• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Morfoloji ve Tüp bebek

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

kartaneleri1111

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
303
23
298
Konya
merhaba hanımlar....
önce kendimizden bahsetmek istiyorum
4 senelik evliyiz
ilk sene bebek düşünmedik korunduk daha sonrs istemeye başladık
ama aylar geçmesine rağmen olmuyordu
kürler denedik kendime soğan sonra incir kürü eşime keçiboynuzu kür
yine olmadı
ateş ölçme yöntemini denedim , ovülasyon testi aldım yok yok yok olmuyordu meleğim gelmiyordu
doktora gitmeye karar verdik bütün testler yapıldı benden rahim filmi de istendi çektirdim hiç bi sorun görünmüyordu
eşimden sperm testi istendi yapıldı ve sıkıntılı günler test sonucumuzu öğrendiğimiz andan itibaren başladı
sayı 4 milyon
hız %5
morfoloji %1
üroloji doktoruna görünmeniz lazım denildi gittik varikosel çıkmadı
bir sürü vitamin verildi kullandık neler neler yapmadıkki sayı 6 ay sonra 20 milyon olmuştu ama hız ve morfoloji değişmemişti
yılmadık vitaminler ile bitkisel kürleri denemeye sağlıklı düzenli beslenmeye devam ettik olmadı
doktor aşıla zaman kaybı olur direk tüp bebek yapalım dedi
tabi eşiim bi müddet kendine gelemedi
üetelik öyle sıradan bi merkezde olmaz dedi spermlerin kat kat büyütülerek bakıldığı merkezler tavsiye edildi
inaqnın çok yorulkuk ben artık kendimi unuttum sürekli eşimi teselli ediyorum sanki ben kafaya takmıyomuş gibi davranıyorum
bu arada ailelerinde haberi yok eşimin incinmesini istemiyorum bırakın bende bi problem var bilsinler
şimdi bunun için iyi bir tüp bebek merkezi araştırıyoruz
haziran temmuz ayında tüp bebek yaptıracağız
bu süre zarfında eşim kaan aydosa tedavi için gidecek
biz ankarada oturmuyoruz bu yüzden iş durumunu halledeip öyle gideceğiz..
zormuş çok zormuş
inanın çocuklu aileleri görünce eşimin yüzündeki ifade beni eritiyor
televizyonda kısırlık ile ilgili bişey çıkınca kanal değiştiriyor...
tecrübelerimizi paylaşalım...
bu tarz merkezler hangileri
tedavi görenler
sonuç alanlar birbirimize destek olalım....

merhaba hanımlar....
4 senelik evliyiz
yine olmadı
ateş ölçme yöntemini denedim , ovülasyon testi aldım yok yok yok olmuyordu meleğim gelmiyordu
doktora gitmeye karar verdik bütün testler yapıldı benden rahim filmi de istendi çektirdim hiç bi sorun görünmüyordu
eşimden sperm testi istendi yapıldı ve sıkıntılı günler test sonucumuzu öğrendiğimiz andan itibaren başladı
sayı 4 milyon
hız %5
morfoloji %1
bir sürü vitamin verildi kullandık neler neler yapmadıkki sayı 6 ay sonra 20 milyon olmuştu ama hız ve morfoloji değişmemişti
yılmadık vitaminler ile bitkisel kürleri denemeye sağlıklı düzenli beslenmeye devam ettik olmadı
üetelik öyle sıradan bi merkezde olmaz dedi spermlerin kat kat büyütülerek bakıldığı merkezler tavsiye edildi
inaqnın çok yorulkuk ben artık kendimi unuttum sürekli eşimi teselli ediyorum sanki ben kafaya takmıyomuş gibi davranıyorum
bu arada ailelerinde haberi yok eşimin incinmesini istemiyorum bırakın bende bi problem var bilsinler
zormuş çok zormuş
tedavi görenler

Allah yardımcınız olsun arkadaşım bende araştırıyorum ama diyarbakırda o yüzden size yararım dokunmaz bizdede morfoloji 1 hız 0 bu yüzden tüp bebek düşünüyoruz rabbim nasip ederse geçmiş olsun

canım inan bu meseleyi çok araştırdım..
morfoloji esasında ciddi bi problem
düzeltilmediği taktirde tüp bebekte dahi şansımız yok
yapıları bozuk ise dna ları bozuk ise dölleyemiyolar
ister doğal olsun ister aşılama ister tüp bebek isterse mikroenjeksiyon
sıcak ortamın morfolojiyi kötü etkilediğini okudum bide spermler eğer vücut içinde uzun süre kalırsa oda yapılarını bozuyormuş
sık cinsel ilişki olması ve ortam sıcaklığının düşmesi bi ölçüde etkili imiş
ayrıca C vitamini şimdi bunlar üzerinde yoğunlaşıyoruz bakalım...

sıcak ortamın morfolojiyi kötü etkilediğini okudum bide spermler eğer vücut içinde uzun süre kalırsa oda yapılarını bozuyormuş

evet haklısın bizde her gün bir bardak portakal suyunu beraber ce içiyoruz da işte inşallah vesile olur cinsel ilişki ise artık çocuğa endeksli olduğu için (mecburiyet haline geldi artık) sinir bozucu oluyor ...ama ne yapalım elimizden geleni yapacaz inşallah

bizde de aynı dert var...sayı 66 milyon...hareketlilik %3 morfoloji %2... :14: sadece sayı olsa halloluyor ama morfoloji ve hareketlilik zor düzeliyor...ben de anlattığın yöntemin uygulandığı bir merkez bulmaya çalışıyorum...seneye yaptırıcaz galiba...maddi açıdan da zor olucak biraz...forumda o yöntemle tüp bebek yaptıran kişilere rastlamıştım ama hatırlamıyorum nerdeydi...ararım biraz...sen de öğrenirsen burda paylaşabilir misin...

arkadaşlar bizimde aynı sorun ve temmuzda varikosel ameliyatı oldu eşim 6 aysonra yapılan analizde bi düzelme göremedik ve haziran ayındada tüp düşünüyoruz hepimiz en kısa zamanda kavuşuruz inş.:emir_bebek:

merhaba,
bizde de aynı problem var. morfoloji %1. 8 senelik evliyiz. 4 kere tüp bebek denememiz oldu. hiçbiri başarı ile sonuçlanmadı. bende bir problem çıkmadı ama morfoloji canımızı sıkmaya yetti. bana kalırsa morfoloji 0 yada 1 ise tüp bebekte başarı şansı düşük. hatta bir denememizi pgt (genetik tanı) yöntemi kullandırdık. ama sonuç yine hüsran. :((( eşim çok yemek seçerdi eskiden. et, balık, sebze hiçbirini yemezdi. şimdi herşeyi yedirmeye çalışıyorum. e vitamini, arısütü-polen karışımı ve megamen kullanıyor. bu hafta test yaptıracak. sonucun biraz dahi düzelmiş olması bizi moral olacak. bazı bayanlar morfoloji %4 olunca üzülüyorlar. biz %4 ü görsek mutluluktan uçarız herhalde. :) :1:

kizlar yazdiklarinizi okudum ayni dertten bizde muzdaripiz.amam benim esimin morfolojisi 5 . bende dr kontrolundeyim dr ma gosterdik test sonucunu pek onemsemedi. ama 1 sEnedirde olmuyo. benim esimin tedavi gormesi gerekirmiydi acaba. ole her ay bekliyoruz saf saf. anca benim yumurtami buyutsun catlatsin. ama elde var sifir. bana bi akil verin hele:26::26::26:

canım tüp bebek merkezleri ile ilgili başlık var tüp bebek bölümünde oradan da bilgi alabilirsin istersen..

merhaba hanımlar....
4 senelik evliyiz
yine olmadı
sayı 4 milyon
hız %5
morfoloji %1
zormuş çok zormuş
tedavi görenler

vAla okuyunca kendim mi yazdım diye düşündüm, aynı şekilde bizim de sorunumuz..sayı bizde eskiden 1-2 milyon iken (o da en fazla) şimdi hiç çıkmadı, hareket ve morfoloji ise 0...anneler biliyor sadece..kimselere diyemiyorum.eşimi teselli halindeyim her ne kadar benim daha çok teselliye ihtiyacım olmuş olsa da , birbirimizi işte körler sağırlar misali ağırlıyoruz.aynı zamanda bir tane de negatif tüp bebek tedavim var..ikinciyi yapacağım ama inan bahane yaratarak dr a gitmeyi erteliyorum.aslında içimdeki boşluk o kadar büyük ki eşim istemese ben tüp falan yaptırmayı düşünmüyorum.eşim çok ısrarlı ve istekli.onca acıya bebeğim olsun diye katlanıyorum.inşallah olur bizim ve tüm isteyenlerin..amin..

Merhabalar benim esime 1 ay önce test yapıldı ve teratospermi teşisi konuldu ve tüp bebek Ünitesi'ne yönlendirildik esim gayet sakın bir sekilde beklememizi ve tüp bebek ünitesi olmayan yerde testi tekrarlayalım dedi spermler 72 günde kendini yeniler bizde bu 3 ay içersinde iyi düşünürüz dedi ve keciniboynuzu kürüne başladı günde 3 -4 havuç ve bir avuç siyah üzüm ve bir avuç gojibery aldı ama bunları kullanalı 20 gün oldu ve ben dün test yaptım pozitif çıktı doktora gittim 5 haftalık hamileyim bu siteye bu yüzden üye oldum bence tek sorun stres bol bol dua ettim ve Rabbim Nasip etti tüm arkadaşların haklarında hayirlisi

Merhabalar benim esime 1 ay önce test yapıldı ve teratospermi teşisi konuldu ve tüp bebek Ünitesi'ne yönlendirildik esim gayet sakın bir sekilde beklememizi ve tüp bebek ünitesi olmayan yerde testi tekrarlayalım dedi spermler 72 günde kendini yeniler bizde bu 3 ay içersinde iyi düşünürüz dedi ve keciniboynuzu kürüne başladı günde 3 -4 havuç ve bir avuç siyah üzüm ve bir avuç gojibery aldı ama bunları kullanalı 20 gün oldu ve ben dün test yaptım pozitif çıktı doktora gittim 5 haftalık hamileyim bu siteye bu yüzden üye oldum bence tek sorun stres bol bol dua ettim ve Rabbim Nasip etti tüm arkadaşların haklarında hayirlisi

cnm Allah bebişini kucağına almaya nasip etsin

morfoloji çok yorucu ve yıpratıcı hareketlilik ve sperm artabiliyor ama morfoloji çok zor bizimde denemediğimiz kür kalmadı bakalım yaza inşallah tüpte ilk seferde tutar

Morfoloji sorunu yaşayan bir çifttik bizde...hiçbir kür veya ilaç denemedik çünkü düzelecek bişey değil morfoloji...sebebide belli olmayan birşey...29 mayıs hastanesinde(istanbul) ilk tüp bebek denemmemizde ikiz hamilelik yaşıyorum çok şükür...kesinlikle önereceğim bir merkez...

Morfoloji sorunu yaşayan bir çifttik bizde...hiçbir kür veya ilaç denemedik çünkü düzelecek bişey değil morfoloji...sebebide belli olmayan birşey...29 mayıs hastanesinde(istanbul) ilk tüp bebek denemmemizde ikiz hamilelik yaşıyorum çok şükür...kesinlikle önereceğim bir merkez...

morfoloji degeriniz kacti acaba?

Tüp bebekte morfolojisi düzgün spermler seçilmiyor mu? Bozuk morfoloji tüp bebeği ne kadar ve nasıl etkiliyor ben anlayamadım. Açıklayacak birisi var mı?

maşallah arkadaşım
darısı bize olsun inşallah
neler neler deniyoruz olmuyor...
bu yaza olmaz ise tüp deneyeceğiz ama ondan bile umudum yok....
artık herşeyi zamana bıraktım
Allah hepimizin yardımcısı olsun

tüp bebekte tek embriyo konmuyomu
senin ilk denemenmiş yaşın 35 in üstündemi acaba çok soru sordum kusura bakma

gnaydın kızlar ... bizde eylul ayında bi aşılama gecirdik ama mayısta tüp bebek düşünüyoruz sperm değeri 15-20 milyn arası morfoloji de %10 ... pazartesi için adanada bi öngörüşmemiz olucak ama yanılmıyosam adetimin 3. günü işlemlere başlıycaklar... adana da turan cetin tüp bebk merkezini bileniniz var mı aranızda??

gnaydın kızlar ... bizde eylul ayında bi aşılama gecirdik ama mayısta tüp bebek düşünüyoruz sperm değeri 15-20 milyn arası morfoloji de %10 ... pazartesi için adanada bi öngörüşmemiz olucak ama yanılmıyosam adetimin 3. günü işlemlere başlıycaklar... adana da turan cetin tüp bebk merkezini bileniniz var mı aranızda??

morfoloji değerleriniz iyiymiş umarım pozitif olur

Back