor. Varikosel de yok. Kader kısmet şu histereskopi bi bitsin de bakalim

Canımcım Allahın mucizelerinden asla ümit kesilmez. Eşine keçiboynuzu kürüne devam edin bence bırakmayın.. Yada keçiboynuzu tozu da alabilirsin.
Size bi tavsiyem daha olacak nacizane. Dna hasar testini yaptırın bence tüp bebek öncesi mutlaka ve mutlaka. Dna hasarı çok yüksek olunca tüp bebeğin tutma şansı da azalıyor çünkü..
Birde moralsiz olma olur mu çünkü hüçlü olmalıyız bu dönemde. Hem kendimiz hem evladımız hem de eşimiz için. Allahım tez vakitte hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..

O testi doktordan mi isticez canim

O testi doktordan mi isticez canim
Canım şehir olarak nerdesiniz bilmiyorum ama Ankara Adana ve İstanbuldaysanız düzen laboratuarı yapıyor. Ayrıca devlet hastaneleri de yapıyor sanırım. Birde tüp bebek merkezlerinde yapılıyor diye biliyorum. Gidip dna hasar testi yaptırmak istediğinizi söylemiz yeterli canım..

Özel hastanede yaptircaz canım tüpü. Denizli deyim. Bi sorayım bu testi ben

O zaman yaptırın eliniz de bulunsun dediğin gibi balım hem kafan rahat eder. Ne demek canımcım yine sıkılır daralırsan biz buralardayız kafa dağıtmaya beekleriz test günün hangi gün bu arada ?
Canım test derken gebelik testini diyorsan belli bi gün söylemedi doktor. 15 gün sonra dedi. Dna hasar testini soruyorsan onu eşimin burda gittiği bir prof. var, kontrole gittiğinde test istediğini söyleyecek, tıp fakültesinde yaptırmayı düşünüyor. Bir de bu kaan aydos hocayı arıyoruz ama bir türlü düşüremiyoruz ne kadar yoğunmuş. Umarım çok ileri bir tarihe gün vermez

Canım gebelik için test gününü sormuştum ama olsun diğerini de merak etmiştim kaan hoca çok yoğun gerçekten. Sabahdan başla aramaya olmadı.. İnşallah bu streslere gerek kalmadan gelir bebeğin balım aşılama sayesinde..

Ulaştık tatlım sonunda.ekimin 3.haftası dedi sekreter. İnşallah canım benim aminnn. Bugün yorumları okurken denk geldim. Birisi yazmış arkadaşı aşılamada yıkama sonrası 2 milyon spermle hamile kalmış. Bizimki daha da düşük ama umut oldu yine de. Benim regl takvimimde adet günüm 29 u görünüyo ama 1-2 gün Oynama olabilir. Son güne kadar test yapmayı düşünmüyorum. Şuan dna hasar testi üzerine yoğunlaştım aklım o testte aşılamayı unuttum bile :) yani tutarsa tam sürpriz olacak hayırlısı bakalım

Balım benim arkadaşımın eşinin normaldeki sayısı 60 milyon vivarıydı ama yıkama sonrası 2 milyondu ve şuan oğlu olacak sanırım 5 aylık sen üzülme lütfen. Hayırlısıyla olucak inşallahh.. Burdan bebiş büyütürken fikir alışverişlerinde bulunucaz Rabbimin izniyle
Kafanın bişeylerle meşgul olması stresini azaltır hem kuzum düşünmemeye çalış aşılama olduğunu.. Süprix yqpıcak annesine mminnoşun hayırlısıyla inşallah

Kizlar bu sperm dna hasar testi en yakın izmirde imiş. Bunu hiç istemedi bizim doktorumuz başarılı bir tup bebek uzmanı olduğu halde neden istemez. Ve bunu yaptirmasak ne olur cikmazlardayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…