Erkek İnfertilitesi Morfolojisi 0- 2 arası değişip aşılama yada tüp bebeğe hazırlananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Evet canım stres işte sürekli düşünmek insanı yoruyor umutlanırım ister istemez napalm.. bende PCO yok ama eşimden sorun işte herkesin başka bir problemi var kuzular hepimize genişler versin Rabbim

Düşsün kuzum düşsünnn dertleşiyoruz işte burada ne güzel. insana gerçekten iyi geliyor içini dökmek çünkü herkeze anlatamıyorsun bu durumu Yani evet aynı duyguları yaşıyoruz. Bazen ne günah işlemdim bedelini yaşıyorum diyorsun bazen de belkide Allah daha çok dua edeyim diye bu derdi verdi diyosun. Öyle değişken ruh hallerinde debelenip duruyoz işte. Eşim bile söylüuo bazen sana nasıl davrancağımı şaşırdım bazen iyi oluyosun bazen dibe vuruyosun diye ee haklı adam yanii :)

Dengesiz ruh halimi ben burcuma borçluyum ikizlrr burcuyum bide üstüne bu stresler olunca dengesizlklerim kat kat oluyo. Bazen deli gibi ağlıyorum bazen çok keyifli oluyorum öyle. Allahım daha büyük dert vermesin elbette. Allah eşlerimize de sabır versin Dualarımızın ve sabrımızın meyvesi evlat kokusunu tez vakitte nasip etsin rabbim bizlere.. Valla burada konuştukça rahatlıyorum ben normalde kimseyle konuşamıyorum anlatamıyorum. Eee ne zaman çocuk daha diyenlerle karşılaşmamak için atkadaş toplantılarından kaçıyorum.. Ne bileyim karmaşığım yine çok...

Ayni ayni kuzum yaa duygular hissedilenler hep aynii. Sen naptinn kuzum esinle gidicektiniz sanki bu hafta gittinizmi

Ayni ayni kuzum yaa duygular hissedilenler hep aynii. Sen naptinn kuzum esinle gidicektiniz sanki bu hafta gittinizmi
Hiç sorma kuzum. Hep bişi çıkıyor biz doktora gideceğimiz zaman Eşim işyerinden izin almıştı normalde ama son anda iş çıkınca gidip test yaptıramadık o gün. Demek hayırlısı o gün yaptırmak değilmiş diyorum. İnşallah cumartesi günü gideceğiz bi sıkıntı olmazsa. Kuzu sizin morfoloji de iyiydi hızda mı sorun vardı? Sayıda mı?

Vardir bundada bi hayir kuzum yaa. Bizim hepsi sorunlu nerdeyse morfoloji 4 hiz %40 sayida 6 milyon en sonki degerler boyleydi. Kuzu sana ne dicem dun bi koca kari tedavisi ogrendim :)) duydunmu hic bilmiyorum gobegi dusuyomus bazi insanlarin ama farkina varmazlarmis falan gobek dusuncede gebelik olusmazmiz bunu anlamak icin parmagini gobegine sokup tik tik nabiz atar gibi bisey oluyor o oluyosa sayet sikinti yok ama olmuyosa gobegin dusuk oluyomus. Inanki boyle seylere inanmam hic ama surec bole olunca dun butun gun elim gobegimde dolandim:)) yani bi ara atiyo gibi geldi bi ara hic hissetmedim falan. Adet zamanlarinda duz bi yere yatip karnini alttan yukari ceker gibi yap dediler gobek dusukce oturuyomus boyle kac kisi hamile kalmis o ay sozum ona:)) internetten baktim hani o hareketi yapmak baska seylere sebep olabilirmis doktor kontrolunde olmasi sart diyodu ne bilimmm denicem yinede:)) sen adet oldunmu

Kuzum sizin bence sadece sayı düşük. Morfoloji min. Olması gereken değer yani en azından bizimki gibi 2 değil. Sayı için de keçiboynuzu kürü denemediyseniz şiddetle tavsiye ederim. Bizim de 27 milyondan 66 milyona çıkmıştı. Göbek düşmesinde sana bi tavsiye daha ben çok yaşıyorum onu çünkü. Aç karnına su bardağını ters çevir yere dikle kuzum. Yani bardağın tabanı yukarda olacak. Göbek deliğin bardağa gelecek şekilde yüz üstü yat. Bikaç dk bekle. Zaten göbeğin düşmüşse eğer yerine gelirken karnında ılık ılık bişiler hissedeceksin. Göbek düşünce benim miğdem bulanır halsizleşirim anlarım o zaman ki göbeğim düşmüş Bunu ben da duymuştum bebek olmasına engel diye bi yerlerden ama çok bağlantılı mı bilmiyorum Ay neler neler yapıyoruz şu nazlı kuzular gelsin diye

Hayırlı ramazanlar, hayırlı sahurlar.. Allahım şu mübarek günler hürmetine dualarımızı kabul et yarabbim. Hepimize sağlık sıhhat huzur mutluluk ve hayırlı salih-saliha kullarından olacak evlatlar nasip eyle hayırlısıyla tez vakitte inşallahh..

2 yıllık evliyiz. Korunmuyoruz evlendiğimizden beri. Eşim 1 sene önce spermiyogram testi yaptırdı. Sayı ve hareketlilik iyiydi morfoloji % 9'du. O testte referans değeri yüzde 14 alınmıştı. Biz de üzüldük ama herkes referans değeri yüksek alındığı için korkulacak bir şey yok dedi.

Neyse bu testin üstünden 1 yıl geçti. Ben klomen ovitrelle kullandım 2 ay. Yine olumlu sonuç yok. Doktorum ne olur ne olmaz eşin bir daha test yaptırsın dedi. Yaptırdı maalesef... Sayı mililitrede 85 milyon hareketlilik yüzde 44 çıktı. Ama morfoloji yüzde 1... Dünya başıma yıkıldı. Uçukladım üzüntüden. Sperm dna hasar testi yaptırmamızı önerdiler ama kötü çıkacak diye ödüm kopuyor. Çok yoruldum yıprandım. Bıktım artık hayattan. Ne olur yol gösterin bana. Herkes morfoloji çok subjektif bir değerlendirme bakan göze göre değişir diyor sayınız çok güzel doğal yoldan bile olur diyor ama yok içim alev alev yanıyor...

Hadi yaa ciddimjsin kuzumm ben cok coddiye almamistim yarin sabah ilk isim bunu denemek olucak:) oyle kuzu denemedik sey kalmicak valla her ay yeni yeni umutlar bu ay yine sogan kuru deniyim diyom bakalim ramazanda geldi gerci iftar sahur arasi anca kurler yapilabilir:) kuzu keciboynuzu kurunuicti uzun bir sure hala ara ara yapiyorum . Caksir suyu iciyor arada ilac olarakta proxees plus+klomem kullandi 3 ay ama nerdeyse hic fayda etmedi. Bakalim artik nereye kadar boyle surecek:)

Canimmm merhaba hepimiz ayni surecten geciyoruz inanki sayi hareket morfoloji vs iste biseler sebep oluyo bir sekilde olmamasi icin. Yani cok zor bir surec evet ama elden hicbirsey gelmiyor olmicagi varsa ne yaparsak yapalim olmicak zaten o yuzden hayati zindan etmekte cozum degil.Vakti zamani gelmeden olcak is degil bu malesefki. Yani eger esinde ve sende tedavinsurecini gectiniz ve hala olmuyorsa tup bebek dusunun yani bende o surece girmis biri olrak belkide bu sekilde olmasi hayirli olacaktir diyorum. Belki nasibimizde bu yolla evlat sahibi olmak vardir. Sikma canini gecip gidicek bu gunler... Hakkimizda hayirlisi...

çok teşekkürler. aynen evliliğimin başında doğal yoldan çocuğum olmazsa diye korkuyordum. tüp bebek yaptırma fikri çok ürkütücü geliyordu... şimdi ya tüp bebekle de olmazsa? diye bir düşünce aldı beni. endişelendikçe didikledikçe bir şeyler çıkıp duruyor...

Bazen vücut direniyo bence değerler sabit kalıyo. Bizimkilerin spermleri çok ağırbaşlı dışardan müdehalelere cevap vermiyor kuzum napalım çıkmayan candan ümit kesilmez bi ümit hepsini deneyecez bakalım. Ben de şu ayaklardan tutup çırpıştırma konusuna gülmüştüm baya ama bikaç topiğe daha rastladım buna benzer Dene canım sennaç karnına bardakla göbek çekme olayını brlki faydası olur.. Eşim bugün test için örnek verdi hem dna hasarına bakılacak hemde sperm değerlerine morfolojisine. Dna hasarı 3 haftaya ancak çıkarmış. Ama spermiogram pazartesi günü çıkıyo sonucu. Bizimkinin değerleri de inatçı bakalım faydası olmuş mu kürlerin ilaçların. Ettiğimiz duaları kabuş eyle ya rabbim. Hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eyle tez vakitte bizlere

Balım değerlerimiz hemen hemen aynı sizinle. Bizimde 17 aydır olmuyor Morfoloji inceleme yapan göze göre değişebiliyor evet. Sonuçta rastgele seçilen 100 soermin incelenmesi sonucu o değer hesaplanıyor sperm örneğinin tamamına bakılmadan. Çünkü 0 morfolojiyle doğal yoldan gebelik elde edenlerde var. Sıkıntı stres de çok etkili spermler üzerinde. Dna hasar testi kesinlikle yaptırmalısınız kuzum. Bizde bugün yaptırdık sonuç 3 haftaya çıkacak. Zor süreçler bunlar evet ama biz güçlü anne adaylarıyız evvelaallah. Rabbim güçlü olduğumuz için bize bu sınavı layık görmüş. Sabru da duayı da elden bırakmayalım. Morfoloji için çakşır ve incir kürünü öneriyorlar. Eşim de 5 litre içti bakalım. Keçiboynuzu kürünü de yapıyoruz incirle beraber.. Allah yardımcımız olsun hepimizin..

çok moralim bozuk. hayatın tadı kalmadı. geçen yılki testimizde yüzde 9 çıkmıştı. birden yüzde 1 gibi düşük bir sonuç çıkınca başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki.. büyük şokoldu bize. çok yorgunum. uçukladım. sadece uyumak istiyorum bir de zaman hızla geçsin istiyorum. haziran sonu yaptıracağız biz de diğer testleri. ama zaman geçmek bilmiyor sanki.. hönküre hönküre ağlayasım var

Yazdıklarınızın hepsini yaşadım bende. İnsan kendini çok çaresiz hissediyor. Sürekli ağlamak uyumak istiyor ama hayatı kendimize zehir etmekten başka bişey değil bu inan. Sanırım biz de tüp bebek için başlayacağız. Ama öncesinde mutlaka ama mutlaka dna hasar testi yaptırmalısınız. Vaktiniz olunca kaan aydos un sayfasında hastaların geçmişini bi okuyun. Defalarca denenen negatif tüp bebeklerin sebebinin dna hasarı olduğunun yazılı olduğu hasta öyküleri var. Hasar morfolojiyi etkiliyor çünkü. Dediğim gibi tüp bebek öncesi hasar testini ihmal etmeyyin. Eper hasar varsa 3-4 ay bi ilaç tedavisiyle düzeltilip doğal yoldan gebelik elde edilebiliyormuş. Bakalım allahım güzel sonuçlar nasip etsin bizlere inşallahh.. Siz hormonlarnıza falan baktırdınız mı? Bu arada erkekte fsh hormonu da etkiliymiş. Düşüklüğünde sayı hız ve morfoloji değerlerinde de düşüklük olabiliyormuş..

yok daha çok yeni haberimiz oldu bu sıkıntıdan. haziran sonu tekrar test yaptıracağız. abim doktor o sprm hasar testine hemen gerek yok dedi ama ben istiyorum açıkçası. Allah'ım bir de çok yoğun çalışıyorum doktora yapıyorum. Ama bu psikoloji ile ne derslere ne ödevlere odaklanabiliyorum temmuzda tüp bebek yaptırmayı kafama koydum...

Aynen doktor tanıdıklar genelde rahat oluyor. Benimde dayım doktor ve kasmayın bu kadar kendinizi deyip duruyor. Fakat 1 yıl normal yolla olmadıysa bi problem var demekyir diye de forumlarda yazıyor hep. Dayım buralarda çok gezinip araştırdığım için de kızıyor ama elimde değil. Dayım da bize hasar testi falan erken dedi ama ben ondan habersiz içim rahatlasın diye yapılsın istedim.. Merkez araştırıyorum bende. Ankaradayım şuan çok alternatif var ama erkek infertilitesinde başarılı bir merkez bizim pozitif sonuç almamız için çok etkili. Henüz ayrımını yapamadım o yüzden merkezlerin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…