Erkek İnfertilitesi Morfolojisi 0- 2 arası değişip aşılama yada tüp bebeğe hazırlananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
tedaviye başlayacağımı düşünmek beni hiç rahatlatmıyor. nims86 gibi dna hasarının yüksek çıkmasından, yumoşla spermin döllenememesinden korkuyorum. bir sürü ihtimal geliyor aklıma. bir de ağustosa az bi zaman kaldı hasar varsa da düzelir mi o zamana kadar bilmem askininaskisi hasar testiniz ne kadar çabuk çıkmış canım şaşırdım. recai hoca da sınırı yüzde 30 kabul ediyor. moralini bozma sakın. biz centrum'da yaptıracağız hasar testini de. bakalım orada kaç günde çıkacak. zaman geçmiyor sanki

Canım bu şekilde düşünerek hem kendine hayatı zehir edersin hem de işleri daha da zorlaştırırsın. Bu süreçte olumlu olmak çok önemli. Olmazsa tekrar denerim yine olmazsa tekrar denerim demelisin canım .Dünyanın sonu değil neticede böyle düşün pozitif ol süreç boyunca .Sonuç negatif olsa dahi Rabbim böyle hayırlı görmüş demekki deyip tekrar denemek laxım canım

Kuzum
Kuzum ozelde istegine bagli tamamen yani benim gorustugum bir doktor oldu o sey demisti asilama yuzde 10 ila 20 arasin tup bebekte yuzde 50 tup bebek deneseniz daha iyi ama siz bilirsiniz demisti. Devlette sperm sayisi hizi vs asilama icin yeterliyse 2 kere asilama yapmadan tupe gecis yapmiyolar. Kuzum ben ilk olarak ege universitesi tup bebek merkeizni dusunuyorum yani surec yavas ilerliyomus ama basari orani fena sayilmaz . Yani cokta diger merkezlere bakmiyorum kuzu cunku yorumlarlarda 1 2 kisinin bile olsa negatiflerini okuyunca moralim bozuluyo aklim bulaniyo bu sefer . Kismet diyorum artik bir yere sabitlenmis olmak beni rahatlatiyo suan icin inanki

Aynenn katiliyorum canimmm sana bu surecte moral o kadar onemliki aslinda karamsar baka baka koreltiyoruz herseyi evet insanin elinde olmuyo cogu zaman birazda yapiyla alakali . Ama durup dusununce kismetimde varsa olacak diyor insan simdi degil belki ama eninde sonunda olacaksa niye su gunleri zulum edelimki. Olmuyacaksanda elden ne gelir belki boylesi hayirlidir. Allah hicbirimize su gunleri araticak sikinti yasatmasin.

Aynen öyle canım her anımızda olumsuz düşünerek zehir edemeyiz biz pozitif olalım gerisi Allahın takdiri .Kısmette varsa zaten bir şey bahane olur yine olur kısmetse yoksa kendini de harap etsen boş .O yüzden biz süreçte pozitif olalım sonucu negatif olursa zaten insanoğlu elbet üzülür ama beterin beteri var deyip şükür etmek lazım

Kuzum sayıları da 16 milyon du imsi yöntemi ile sağlıklı sperm çok şükür seçildi hamile kaldı canım .Ben de eylül sonu başlıyorum tüp bebeğe inşallah canım .
Maşşallah ya darısı bizlere olsun inşallahh.. Sen hangi şehirdesin balım hang merkezi düşünüyosun? Benim bi yanım özel de yaptır diyor bi yanım devlette. Tam karar veremiyorum. Ama ımcı morfolojik problemli sperm için en uygun yöntemmiş araştırmalarıma göre.
16 milyon toplam sayıları mıydı kuzum?
Bide ben çok heycanlıyım bakalım inşallah ekime kadar böyle pozitif ilerleyebilirim tedavilerimizi hepimiz aynı dönem düşünüyoz kızlar bu arada o dönem hep iletişim içinde olalım M muallimez nims86 birmucizeolsun

Balım testimiz 15 günde çıktı tam. Ortalama o sürede çıkıyor diğer yerlerde de. Hatta sanırım devlette daha da uzuyor bu süreç.
Kuzumm sakin olmalısın ki hormonların vücudunu bebişe hazırlasın. Biz bayanların stres yüzünden tüm hormonları alt üst oluyor ve bunlarda direk yumoşların kalitesine etki ediyor. prolaktin bu hormonların en başında.
Yatmadan önce gün içinde 707 defa ya varis 100 defa ya evvelu 100 defa ya semiu çek. İnan rahatlıyor insan.
Hayaller kur bebiş gelince hazırlayacağın odayı düşün eşyaları nereye kuracağını. İçim darlandıkça ben o zikirleri çekiyorum hayaller kuruyorum.. Biraz nefes alıyorum. Zikirler eminim seni de dinginleştirecek..
Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin, sıkıntılarımıza güneş gibi doğacak mucize evlatlarımızı tez zamanda nasip etsin bizlere.. Ben inanıyorum. Bu topikte bebiş konuşucaz bizden sonraki arkadaşlarımıza ışık olacak yardımcı olacaz. Minnoşlarımız kucağımızdayken yazışacaz burdan Allahın izniyle

Canım toplam sayı o kadardı .Ben öğretmenim siverekte görev yapıyorum canım buraya en yakın yer diyarbakır bahçeci oraya iyi diyorlar .Zeki Akkum u düşünüyorum kısmetse canım

Canım toplam sayı o kadardı .Ben öğretmenim siverekte görev yapıyorum canım buraya en yakın yer diyarbakır bahçeci oraya iyi diyorlar .Zeki Akkum u düşünüyorum kısmetse canım
Duymuştum Zeki akkumu kuzum. Allahım hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah.. Peki aşılama falan yaptırdın mı daha önce ?

Duymuştum Zeki akkumu kuzum. Allahım hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah.. Peki aşılama falan yaptırdın mı daha önce ?
Yok canım yaptırmadım şans düşük dşye ama agustos ayında belki bir defa deneyebilirim tüp bebek öncesi .Kısmet her şey inşallah bir şeyler vesile olur.Sen düşünüyor musun canım ?

Yok canım yaptırmadım şans düşük dşye ama agustos ayında belki bir defa deneyebilirim tüp bebek öncesi .Kısmet her şey inşallah bir şeyler vesile olur.Sen düşünüyor musun canım ?
Düşünüyorum canım ben de. Dediğin gibi şansımız düşük bu morfolojiyle ama rabbim ol desin yeterki..
Bide tüp bebekde de ımcı yapılmalıymış bixler için. Onu uygulayan merkez bulmak da önemli...

Merhaba balım.. Napayım annemlerdeyim bayram için gelldik. Keyfim yerinde yani sen nasılsın kuzum nasıl gidiyor? İnan aklımdan geçiyordun ama bayram koşuşturmacasından yazamadım. Kalp kalbe karşı demekki.
inanırım kuzum benim bende napayım canım aynı bildiğin gibiyim. bayramda çok moral bozdum her gittiğimiz yerde malum konu ilk gün akşamı eve gelip saatlerce ağladım ertesi gün adet oldum rahatladım Şimdide hsg çekimi birde amh testi istiyorlarmış gideceğim hastane onun için kolları sıvadım . Hsg çektirmem lazım 1 2 haftaya ama fiyatlar çok yüksek yaa 500-650 arası fiyatlar alıyorum hsg için amh testi için henüz fiyat alamadım. Bakalım sonrasında gün alacağız tüp bebek için EGe üniversitesinin bünyesinde biraz fark ödeyerek kendi özel doktorunun seçebiliyormussun bende öyle yapıcam yani özele göre gene nerden baksan yarı yarıya denk geliyor. Ama işte çok yoğun 2 ay kadar sonrasına gün veriyolarmış napalım o kadar bekledim biraz daha beklerim sonrası Allah kerim artık kuzum.

Kuzum izmir de başkent ünv hastanesi varsa eğer oradan fiyat al istersen. Ben Ankara başkentte 55 tl gibi bi ücret ödemiştim anestezisiz hsg ye ama anestezili olursa 155 tl ydi. Amh ye de 40 tl ama bikaç değere daha baktırmıştım ben.. Bi görüş istersen izmir başkentle.
İnan evden çıkmak istemiyorum. Avm ler marketler mahalleler cafeler akraba ziyaretleri heryerler ya hamile yada bebekli insanlar. Günaha girmiş gibi hissediyorum kıskanmış gibi oluyorum. Kötü kalpli olmuş gibi hissediyorum.
Daha öncesinde bebiş düşünmediğimiz zamanlarda çocuk soranlara rahatlıkla düşünmüyoruz diyorduk şimdi elim ayağım dolanıyor birbirine ne diyeceğimi bilemiyorum. Eşim de öyle.
Ay hakkımızda hayırlısı kuzum ne bileyim Allahım bize böyle bi sınavı layık görmüş itiraz etmek ne haddimize. Ellerimizden geleni yapalım gerisi tadiri ilahi.
Kuzumcum araştırdın mı tüp bebek şartlarını? Biz kesin karar verdik eşimle eylül ekim gibi düşünüyoruz kısmetse.
Birde ml de sperm sayınız kaçtı balım??

Kuzum yaa iyiki bahsetmişim sana varmış izmirde başkent hastanesi 175 tl fiyat verdiler randevü aldım haftaya :) Amh'yide gittiğimde sorarım artık. Ben sadece HSG 'ye 500 tl vermeyi göze almıştım:)) Ayy Allah razı olsun . Ah kuzum ahhh Allah ın takdiri napabilirizkii tek çare dua inan anlatıyosun aynılarını yaşıyorum yani bu süreci yaşayan herkez aynı şeyleri yaşıyor esasında rabbim diyorum yeterki ol desin ya en imkansızlar olur inşallah bizede nasip eder kurban olduğum . Kuzum araştırdım tüp bebek sürecini konuşuyorum o hastaneye giden kişilerle de bu testlerin dosyada bulunması gerekiyormuş ondan dedim vakit kaybetmeden yaptırayım . Konuştuğum arkadaşlar şunu soyledi eşinde sperm problemi sende de pco varsa muhtemelen kurula girmeden direk tüp bebek hakkı verilirmiş .Yani çiftlerin birinde sıkıntı oldumu bazen tedavi sürecine giriyosun tedavi olumlu olmassa kurula giriliyor. 3 yıl evlilik şartı var onu biliyorsundur zaten.Erkekteki sperm ml de 5 milyonun üzerindeyse 2 aşılama deneniyor öncelikle sonrasında tüp bebek deneniyor. 5 milyonun altındaysa direk tük bebek . Bizim sayımız 6 milyondu en son teste. Olsun artık hangisi hayırlısı ise o olsun . Bende Eylüle gün alıcam muhtemelen yani şimdiden alsak o zamana anca veriyorlar tarih .Sonrası işte tedavi sürecii ayyy Allah ım inşallahhh o mutlu haberleri birbirimize vermek nasip olur yaa. içim bazen kıpır kıpır bazende dibe vuruyommm . Allah ım hayırlara çıakrsın inaşşallhh

Kuzum HSG ve amh testi için herhangi bir şart varmı HSG için adetimin bitmesinden 3 gün geçmiş olucak o durum uygun sanırım . Onun dışında başka ne gerekli açmı gitmeliyim Amh için falanda onun herhangi bir günü varmı yani hormon testi gibi adetin 3. günü gidilmeli gibi bir kural varmı

Canım hsg için anestezi alacaksan aç olman lazım anestezi olmazsa aç tok fark etmiyor ben anestezi almadan çekilmiştim çok az sancı oldu o kadar kolaydı .Adet sancısından daha azdı

Canım hsg için anestezi alacaksan aç olman lazım anestezi olmazsa aç tok fark etmiyor ben anestezi almadan çekilmiştim çok az sancı oldu o kadar kolaydı .Adet sancısından daha azdı
Hadi yaaa oylemi canim yani oyle yorumlar goruyorumki korkmamak elde degil anestezisz cok agrili oldugunu falan soyluyorlar ne bilim abartiyolarmi acaba diyorum yani oyle ufak tefek bi agriysa dayanirim ne olcak zaten su surec maddi olarak surekli bir butce istiyor.olmadi oyle yaparim artik yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…