Erkek İnfertilitesi Morfolojisi 0- 2 arası değişip aşılama yada tüp bebeğe hazırlananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Balım amh için aç gitmene yada reglin 2-3 . günü gitmene gerek yok. Herhangi bi zamanda gidip baktırabilirsin. Ankarada bazı devlet hastanelerinde "kolaylık polikliniği" var istediğin testlerin adını doktora söylüyorsun o labarauara istek yapıyor. Onu da bi araştır istersen balım izmir için. boşyere özelde para verme.
Hsg için de reglinin başlangıç gününden itibaren 10.-11.güne kadar çekiyorlar. Hani Onun sebebi de yumurtlama dönemini geçmemek. Döllenmiş herhangi bi yumurta olursa zarar görmesin diye.. Anestezi alacaksan muallimez arkadaşımızın dediği gibi aç karnına gitmelisin. Anestezi yoksa randevudan 1 saat önce 1 tane majezik ağrı kesici içmende fayda var. Ben öyle yapmıştım anestezi almadan çektirdim. Ağrı eşiğin düşük değil regllerin sancılı geçiyosa ki benim sancılı geçtiğinden alışkınım öyle büyütülecek bi ağrı değil. Ama ağrı eşiğin düşükse anestezili çektir kuzum. Pembe akıntın oluyor giderken yanına ped almayı unutma. İç çamaşırın kirlenmesin diye o da. Korkma zaten inan bikaç dk lık regl sancısı o kadar.. Sonrasında kalkıp yürüyosun ağrı sızı olmuyo..Sonucunu da aynı gün bikaç dk içinde cd şeklinde veriyorlar. Ama rapor şeklinde sisteme bikaç günde geçiyor. İnşallah sonucun da temiz çıkar balım.
Hadi inşallah pozitif sonuçlu tedavilerimize pozitif başlayalım bismillah diyelim hep birlikte

Tamamdır canımcım çok sağol kuzum .. inşllah temiz çıkar kuzucum dediğin gibi pozitif başlayalım pozitif olsun herşey . amh senin kaç çıktmıştı canım pcolularda yüksek çıkıyor diye duydum.

Aynen kuzum yüksek benim de 8-9 gibi bişeydi sanırım. Aslında tüp bebek için iyi bişey bu pco çok sayıda yumurta toplanması açısından. Zaten gelişimi ve kalitesi için ilaç alıyoruz o döbemde.Doktor söymişti balım. Muhtemelen senin de 6-8 arası bişey çıkar.
Ben çok heycan yapıyorum eylülü ekimi düşündükçe balım ya

Ayyy bende yaaa ölüyorum heyecandan :)) Düşünsene olursa inşallah Allah ım kısmet ederse kışa hamiş olcazDDD sen hangi hastaneye gideceksin kuzum netleştirdinmi.

Ayyy bende yaaa ölüyorum heyecandan :)) Düşünsene olursa inşallah Allah ım kısmet ederse kışa hamiş olcazDDD sen hangi hastaneye gideceksin kuzum netleştirdinmi.
Kuzum valla 2 yer var aklımda. Biri centrum diğeri GATA. Centrumdaki hocaya öngörüşmeye giden bi arkadaş pek memnun kalmamış ilgisiz davranmış hoca ve devlet hastanesi gibi kalabalıkmış. Sanırım GATa ya gidicez. Ama centrumla da görüşecez.
Kuzum hangi yöntemle yapıyırlarmış tüp bebeği devlette ?

Aynen kuzum inşallahh kışın bebişli oluruz göbüşlerimizde. Bu hayal beni de çok heycanlandırıyır. İnşallahh inşallahh inşallahhh bu hayalimiz bu kış için gerçek olur Allahımmmmm

Kuzum inanki o kadarina henuz bakamadim yani bakip kafamida bulandirmak istemiyorum biseyleri ogrendikce iyice takiliyorum bu sefer.bizim duruma benzer olan insanlarla konusuyorum genel anlamda sonuclar olumlu bizimkide nasip bakalim artik ne cikicak.

En iyisi akışına bırakmak sanki balım. Da ah başarabilsek..
Ama içimde bi heycan var çok büyükk inşallah hep böyle da vam eder ve tez vakitte sağlıkla pozitifi alırız
Bu arada sen de folic falan eksik etme kuzum. Ben bırakmıştım geri başladımm..

Yaa Allah im geecekten hayirlisini versin bizlere ama yani hayali bile guzel gercekten inanamam heralde bir sure bu habere dusunsene karnimizin icinde kipir kipir oynicak ya...insallah Allah im bize yasatir bunlari. Bir arkadasim var 10 senedir cocugu olmuyor 1 kere ozelde denemis kiz hemde en iyi yere gitmis ve dunyanin masarafini yapmislar ama iste nasibinde yokmuz demekki olmamis . Agustosta tekrar deneme yapicaklar kendimden cok o kiza istiyorum gercekten insallah Allah im nasip eder yani boyle kimler kimler var tabide takdiri ilahi. Kuzum sende dua edermisin bugun o arkadasima Allah im hayirlisini nasip eder insallah umutla bekleyen bizler icin...

Basliyim kuzum bende dogru soyluyon zaten onlara hamilelikten once baslamak gerekiyormuss dimi bizede nasip olursa onden hazirlikli oluruz fenami

Basliyim kuzum bende dogru soyluyon zaten onlara hamilelikten once baslamak gerekiyormuss dimi bizede nasip olursa onden hazirlikli oluruz fenami
Tabiki balım. 3 ay öncesi başlamak gerekiyormuş folic. Depo edilemediği için bi süre de devam edilmeliymiş. Bebeğin sinir sisteminin gelişimi için de çok önemli. Hücre yenileyici.O yüzden bebişlerimiz için başlayalım şimdiden folic hazırlığına

Kuzum bu yazdığını şimdi gördüm. Ederim tabikii. Rabbim kimseyi evladıyla da evlatsızlığıyla da sınamasın. İnşallah sağlıkla o arkadaşına da versin mis kokulusunu.
Aynen balım hayali bile güzel. Kaseyi görmeyi, Pıt pıt atan kalp sesini dinlemeyi, ilk harekrtlerini, karnımızda bi oraya bi buraya kayışlarını.. Hayal ettikçe heycanım daha da artıyor..

Merhabalar canım.. Değerleri nasıl eşnizin ? Doktorunuz ne söyledi ve sizde sıkıntı var mı? Bizlerde yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizle yorumlayalım dilimiz döndüğünce balım..
Tesekkurler,morfoloji 1 di benim de sol yumurtaligim var sadece ....varikosel ameliyatindan 3.5 ay sonra hamile kaldim,oglum 2 yasinda suan ve 2 yildir korunmuyoruz yine olmuyor.Benim yasta 39 bu arada...gecen ay kadin dogumcum yasina gore alttan muayenede cok iyi durumun dedi...siz sordukca aklima gelir sanirim...simdi kafam karisik asilama denemelimiyim yoksa direk tup mu?

Morfolojiyi kimi doktor görmezden geliyor kimi doktor çok öbemli diyor. Sayı ve hızınız kaç peki? Önemsemeyen doktorlar da sayı ve hız iyiyse problem yok diyor. Bizimde morfolojimiz 2 maalesef 1.5 yıldır gelmiyo bebişimiz. Benim de pco m var. O yüzden eylül ekim gibi tüp bebeğe başlamayı düşünüyoruz kısmetse.
Sizinde hız ve sayı iyiyse aşılama yaptırabilirsiniz bence.İnsanlar aşılamaya tutma oranı düşük olduğu için yanaşmıyorlar. Fsh ınız ve amh inz iyi durumdaysa aşılamayla başlayabikirsiniz.
Doktorunuz aşılama yada tüp bebeğe ne dedi sizin açınızdan?

Randevu alip gitmem gerekiyor ama adet gunu mu gitmeliyim acaba hani bilgi amacli gittigim zaman muayene ucreti aliyorlarmi bilgim yok...Sayi hiz da dusuktu en son 25 milyona dusmustu hiz sinirdan biraz dusuktu....Mustafa acet medipolu dusunuyorum ucretlerini de arastiriyorum bu ara,adetim de 4 unde bakalim kafam cok karisik hsg istermi 2.5 yil once yapilmisti...ne zor bu isler Rabbim yardimcimiz olsun simdiden stres oldu bende...

Merkezle öngörüşme diye randevu alıp gidin. Ücretsiz oluyor hem öngörüşme. Ama öncesinde reglin 2. Günü hormonlarına baktırıp öyle gitseniz doktor daha net bilgiler verebilir. Amh ye muhakkak baktırın derim. Yumurta rezerviniz ve kaliteniz için önemli bir değer.
İnternette okudum da 1 yıl içindeki hsg yi kabul ediyorlarmış. Mustafa acetin ne kadarmış yaptığı tüp bebek ilaçlar da dahil?

Ayrıca eşiniz için de en azından tedaviye başlayana kadar keçiboynuzu tozu kullanabilirsiniz. Sperm için çok etkili.
Sizin fsh ve diğer hormonlarınız nasıl?

Ayrıca eşiniz için de en azından tedaviye başlayana kadar keçiboynuzu tozu kullanabilirsiniz. Sperm için çok etkili.
Sizin fsh ve diğer hormonlarınız nasıl?
Cok sagolun nereden baslayacagim hic bilmiyorum yonlendirdiniz beni,hormon testini bu ay regl de yaptiracagim esimde ayni gunlerde sperm testi verecek.Dediginiz gibi yaparim ongorusme icin bölümü ariyoruz sanirim ,işin muhasebe kısmı icin ariyorum ama bir turlu ulasamiyorum dediginiz gibi tahlillerin sonuclari ile once gidip muhasebeyle gorusecegim...hsg garanti yapilacak desenize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…