Erkek İnfertilitesi Morfolojisi 0- 2 arası değişip aşılama yada tüp bebeğe hazırlananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar sperm sonucumu za yorum yapar mısınız ? Sizce bu değerlere normal gebelik olur mu ? Bi de bizim spermlerin baş boyun kuyruk değerleri nasıl ?
Balım toplam hareketinin ve sayınız normal kabul edilen değerlerin üzerinde iyi yani. Ama morfolojiniz 2 ve krugere göre bunun minimum en kötü ihtimal 4 olması gerektiği kabul edilmiş. Bizim de morfolojimiz2 maalesef. Ayrca burada açılmış konularda da görüyoruz düşük morfolojiyle doğal yoldan gebe kalan arkadaşlar da var. Rabbim ol desin yeterki..Ne kadar süredir istiyısunuz bebiş ??

Canım 8 aydır istiyoruz doktor normal olur bekleyin diyor ama 8 ay dır olmayınca insan tereddüt ediyor acaba olmayacak normal boşuna mu bekliyoruz diye

Canlilik da ayni testte vardi bizim ama baska bi sekilde yaziyodu ismini hatirlamiyorum muhtemelen doktorun anlayacaktir onu zaten oyle bi sorun olsa soylerdi. Sizin normal olarak ol ur bence hic kafani takma canim
Baş ve kuyruk anomisi kaç olmalı kızlar
Bizde baş anomisi 28 boyun anomisi 34 kuyruk anomisi 12

Canım 8 aydır istiyoruz doktor normal olur bekleyin diyor ama 8 ay dır olmayınca insan tereddüt ediyor acaba olmayacak normal boşuna mu bekliyoruz diye
Canım kimi doktor morfolojiyi önemsemiyor kimisi de önemli diyor. Bizimde 1 yılı aşkındır olmuyor. Sizde sıkıntı var mı ?? Bide test eğer bu ilkse başka bir yerde tekrarlamanızı öneririm...

Canım kimi doktor morfolojiyi önemsemiyor kimisi de önemli diyor. Bizimde 1 yılı aşkındır olmuyor. Sizde sıkıntı var mı ?? Bide test eğer bu ilkse başka bir yerde tekrarlamanızı öneririm...
Canım eşim bekarken varikosel ameliyatı olmuş bu evlendikten sonra ilk test test sonuçları hemen hemen aynı ama gelecek ay tekrar yaptıralım diyoruz .Bu arada baş boyun kuyruk anomosi kaç olmalı bir fikrin var mı canım

Canım boyun kuyruk anomalisi sınırı kaç bilmiyorum fakat baş anomalisi okuduğum konulardan aklımda kaldığı kadarıyla kötü değil sizdeki rakam... Siz kendiniz için yumurta takibi yaptırıp o günleri değerlendirir deniz olabilir belki. Ama biraz da stresi bi kenara bırakmalayıx tabi kendimize söz geçirebilirsek..

Canım normal değerleri biliyor musun baş boyun kuyruk Rabbim hepimize tez zamanda nasip etsin inşallah
Merhaba sevgili M muallimez Benim eşimde 2 ay önce varikosel ameliyatı geçirdi tabi öncesinde bizim baş anomalisi kısmımız %85 di ameliyat öncesi 4 defa spermiyogram oldu eşim ve morfoloji bizim de %2 maalesef ve önümüzde daha 5-6 ayımız var hepimizin işi öyle zor ki önce kendimizi mutlu göstermeye çalışıp onların da morallerini iyi tutmaya çalışmak zor..

Canım diğer değerleriniz nasıl ? Hangi doktora gitsek sonuçlar normal olur diyor ama olmuyor ve ben bunu morfoloji ye bağlıyorum

Kuzu merhaba nasılsın ? Ben bugün geçen hafta yaptırdığım hormon testlerimide aldım hastaneye gittim özele . Ultrasonda muayene etti doktor hafif bir polikistik var dedi . Anlamadım bu doktorları kimisi var diyo kimisi yok :) Hormon testlerime baktı bunlar yeterli değil dedi. Tekrar kan testi yaptırdım . D vitaminim düşük çıkmış insülin değeri çıkıncada ona göre ilaç vericem dedi. Yarın tekrar gidicem. İlk defa duydum bugün daha önceden hiç sormamışlardı bu testleri D vitamini düşüklüğü de pco lularda oluyormuş ve gebeliğe engel olabiliyormuş oda . Beynim yanıyor artık acaba bunları bilmek mi iyi yoksa bilmemek mi ? :)))

Canım diğer değerleriniz nasıl ? Hangi doktora gitsek sonuçlar normal olur diyor ama olmuyor ve ben bunu morfoloji ye bağlıyorum
Can'ım Benim henüz ameliyat sonrası test olmadı eşim çünkü korkuyor ben ona karşı daha güçlü davranıyorum hayır geçecek diyorum ama psikolojik olarak hazır değilim kötü çıkarsa iyi olamam diyor anlayacagın 2.5 ay oldu ameliyat olalı doktorumuz kontrole de çağırdı ama eşim sürekli erteliyor Ne olacak bilmiyorum öyle yıprandım ki..

İyiym kuzucum çok şükür Anneminn yanındayım yarın geçicem artık ankaraya.. Sen nasılsın aklımdaydın yazıcaktım sana biliyor musu?? Balım dayım aile hekimi ve son 4 aydır sanırım bayanlarda d vitaminine baktıklarını ve genelde test yapılan bayanların d vitamininin düşük olduğunu söyledi. Hatta benimki de baya baya düşüktü. Şimdi elevit DİE bi kompleks vitamin kullanıyorum sen de gidince doktoruna bi sor istersen. Folik asit d vitamini b12 demir falan içeriyor. Doktor başka neler istedi ?? Aslında geçen annemle konuştuk o da çok irdelediğimi araştırdığımı ve dolayısıyla stres olduğumu söylüyor. Biz böyle yumurtlama falan bilmezdik diyor. Sanırım öyle olmak daha iyi ama o zamanlarda hormon yoktu yediklerimizde gdo yoktu dolayısıyla erkek ve kadın üreme sistemi sağlıklıydı. Şimdi birsürü birsürü sorunlar çıktı. Araştırmasak nasıl takviye kullanıcaz başı beslenince yararı olucak bilemicez. Karmakarışık işte çok konuştum galiba çenem düştü canımcım

Valla kuzum benimde kac gundur aklimdaydin epeydir goremiyorumda yazmiyosun pek konus kuzum konus ben rahatsiz degilim hic.d vitamini yeni bakilan biseymiymis bende duyunca tabi arastirdim hemen pcolularda d vitamini dusuk oluyomus genelde.Birde insulin direnci icin kan verdim onun sonucu icinde pazartesi gidicem sonucuna gore ilacini vericem dedi. Bakalim ne vercek muhtemelen folik asit tarzi bisey yine. Esimin durumundan bahsetmedim hic :) onun testinide getir dedide nisanda bitiyor takviyeleri o zaman test yapcak o zamana kadar oyalamam lazim:) Kuzu annen yerden goge hakli kesinlikle stres cok etkiliyo bencede bu ay olsun su ay olsun derken stresten beceremiyoz sanirim:)))) yani ama suan olece beklemekte beni rahatlatmicak malesefki elimden geleni yapayim olmazsa artik kader boylemis derim mecbur beklicem o zaman. Sizde durumlar nasil esin yaptirdimi test tekrardan . Senin adetlerin duzene girdi dimi artik

Memleketteyim ya kuzum gelen giden hala teyze dayı ziyaretleri falan hiç giremedim KK ya. Aslında böyle vakit çabuk geçiyor düşünmeye zaman kalmıyo bebişi tayinimizi buraya mı istesek canımcım insülin direnci için eğer varsa muhtemelen şeker ilacı verecektir. D vitamininin de infertilite de etkisi büyükmüş. İnternette baya bi okudum bu konuyla ilgili çok yazı var. İhmal etme ilaç yaşarsa da. Ay kalp kalbe karşı bbak arkadaşım aynı zamanlarda birbirimize yazalım DİE aklınızdan geçirmişiz bende durumlar aynı kuzum. Eşim bidahaki ay verecek test kullandığımız takviyelerin işe yarayıp yaramadığını görmek için. Benim de reglim birkaç gün sarkmalarla oluyor bakalım. Bi aklım diyoki eşimin sonucunu bekleyene kadar yumurtlama takibi yaptır. Bi aklımda koyvergitsin bu ay düşünme.. Ama gel gör ki öyle koyveremiyorumn

Bende öyley
Ben de öylece bekleyemiyorum kuzum yaaa. İçimdeki bu panik halini bi türlü atamıyorum Birazcık boşverebilsek belki kendileri gelecek nazlılar ama içime söz geçmiyor maalesef..

Bende öyley

Ben de öylece bekleyemiyorum kuzum yaaa. İçimdeki bu panik halini bi türlü atamıyorum Birazcık boşverebilsek belki kendileri gelecek nazlılar ama içime söz geçmiyor maalesef..
Kuzum bende arkadaslarimin tavsiyesiyle gittim acikcasi yumurtlama takibi yapar diye gittim ama sanirim oncesinde tedavi sureci olcak yani esim duzelene kadar bende duzelmis olurum en azindan diye dusundum bende :) bakalim yaaa ümitler bitmez hicbizaman daha cok yolumuz var yaza dogru asilama deneyelim diyorum ki onda genelde tutmuyo ya artik bakalim kismet ne gostercek. Oda olmazsa seneye tup bebek artik. Kuzum insallah bu ayki rahatlik sana bebisini getirir yani insan icine girip bi yogunlukta olmak ister istemez arada unutturuyo insana . Bende kendimi bu ara iyi hissediyorum sanirim alisiyoruz da artik:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…