Erkek İnfertilitesi Morfolojisi 0- 2 arası değişip aşılama yada tüp bebeğe hazırlananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ayy yemekli misafirde insan tüm enerjisini hazırlığa harcayınca öyle oluyo esnememek için zor tutuyo :KK66: aynen Allahım ol dedikten sonra bahane herşey burada okumuştum adet söktürücü içtiği halde bilmden bebeği sıkı sıkıya tutunmuş hiçbişi olmamış,.. Ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım tabiki balım.. 2 gün iş falan yapmaz dinlenirsin sonrasında da kendini yormadan devam edersin normal yaşantına..
Evet canım kendimi çok kaptırmadan dikkat etmek istiyorum Rabbim inşallah verecek meleklerimizi ben inanıyorum adetim bitsin hergün meryem suresi okuyayım diyorum sizleride duamda eksik etmem inş :)

Evet canım kendimi çok kaptırmadan dikkat etmek istiyorum Rabbim inşallah verecek meleklerimizi ben inanıyorum adetim bitsin hergün meryem suresi okuyayım diyorum sizleride duamda eksik etmem inş :)
Allah razı olsun kuzum.. Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah tez zamanda... :KK66: ben de meryrm suresine başlamak istiyorum bakalım..

tedaviye başlamak beni çok korkutuyor. artık kabuslarıma girmeye başladı. "ne de olsa sonuç negatif olacak ne olur eşime de bana da dokunmayın" diye ağlıyorum. bunca emek bunca zahmet...sonuç negatif olursa benim için büyük yıkım olur. zira eylüle doktora ders dönemi başlayacağı için en az 6 ay ara vermem gerekecek tedaviye. negatif sonucun verdiği mutsuzluk ve stres o günlerimi de zehir eder bana. hiç başlamasam mı diyorum bazen.

tedaviye başlamak beni çok korkutuyor. artık kabuslarıma girmeye başladı. "ne de olsa sonuç negatif olacak ne olur eşime de bana da dokunmayın" diye ağlıyorum. bunca emek bunca zahmet...sonuç negatif olursa benim için büyük yıkım olur. zira eylüle doktora ders dönemi başlayacağı için en az 6 ay ara vermem gerekecek tedaviye. negatif sonucun verdiği mutsuzluk ve stres o günlerimi de zehir eder bana. hiç başlamasam mı diyorum bazen.
Şuan düşündüğün tek şey tedavi süreci balım. Stres oluyosun ister istemez. Ama başlarken nolursun böyle negatif olma olur mu.. Pozitif başlayalım rabbimin izniyle gelsin bebişlerimiz. Eylülde de inşallahh doktora derslerine bedeninde atan iki kalple başlıcaksın. Sabır ve dua kuzum sakin kalmana yardım edecektir. İçin sıkıldıkça yaz buralara insan hafifliyor biraz olsun.. Zor bir süreç evet ama artık tıp bu kadar ilerlemişken lehimize herşey öyle düşün.. Sıfır spermle evlat sahibi olanlat var balım. Olacak inanıyorum bizim de birgün buraya hamileyimmmm yazacağımız pozitif sonuçlu testlerimiz olacak..

Şuan düşündüğün tek şey tedavi süreci balım. Stres oluyosun ister istemez. Ama başlarken nolursun böyle negatif olma olur mu.. Pozitif başlayalım rabbimin izniyle gelsin bebişlerimiz. Eylülde de inşallahh doktora derslerine bedeninde atan iki kalple başlıcaksın. Sabır ve dua kuzum sakin kalmana yardım edecektir. İçin sıkıldıkça yaz buralara insan hafifliyor biraz olsun.. Zor bir süreç evet ama artık tıp bu kadar ilerlemişken lehimize herşey öyle düşün.. Sıfır spermle evlat sahibi olanlat var balım. Olacak inanıyorum bizim de birgün buraya hamileyimmmm yazacağımız pozitif sonuçlu testlerimiz olacak..
Ya kuzum çok iyi bir insanın herkeze moral veriyorsun gerçekten inşallah rabbim iyi kalbine layık hayırlı bir evlat verir sana. Kendi kendimizi köreltiyoruz gerçektenn çoğu zaman. Allah ım kimsnein kucağını boş bırakmasın bende inanıyorumki bir gün şurda hamilelik bebek muhabbeti yapıyor olacağız. Olmazsada hayırlı belki böylesi olduğu içindir hayatı zindan etmeye değmez gerçekten hayat bir çocuktan ibaret görmekte doğru değil. Yani bunu basit bişey gördüğüm için değil inan yani benimde çok karamsar ağlamaktan helak olduğum günlerim gecelerim oluyor ama ne yapsak ne yapsak nasipte olmadıktan sonra boşa üzmüş olucaz kendimizi. O yüzden beni en hafifleten dua etmek oldu uzun zamandır .Bakalım neler yaşıcaz görcez daha:)

Ya kuzum çok iyi bir insanın herkeze moral veriyorsun gerçekten inşallah rabbim iyi kalbine layık hayırlı bir evlat verir sana. Kendi kendimizi köreltiyoruz gerçektenn çoğu zaman. Allah ım kimsnein kucağını boş bırakmasın bende inanıyorumki bir gün şurda hamilelik bebek muhabbeti yapıyor olacağız. Olmazsada hayırlı belki böylesi olduğu içindir hayatı zindan etmeye değmez gerçekten hayat bir çocuktan ibaret görmekte doğru değil. Yani bunu basit bişey gördüğüm için değil inan yani benimde çok karamsar ağlamaktan helak olduğum günlerim gecelerim oluyor ama ne yapsak ne yapsak nasipte olmadıktan sonra boşa üzmüş olucaz kendimizi. O yüzden beni en hafifleten dua etmek oldu uzun zamandır .Bakalım neler yaşıcaz görcez daha:)
Amin balım Allah razı olsunn.. Hepimizin derdi aynı birbirimize destek olacağız napalım kuzum. Aynen öyle kuzum çok istiyoruz hayırlı sağlıklı bir evlat istiyoruz ama kısmet tabiki. İnşallah tez vakitte nasip eder rabbim cümlemize. Bu süreci nasıl atlatacağımız önemli. İlişkimize ve sağlığımızq birşey olmadan mucizemize kavuşmak nasip olur inşallah. Bibirimize destek verirsek yükümüz hafifler belki. Çünkü eşlerimizi d motive etmeye çalışıtken çok yıpranıyoruz maalesef.. Güzel haberleri birbir verelim birbirimize... :KK66:)

normal sperm hücresi:45 anormal sperm hücresi:55 morfoloji bumu oluyor hanımlar buysa nasıl sizce iki yıldır evliyim çocuğum olmuyor.cvp alırsam sevinirim

normal sperm hücresi:45 anormal sperm hücresi:55 morfoloji bumu oluyor hanımlar buysa nasıl sizce iki yıldır evliyim çocuğum olmuyor.cvp alırsam sevinirim
Evet balım morfoloji o ve muhtemelen who ya göre bakılmış morfolojinize. Kruger morfoloji bakılması daha geçerli sayılıyor. Ama whoya göre de %50 ve üzeri normal morfolojinin olması gerekiyor. Sınır %50 yani.. Diğer değerleri nasıl eşinizin kuzum?

sperm sayısı:30 milyon total sayı:90 milyon lifekisyon süresi:60 lökosit:1 ileri hızlı hareketli:35 ileri yavaş hareketli:25 yerinde hareketli:20 hareketsiz:20 değerler bunlar

2 yıl olacak haftaya evleneli. 2 yıldır korunmuyoruz. 2 yıldır istisnasız her ay heveslerle ve hayalkırıklıklarıyla geçti. artık evlenme yıldönümüm dahi acı veriyor bana. çocuksuz evliliğin hiçbir tadı yok sanki. halbuki ne hayallerle evlenmiştik. kız ve oğlan birbirine aşık olur evlenir ve çocukları olur... benim masalım böyle devam etmedi ama. eşimle kavgalarımız çok sıklaştı. birbirimizden uzaklaştık. kaçıp gitmek istiyorum ama işim var lanet olsun. devlet doğum yapana izin veriyor ama anne olamayana yok. halbuki bizlerin psikolojisi daha zor. aklımı hiçbir şeye veremiyorum artık. bebeğim gelene kadar da böyle olacak gibi..

Merhaba kizlar bugüne kadar eşimin spermiyogram sonuclari hep cok iyi cikiyordu bu sefer morfoloji ve ileri hareketli hizi düşük çıkmış. doktor tup tedavisinde önemli degil zaten picsi yapicaz dedi ama kafama takildi cok anlamıyorum da kötü mu bu degerler? neden sonradan degismis olabilir?

Eklentiler

• 20170605_230233-1.jpg
    20170605_230233-1.jpg
    35,3 KB · Görüntüleme: 53
Merhaba kizlar bugüne kadar eşimin spermiyogram sonuclari hep cok iyi cikiyordu bu sefer morfoloji ve ileri hareketli hizi düşük çıkmış. doktor tup tedavisinde önemli degil zaten picsi yapicaz dedi ama kafama takildi cok anlamıyorum da kötü mu bu degerler? neden sonradan degismis olabilir?
geçen yıl bizim de morfoloji iyiydi yeni yaptırdığımız testte yüzde 1 çıktı canım. sonradan neden nasıl değiştiğini inan ben de sorguluyorum. stres ve sigarayı söylüyorlar. dna hasar testi de yaptıracağız artık. ama sayınız çok iyi tüp bebek ile umudumuz olması da güzel canımcım.. öyle şeyler duyuyorum görüyorum ki. Rabbim evlat hasreti çeken herkesin yüzüne baksın.

geçen yıl bizim de morfoloji iyiydi yeni yaptırdığımız testte yüzde 1 çıktı canım. sonradan neden nasıl değiştiğini inan ben de sorguluyorum. stres ve sigarayı söylüyorlar. dna hasar testi de yaptıracağız artık. ama sayınız çok iyi tüp bebek ile umudumuz olması da güzel canımcım.. öyle şeyler duyuyorum görüyorum ki. Rabbim evlat hasreti çeken herkesin yüzüne baksın.
demek sizde de durum ayni cnm.. ben bugün şok oldum. bi de anlamıyorum bu degerlerden cok, eve gelince fark ettim. Doktor da cok sorun etmedi ama ben evham yaptim. Eşim sigara icmiyor ama is yerinde bayaga olumsuzluk yaşadı bu aralar belki de o etkiledi. bi de hasimatosu var tsh i biraz yukselmis acaba onla da alakasi var mi bilemedim.

bizim önceki 2 tup denememiz kimyasal gebelik oldu 3. ye basladik :KK43:

dna hasar testi yaptirmanizi doktor mu söyledi? bizim nasilsa tup yapilcak diye doktor ustunde cok durmadi bi daha gittigimizde iyice bi sorayim bakalim. olmazsa biz de bi dna hasar testi yaptiralim.

demek sizde de durum ayni cnm.. ben bugün şok oldum. bi de anlamıyorum bu degerlerden cok, eve gelince fark ettim. Doktor da cok sorun etmedi ama ben evham yaptim. Eşim sigara icmiyor ama is yerinde bayaga olumsuzluk yaşadı bu aralar belki de o etkiledi. bi de hasimatosu var tsh i biraz yukselmis acaba onla da alakasi var mi bilemedim.

bizim önceki 2 tup denememiz kimyasal gebelik oldu 3. ye basladik :KK43:
nerede tedavi gördünüz? sperm hasar testi, genetik testler Allah ne verdiyse yaptırdıktan sonra tüp bebek tedavisi istiyorum ben. imsi tekniği de başarılı sonuç almaya vesile olabiliyor. tabi bir de nasipte yazacak. .bir de embriyolar 5. güne gelebilirse pgt de isteyeceğim inşallah

dna hasar testi yaptirmanizi doktor mu söyledi? bizim nasilsa tup yapilcak diye doktor ustunde cok durmadi bi daha gittigimizde iyice bi sorayim bakalim. olmazsa biz de bi dna hasar testi yaptiralim.
yok ama ben pimpirikli bir insanım canım. hasarlı gelirse çünkü micro tese ile testisten sperm alıyorlarmış. bazen sperm çıkışındayken dna kırılmaları olabiliyormuş. testiste daha sağlıklı spermler olabilirmiş.

Merhabalar canım.. Morfolojiye en büyük etki eden şeyler stres, sigara, alkol... Eşiniz son zamanlarda bi strese falan maruz kaldı mı acab? Biraz sıkıntılı bi süreç zaten yaşadığımız onu kafasına takması bile yeterli olabilir stres için. Baş boyun kuyruk anamolisinin yüzdelerinin yazdığı bi başka sayfa var mı peki ? Ama sıkmayın canınızı tüp bebekte ımcı tekniği kullanacağı için en iyi sperm bulunacaktır. Normal morfolojiniz 240 küsür milyonun %1 i ve bizlere kaliteli 1 sperm yeterli. İnşallah güzel olur herşey...

Birde keşke 3. tüp bebeğe başlamadan evvel dna hasar testini yaptırsaydınız. Çünlü hasar oranı yüksekse sperm kalitwsi ve morfolojiyi çok etkiliyormuş. Hasar da bikaç aylık ilaç tedavisiyle düzelebilen bişey. Biçok kişi de hasar düzeltildikten sonra kendiliğinden gebe kalmış. Fsh, tsh ın da morfoloji üzerinde etkisi olduğunu okumuştum. Umarım bu sefer pozitif sonuç ve sağlıklı gebelik elde edersiniz kuzum...

X