Erkek İnfertilitesi Morfolojisi 0- 2 arası değişip aşılama yada tüp bebeğe hazırlananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Sakın kötü hissetme o duygular bebeğin gelene kadar gitmeyecek. Düşüncesiz insanlar icin bosuna kendini üzüyorsun zaten bizim derdimiz bize yetiyor bir de bunun vicdan azabini mi yapacaksin. Birak hissettiklerinden utanma. Ben artik hazirlamistim kendimi tedavim negatif olursa beni üzen kimseyle görüşmeyecektim. Görümceniz yasadiginiz zorluktan az cok haberdarsa hic bakma gozunun yasina. Deli oluyorum ya boylelerine bi de asgari ücretle filan gecinirler tek vasıfları cocuk yapmaktir dusunmeden habire peydahlarlar tobe yarabbim agzimi bozduruyolar

Evet canım kesinlikle valla işte hassasiyet su süreçte had safhada ne bilimmm bakalım hayırlısı olsun hakkımızda. Sen ne durumdasın bulantın baş ağrın falan varmı .

Hoşlanmadığın tüm ortamlardan uzak dur kuzum ben öyle yapıyorum. Bebek muhabbetini bilerek burnumun dibine dibine sokup sorup sorup duranlardan uxağım şu aralar. Zaten yeteribce stresliyim bide öyle insanlarla daha çok gerilmek istemiyorun..
Ben de bugün bi huzursuzum dün çok iyiydim üstelik bebiş görünce bile tv de reklamlarda burnumun direği sızlıyır. Allahımm bizi ne büyük bi sınavla sınıyor. Bunda da vardır bi hayır ne diyeyim ki. Çok içim yanıyor ya. Allahım ferahlık ver içimize ne olur..
Umut her zaman var elbette hamd olsun rabbimin verdiklerine itiraz etmek ne mümkün..
Biz de bigün hamile olduğumuzu yazabilecek miyiz diye de sorgulamaktan alıkoyamıyorum maalesef..
Kıskanıyor muyum özeniyor muyum bilmiyorum bebişlilere Allahım nolursun bize de nasip et içimizde atack minicik kalbi tez vakitte ne olursunn..

Canımmm yaaa kıyamam sana ben aynı ruh hali var üzerimde sanki hiç o haberi alamıcakmışız gibi böyle zamanlarda tüp bebek bile çare olmaz hissine kapılıyorum. Nasip değil mi işte yoksa nasipte napabiliriz ki zaten ama inşallah nasipte vardır yaa geçte olsa bekleriz napalım zaten başka çaremiz yokki. Uzak durmaya çalışıyorum kuzum bende o tip ortamlardan ama bazen kaçamadığın ortamlar oluyor malesefki. Rabbim hayırlıısyla bizede nasip eder inşallah bu sınavı sabırla tevekküle atlatırsak ne mutlu bizlere . Bazen eşim bana kızıyor çok takıyorsun kafana diyor sen böle oldukça olmıcak belkide diyor belkide haklıdır adam yaa haddinden fazla takıyorum. Ama takmamak mümkün değilki çevrende herkezin haberini alıyorsun her geçen gün Allah yukarda biz gibi sıkıntılı olup hamile kalanlara kendim olsa o kadar mutlu olurum ama diğerleri zaten hemen oluveriyor insan neden neden bizim olmuyor diyor Allah ım bizeee çok çokkkk sabır versin inşallah dayanma gücü versin daha büyük dert vermesin rabbim.

Eşlerimizin tepkileri bile aynı... o da bence bizim cocugumuz olacak ama sen rahat olursan, Böyle yaparsan olmaz derdi hah al basina belayi avuntu mu vesvese mi veriyorsun be adam diyesim gelirdi. Tup bebege baslama fikri beni sadece ona odaklandırdi. Rahat miydim bu ay hayir ama sadece regl olmayi tedavime bir an once başlamayi bekliyordum sabırsızlıkla. Negatif olursa naparim diye planlar kuruyordum. Yani rahatlik degildi benimki. kafama takmadigim ay oldu diyenlere ise gicik olurdum. Bir an bile aklindan cikmayan bir sey bu.. umidimi kesmistim sanirim o sayede geldi.. Allah'ım size de göndersin en ümitsiz olduğunuz anda inşallah. Bu forumda moralimi cok bozanlar oldu.. hala da var yani bos gebelik mi morfoloji kötü biraz hasar da vardi diye aklimdan çıkmıyor. Ama sen ve askininaskisi nin öyle güzel bir gönlü var ki.. Allah guzel gönlünüzun mukafatini verecek inanıyorum yurekten hem de..

Merhaba, benim de eşimde morfoloji, ileri hareketlilik ve toplam sayıda düşüklük var. Hepsi var yani. 4-5 ay kadar keçiboynuzu kürü denedik ama faydasını görmedik. Siz nasıl hazırlamıştınız? Ben 1 bardak kaynamış suya 4-5 adet keçiboynuzunu kırıp 3 dk ağzı kapalı şekilde kaynattım. Altını kapattıktan donra 20dk dinlendirdim. Şuan 1,5 aydır klomen kullanıyor. Ama sanırım onun da faydası olmadı. Çünkü perşembe günü aşılama yaptırdık. Aşılama günü çok stres yaptı eşim ve değerleri o kadar düşük çıktı ki yani tutması mucize olacak. Umudumuz yok. Dün yeni bir karışım yaptırdık onu deneyeceğiz. Arısütü,bal,propolis,keçiboynuzu özü ve öğütülmüş çakşır kökü. Bu karışıma başladı. Arifoğlu diye bir baharatçı var. 300 tl ye hazırladı. İnşallah faydasını görürüz. Bir de dna hasar testinden bahsedilmiş. Bizden öyle bir şey isteten olmadı. Kaan aydod hocadan randevu alıp gitmeyi düşünüyoruz

canım arkadaşım, güzel anne.. teşekkür ederim güzel sözlerin için. olumsuzluklar var evet. ama miniğin o olumsuzlukları eze eze geldi sana. şuan seninle. topiğin birinde '' senin bu morfolojiyle doğal yoldan bebeğin olmaz '' diyen kendini doktor sanan arkadaştan konuştuğumuz günü hatırlıyorum benim bile sinirlerim tepeme çıkmıştı. Ama Allah o kadar büyük ki bak sana gönderdi meleğini. o arkadaşa inat sanki.. ne kadar şükretsek rabbime az. o herşeyi görüp herşeyi bilendir. bize de şun nasip etmiyorsa anneliği vardır elbet bi bildiği. demekki zmanı değil. ama herzaman böyle düşünemediğimiz ağlayıp kendimizi parçaladığımız zayıf kaldığımız günlerde oluyor. ne yapalım taş değiliz ya bazen duygularımıza yenik düşebiliyoruz.
Tek ilcımız tek çaremiz dua. İnşllah senin bebeğin sağlıkla gelicek dünyaya bizlerinki de. Beraber büyüteceğiz fikir lışverişlerinde bulunacağız evlatlarımızın alışverişi ve bakımı konusundA. nims86 M muallimez ben ve senle birlikte.. Hepiniz iyi ki varsınız Meleğimin teyzoşlarıı ... :)

canımcım öncelikle merhaba. bahsettiğin yollardan bizde geçtik eşimle. ilk duyduğumuzda dünya bşımıza yıkılmıştı sanki ma öyle değilmiş. heray yine umutla kürler denedik krışımlar aldık ama çok da bi faydası olmadı açıkçası. üzerine düştüğümüz aylar daha kötüleşti sanki değerler. Ne bileyim aktara karışım mı hazırlatmadık keçiboynuzu hvuç incir kürü mü yapmadık. Ama mucize bi değişim olmadı değerlerimizde.
gittiğimiz ürologlar sigara ve alkol olmamalı diyor. eşim zaten lkol kullnmıyor sigarayı da neredeyse günde 1 paket içiyoken şuan bazen 1 bazen 2 tne içiyor bıraktı gibi bişey.
DNA hasar testi yaptırın derim kuzum bana sorarsan eğer. çünkü dna hasarı ne kadar yüksekse bebişin tutma oranı o kadar düşük oluyormuş okuduğuma göre. kaan aydos hocayla mailleşme sürecindeyim bende. tüm tahlilerimizi gönderdim o söyledi dna hasar testini de zaten.sanırım eylül gibi tüp bebek öncesi gideceğiz. dna hasarının olduğnu söyledi ve 1 ay kadar 2 tane ilaç söyledi onu kullnsın sonra kanda bazı hormonlara baktırıp bana tekrar mail atın dedi.
Sende mail at durumunuzu tahlil sonuçlarınızı gönder ve size gelmek istiyoruz öncesinde ne tür testler yaptıralım diye de sor istersen canım...
keçiboynuzu kürünü doğr yapıyorsun canımcım. inşallah faydasını görürsünüz..
Aşılaman inşallah ama inşallah tutar pozitif düşün kuzum. eşinin değerleri nasıldı peki atabilir misin?

Canım eşimin ilk sperm testi 8 milyondu. Hatta ilk gittiğimiz doktor sizin doğal yolla olmaz. Bu değerlerle aşılama da olmaz direkt tüp bebek demişti. Çok üzülmüştük. Sonra bize empdeks önerdi. 3 ay kullandı. Sonraki testleri de biri 5 milyon biri tekrar 8. Yani Hep düşüktü. Bi tane ürolağa gitti en son profesöre. Klomen ve emodeks verdi. Bu arada başka bi kadın doğumcuya gittik. O da tüp bebek dedi. Ben aşılama denemeyi çok istiyodum. Tamam deneyelim dedi. Ve 13 temmuzda yaptık. Yıkanma sonrası 50 binmiş sayı yıkıldım resmen. Şuan umutsuzca bekliyoruz. Doktor da dedik ki 1 sperme bakar üzülme. Moral vermehe çalıştı. Geçmiş yıllarda karşılaştığı bir hastasının imkansızken eşinin nasıl doğal yolla hamile kaldığını anlattı.. bu tutmazsa eylülde tüp bebek düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım. Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah.

Canımcım 50.000 tane hızlı sperminiz var daha ne olsun. Sadece 1 sperm yeterli biliyosun yumurtanın döllenmesi için. Rabbimin mucizesinden asla ümit kesilmez. İnşallah bize pozitif gebeliğini söylersin 12 gün sonra. Negatif düşünme olur mu?
Morfolojiniz kaçtı acaba ?

Karşımda olsan sana sarılabilirdim.. hep içimden geldiği gibi yine diyorum senin bebeğin gelecek kendim için de vardı o his. Yani cocugumuzun olacağını ta yürekten hissediyordum ama zamanının belirsizliği idi yoran... Allah'ım senin de yaralarını sarsın tez vakitte...

İnşallah canım hayırlısıyla güzel haberler verelim birbirimize. Morfoloji bi %0 çoktı bi %1 . son testte kaç onu bilmiyorum. Aşılama için yıkama sonrası 5 milyon sperm olması gerek diye biliyorum. Bizde 50 bin olunca umutlu değilim bu aşılamadan. Eşim çok stresliydi çok heyecanlıydı o gün. Bir de 5 günlük perhizle verdi örneği. Bunların hepsi etken olmuş olabilir. Bir önceki test sonucumuz toplam 9 milyon, ileri hareketli toplam 5,29 milyondu. İlk kez bu kadar düşük bi değer gördük. Allah büyük belki de olur bilemiyorum. Sonucu yazarım burdan. Siz aşılama denediniz mi? Yazışmaları sonuna kadar okuyamadım da o yüzden soruyorum.

Ahh senin o güzel içini severim.. İnşallahh inşallahh hissettiklerini en yakın zamanda yaşıyor olurum
Allahım tez vakitte bana, dileyen herkese o mucizeyi nasip etsin inşallah. Sen hamişsin unutma bizleri dualarında olur mu?
Zaten Ankara'ya geldiğinde beklerim bana kuzumcum bebişinle inşallah benim minnoşum da gelir bekletmez daha çok da minnoşlarımız kanka olur

Canımcım stres hem sperm hem de yumurtayı en çok etkileyen nokta maalesef. Bu konuda biz bayanlara biraz daha fazla görev düşüyor. Eşimizin stres olmaması için biraz güçlü durmak zorunda kaldığımız dönemler olabiliyor. Hem kendi stresimizi abartmamalı hem de eşimizde panik olacak şeyler yapmamalıyız..
Benim eşim sigara kullanıyodu mesela. İlk morfoloji problemini öğrendiğimizde içmemesi gerektiğini söyledim baktım tınlamıyo hatta arttırdı bile diyebilirim. Bağırdım çağırdım içmiceksin desim daha çok düştü içmeye derken internette bulduğum morfolojiye sigaranın etkilerini anlatan kısa bi yazı buldum gönderdim. O gün bugündür günde 1 tane belki içiyo içmediği günler çoğunlukta. Demem o ki biraz stresi azaltmak bizim yaklaşımımızda saklı sanırım.
Aşılama denemedik canım. Tüp bebek yaptıracağız ama eylül sonu ekim başı gibi düşünüyoruz kısmetse. Ama inşallah senin aşılaman pozitif olur canımcım yürekten istiyorum senin için. Güzel düşün güzel olsun herşey. Şuan ağrın sızın var mı?
Gelişmelerden haberdar et bizleri de olur mı balım. Rabbim yardımcın olsun...

Çok sağol kuzum iyi dileklerin için. İnşallah pozitif olur dediğin gibi. Bizim de bu tutmazsa eylül sonuna denk geliyo reglim o zaman tüp bebek düşünüyoruz. Tabi inşallah gerek kalmaz. Belki bu yaptırdığımız macun işe yarar da doğal yoldan hamile kalırım. İnşallah sen de aynı şekilde canım. Rabbim hiç beklemediğimiz anda doğal yoldan olmasını nasip eder inşallah. Aşılamadan sonra ağrım oldu ilk gün çoktu ikinci gün azaldı. Ayakta çok kalınca sol kasığımda ağrı oluyo. Bir de arada kahverengi lekelenmem oluyo. o da yarına kadar geçer heralde. Umutsuz bekleyişimin sonu sürprizle biter umarım. Güzel haberler veririm inş. Olmazsa da moral bozmak yok. Birbirimize destek olmaya devam

Canım dna hasar testini nerede yaptırdınız? Özel laboratuvar mı yoksa tıp fakültesi falan mı? Bir de ne kadara mal oldu? Ben antalyada yaşıyorum burda testi yapan bir yer bulmam gerek. Tüp bebek merkezleri yapar mı ki?

Kuzum geç cevap yazdım kusura bakma. DNA hasar testini Tüp bebek merkezleri yapıyor. Devlet hastaneleri de yapıyor ama sanırım normalde 2 haftada çıkan test orada daha da uzun sürede çıkıyor. Ankara'da biz hasarı düzen laboratuvarına yaptırdık kaan hoca oraya yönlendirmişti çünkü..
Aşılaman pozitif olwcak hayırlısıyla inşallah.. Bunları düşünme şimdik sen negatifleri çağırma kuzum. Aşılamanın sonucuna göre yol çizersiniz kendinize.. Az kaldı şurada 11 güncük

Canım ne kadar umutlu ne kadar pozitif şeyler söylüyosun :) valla ben kendimi çoktan alıştırdım tutmayacağına. O yüzden hasar testini de yaptıralım da aradan çıksın istiyorum. Ama sen böyle yazdıkça yüzümde bir gülümseme oluşuyor acaba gerçekten tutar mı diyorum. Bekleyip görücez. Burda bir tüp bebek merkeziyle görüşmüştük bilgi almak için. Ordaki doktor sonuçlarımızı görmesine rağmen hasar testinden bahsetmedi. Şimdi biz tüp bebek merkezine gidip hasar testi istiyoruz desek adamlar çok biliyosunuz siz der gibi terslemesin. İnternetten duyduğunuz her şeyi istemeyin demesin. Valla artık doktorlara da güvenemiyorum.

Merhaba kızlar bende cuma günü aşılama yaptırdım yıkama sonrası kaç ml sperm gerekli yada aşılaması tutanların genelde kaçla tutmuş acaba.

Canımmm yaaa sağolasın gerçekten Allah razı olsun yani tanımıyoruz birbirimizi ama şurda yazdıklarınızı bazen gözlerim dolu dolu okuyorum bende içten duaların için sen ve askininaskisi kuzuma çok teşekkür ederim . Allah ım gönlünüzde olanı hakkınızda hayırlı etsin inşallah. Asla kimseyi takma Canım bebeğinin sana tutunacağı ve hayırlısıyla inşallah doğacağı varsa hiçbirşey buna engel olamaz inşallah ta öyle olacak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…