- 26 Ağustos 2015
- 2.709
- 1.650
-
- Konu Sahibi askininaskisi
Canımcımmm yazdığını okuyunca öyle mutlu oldum kii..' Senin bebeğin' sözü bile heycanlandırdı beni6. hissim kuvvetli değildir ama içimden bir ses senin bebeğini konuşuyor olacağımızı söylüyor inan :) nadiren gelir bana bu hisler ve olur.
Aynen kuzum Allahım nasip ettiyse bizlerde anne olacağız inşallah.. Dediğin gibi o aklımından silip atma işini ben de çok istiyorum ama olmuyor yaYa kuzum onlar için dahada zor biz herşeyimiz dile getirebiliyoruz ama onlar getiremiyo heleki konu üremekse eksik hissediyolar kendilerini. Bizde bir ara çok tartıştık o zamanlar pek takmıyordu önemsemiyordu bende çok üzerine gidiyordum o takmayınca bi ara baya bi yıpratıcı sürece girdikki dedim kendimize gelelim Allah korusun bu yüzden boşanan insanlar var yani bu sebepler başlıyor ve sonrası kabusa dönüşüyor . Napalım kuzum Allah ım kısmet ederse olucak zaten eninde sonunda etmezssede beraber yaşlancaz işte . Yazının önüne ne geçebilirki . O yüzden motivasyonumuzu enerjimizi yüksek tutmalıyız ve hep duyuyoruz moral çok etkiliyo bende buna çok inanıyorum keşke diyorum böle 1 ay gelmese hiç aklıma yaaa illa adete yakın gelip dağıtıyo yani:)
Ben krıgere göre hiç yaptırmadım WHO ya göre olan sizde kaç çıktıkrueger'e göre canım morfoloji yüzde bir.
WHO ya göre 23 canım ama ona bakma dediler sen krugere göre yaptır dediler kafam allak bullak oldu canımKuzum krugere göre bizimki %2.. Sizin who ya göre kaç morfolojiniz ? Neden aşılama deniyorsunuz?
Kuzum eğer tam anlamıyla başlamadıysanız aşılamaya bence krugere göre test yapıp başlayın derim. Çünkü üzülme ama who ya göre de normal morfoloji %50 üzeri olmalı. Hani yaşlarımız geçiyor evet belki ama iyice araştırmadan başlanırsa tedaviye sonucu beklemekten daha fazla can acıtabilir Allah korusun..WHO ya göre 23 canım ama ona bakma dediler sen krugere göre yaptır dediler kafam allak bullak oldu canımben 5 ay önce doğal yolla hamile kaldım ama sağlıksız gebelikti kürtaj olmak zorunda kaldım.. Yaşım 31 süreci hızlandırmak içim aşılama istiyorum
bizim yaptırdığımız her laboratuvar krueger'e göre yaptı ama geçen yıl yüzde dokuzdu sonucumuz. şimdi yüzde bir. niye değişti ne oldu sebebini bilmiyoruz.Ben krıgere göre hiç yaptırmadım WHO ya göre olan sizde kaç çıktı
Biz devlet hastanesinde yaptık canım oda WHO ya göre yapıyomuş artık başka bi özel hastaneye gidip onu talep edeyim yapacak bişey yokbizim yaptırdığımız her laboratuvar krueger'e göre yaptı ama geçen yıl yüzde dokuzdu sonucumuz. şimdi yüzde bir. niye değişti ne oldu sebebini bilmiyoruz.
Canım artık aşılamaya başladık ben iğne oluyorumKuzum eğer tam anlamıyla başlamadıysanız aşılamaya bence krugere göre test yapıp başlayın derim. Çünkü üzülme ama who ya göre de normal morfoloji %50 üzeri olmalı. Hani yaşlarımız geçiyor evet belki ama iyice araştırmadan başlanırsa tedaviye sonucu beklemekten daha fazla can acıtabilir Allah korusun..
Merhaba canım çakşır nasıl yapılıyo tarif eder misinÇakşır sperm kalitesi için çok faydalı. Benim yakın arkadaşımın eşinin morfolojisi 2-0-1 seviyelerindeydi. Çakşır içti 4 litre 5.litreye başladıklarında yaptırdıkları testte 5 e yükseldiğini görünce aşılama yapalım dedi doktoru ve şuan 7 haftalık hamile.. Onlarda dna hasarı da vardı. Bizde başladık bakalım3. Litre bitmek üzere.. Sanırım testte kadar 4.litre de biter. Bizde de işe yarar diye diliyoruz Allahtan bakalım.. Sizde başlayın bence en azından tüp bebeğe kadar..
Canım bazı doktorlar morfolojiyi önemsemiyor. Muhtemelen senin doktorun da öyledir. Sayı ve hız durumunuz nasıl peki ? Çakşır suyunu da ben mecitefendi markası aldım en iyisi o araştırmalarıma göre. Günde 2 kez kahve fincanını kadar çakşır suyunu suyla karıştırıp içiyor eşim...Canım artık aşılamaya başladık ben iğne oluyorumyani krıger için çok geç bundan sonra tutmazsa tüp bebek düşünüyoruz o zaman bu testi yaptırırız artık.. Acaba doktor neden gayet iyi dedi eşime anlamadım bi türlü pofff
Canım ben sana direkt testi göndereyim biliyorsan yorumlar mısınCanım bazı doktorlar morfolojiyi önemsemiyor. Muhtemelen senin doktorun da öyledir. Sayı ve hız durumunuz nasıl peki ? Çakşır suyunu da ben mecitefendi markası aldım en iyisi o araştırmalarıma göre. Günde 2 kez kahve fincanını kadar çakşır suyunu suyla karıştırıp içiyor eşim...
Sayı ve hızınız çok yüksek olduğu için doktprunuz morfolojiyi önemsememiştir balım. Maşşallah hız ve sayınız çok yülsek. İnşallah tutunur bebeğin sana balım..Canım ben sana direkt testi göndereyim biliyorsan yorumlar mısın
HACİM : 2
VİSKOSİTE - LİKEFİKASYON - GÖRÜNÜM : normal
PH : 8
LÖKOSİT : 1 den az
İLERİ HAREKETLİ (PR) : 57
YERİNDE HAREKETLİ (NP) :7
HAREKETSİZLİK : 36
MORF (WHO KURALLARI ) :23
SPERM KONSANT : 182 MİLYON
TOPLAM SPERM KONST :364 MİLYON
SPERM HAREKET İNDKS :427
HAREKETLİ SPERM KONS : 116
AGLÜTİNASYON : -
KUYRUĞA -BOYUNA - BAŞA AİT ANOMALİ : NA
FONKSİYONEL SPERM :88.8
İLERİ HAREKETLİ SPERM :103
ORTALAMA HIZ : 16
Yani şimdi sorun yok mu diyorsun morfoloji az olunca sayı nolursa olsun bi önemi yok falan diyorlar forum sitelerinde canım inş dediğin gibidir..ben boş gebelik geçirdim yani embriyo sağlıksız olduğu için kürtaj oldum acaba anormal bi sperm mi dölledi yumurtayı?? Şimdi kruger yaptırayım mı??Sayı ve hızınız çok yüksek olduğu için doktprunuz morfolojiyi önemsememiştir balım. Maşşallah hız ve sayınız çok yülsek. İnşallah tutunur bebeğin sana balım..
kafanızı takmayın bize bile aşılama deneyin diyen oldu. ki sayınız hareketliliğiniz maşallah çok iyi. evet morfoloji subjektif bir değer olduğu için yani bakan göze göre değişebildiği için pek önemsemiyor doktorlar. ben yoğun ve stresli bir çalışma hayatına sahibim. uygun olduğum tek zaman temmuz ağustos. oranı arttırmak için aşılama denemeden tüp bebek düşünüyorum. boş vaktim olsa önce aşılama denerdim. hepsi nasip kısmet yüreğinizi ferah tutunCanım artık aşılamaya başladık ben iğne oluyorumyani krıger için çok geç bundan sonra tutmazsa tüp bebek düşünüyoruz o zaman bu testi yaptırırız artık.. Acaba doktor neden gayet iyi dedi eşime anlamadım bi türlü pofff
ya bu kadar panik yapmayın burada eşinde sıfır sperm olan insanlar var. bugüne kadar gördüğüm neredeyse en yüksek sayılı sonuçlardan biri sizinki. aşılama tutmazsa tüp bebek tedavisine başlarsanız zaten o merkezlerde her yöntemle en ince ayrıntısına kadar bakıyorlar spermlere.Canım artık aşılamaya başladık ben iğne oluyorumyani krıger için çok geç bundan sonra tutmazsa tüp bebek düşünüyoruz o zaman bu testi yaptırırız artık.. Acaba doktor neden gayet iyi dedi eşime anlamadım bi türlü pofff
Balım tedavin başlamış sakince ona yoğunlaş. Düşünme böyle şeyler. Biliyorsun stres yumurtaya çok etkili. Sakin ol ki güzel gelişsin yumoşların.. Ama kafam rahat etsin diyosan eşin test versin kruger bakılsın. Doktorun problem yok diyorsa vardır bi bildiği.. Üzülme stres olma yeterki..Yani şimdi sorun yok mu diyorsun morfoloji az olunca sayı nolursa olsun bi önemi yok falan diyorlar forum sitelerinde canım inş dediğin gibidir..ben boş gebelik geçirdim yani embriyo sağlıksız olduğu için kürtaj oldum acaba anormal bi sperm mi dölledi yumurtayı?? Şimdi kruger yaptırayım mı??
Sağol canım Allah razı olsun ve hepimizi n gönlüne göre versin inşallah.. Bende öğretmenim ve hamileliğimi ücretsiz izin almadan geçirmeye çalışıyorum onun için AğustosA kadar vaktim var yoksa çok saçma bi zamana geliyo ama Rabbim bilir herşeyi biz ne kadar plan yapsak boş gerçektenkafanızı takmayın bize bile aşılama deneyin diyen oldu. ki sayınız hareketliliğiniz maşallah çok iyi. evet morfoloji subjektif bir değer olduğu için yani bakan göze göre değişebildiği için pek önemsemiyor doktorlar. ben yoğun ve stresli bir çalışma hayatına sahibim. uygun olduğum tek zaman temmuz ağustos. oranı arttırmak için aşılama denemeden tüp bebek düşünüyorum. boş vaktim olsa önce aşılama denerdim. hepsi nasip kısmet yüreğinizi ferah tutun
Haklısın maddi manevi bi sürü yıprandık şimdi bunu düşünüp bu ayı da ziyan etmeyim Rabbim büyük belki bize de bi hayırlı kapı açarBalım tedavin başlamış sakince ona yoğunlaş. Düşünme böyle şeyler. Biliyorsun stres yumurtaya çok etkili. Sakin ol ki güzel gelişsin yumoşların.. Ama kafam rahat etsin diyosan eşin test versin kruger bakılsın. Doktorun problem yok diyorsa vardır bi bildiği.. Üzülme stres olma yeterki..
Evet haklısın herkesi dinleyince böyle oluyo burda başka bi forumdaki arkadaş kafamı karıştırdı yoksa ben çok rahattım sen o yaptırdığın teste güvenme benim eşiminkini öğrenince yıkıldık falan dedi.. Her neyse bu saatten sonra inanç ve dua ile herşey allah herkesin gönlüne göre versinya bu kadar panik yapmayın burada eşinde sıfır sperm olan insanlar var. bugüne kadar gördüğüm neredeyse en yüksek sayılı sonuçlardan biri sizinki. aşılama tutmazsa tüp bebek tedavisine başlarsanız zaten o merkezlerde her yöntemle en ince ayrıntısına kadar bakıyorlar spermlere.
yav o nasıl bir tepkidir. herkes doktor gibi konuşuyor. siz yüreğinizi ferah tutun lütfen.Evet haklısın herkesi dinleyince böyle oluyo burda başka bi forumdaki arkadaş kafamı karıştırdı yoksa ben çok rahattım sen o yaptırdığın teste güvenme benim eşiminkini öğrenince yıkıldık falan dedi.. Her neyse bu saatten sonra inanç ve dua ile herşey allah herkesin gönlüne göre versin