Erkek İnfertilitesi Morfoloji sorunu ile başa çıkanlar ve yardım bekleyenler buraya.....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

The Calender

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2014
15.311
17.254
298
Arkadaşlar 2 yıldır bebek hayalleri kuruyoruz eşimle ama mayıs ayında aldığımız test sonucuna çok üzüldüm eşimin morfolojisi%1 çıktı şimdi ginstenli arı süt ve polenli bir macunla keçiboynuzu özü kullanıyoruz umarım sonuç alırız.....20 gün oldu başlayalı ama ben yine adet oldum sizlerden bu durumda olup sonuç alanlar umut olsun bizlere paylaşırsanız sevinirim..................
KISACA MORFOLOJİ:
Morfoloji spermin şekil ve yapısı ile alakalıdır. Normal görünümlü bir spermim oval bir başı ve başından yedi ile on beş kat daha uzun bir kuyruğu vardır. Sperm analizinde mikroskop altında incelediğimizde kusurlu spermleri geniş başlarında veya değişik kuyruklarından saptarız. Kuyrukları; dirsekli, çift veya sarmal şekillerde olabilir. Dünya Sağlık Kuruluşu’na göre iyi kalite sperm %60 oranda normal sperm morfolojisine sahip olmalıdır. Sıkı morfoloji veya Kruger morfolojisi de denilen daha yakın bir değerlendirme daha zaman alıcıdır ve genellikle %15’ten fazla olduğu zaman normal sperm fonksiyonu olarak öngörür. Bu demek oluyor ki örnek sperm %40’a kadar anormal sperm içerebilir ve bu oranda dahi sperm normal olarak adlandırılır.

Bütün erkekler anormal sperm üretir. Bunun sebebi bilinmemekle beraber diyebiliriz ki bir erkeğin günde 10 milyon ile 50 milyon yeni sperm üretme oranı göz önünde bulundurulduğunda bazı “fabrika hataları” görülebilir. Kurşun gibi zehirli maddelerin hareket yeteneğini azalttığı (yüzme kabiliyeti), sigara kullanımının anormal morfolojiye sebebiyet verdiği, organik çözücülerin sarmal kuyruğa neden olduğu ve aşırı skrotal ısının hayvan sperminde sarmal kuyruklu sperm yapısına neden olduğunu biliyoruz. Bu tür etkenlere maruz kalmadığınız sürece anormal morfoloji düzeyi düşer. Yüksek anormal sperm seviyesine sahip bir erkek iş yerinde çok yüksek ısıya sahip bir ortamda çalıştığı için şirket içerisinde transferini istemişti. Ve aynı zamanda her gün 1,000 mg vitamin C kullanmaya başlamıştı. Bir kaç ay içerisinde sperm hareketliliği ve morfolojisinde gözle görülür ilerleme kaydedildi.

Son düzenleme:
s.a bacım hayırlı ramazanlar benim eşim dün verdi sperm testi,ni % 10 baş boyun ve kuyruk anatomisi >%60 normal yapıda
böle cektı bacım RABBİM kimsenin göbegini boş bırakmasın inş :16:

s.a bacım hayırlı ramazanlar benim eşim dün verdi sperm testi,ni % 10 baş boyun ve kuyruk anatomisi >%60 normal yapıda
böle cektı bacım RABBİM kimsenin göbegini boş bırakmasın inş :16:
amin cnm benim eşiminde baş kısmında bozukluk tespit edildi ...ürolog ne dedi peki sonuca?

amin cnm benim eşiminde baş kısmında bozukluk tespit edildi ...ürolog ne dedi peki sonuca?

bacım bizim bazı sorunlarımız oldu ben 1 defa aşılama 1 kimyasal yaşadım bayrmdan sonra 2. aşılamayı düşünüdoruz ALLAH büyük bak bunlar biri eski digeri yeni testlerimz içcele istersen anlıyorsan tab i canım bunlara bak sonra anlatacagım gerisini offf offff :14:

pardon unutmuşum
14.11.2013 6 ay önceki
test sonuçlar ref.degerler wo 5th h
hacim 3,0 ml >=1,5
vizkozite normal
ph 7,0 >=7,2
lokositkons. > 1 M/ml <1
spermkonsantrasyonu 17,6 m/ml >=15
toplm har.(pr+np) 56,0 % > = 40
ileri har.(pr)34,0 % >=32
yerinde.har. 22,0 &
hareketsiz(ım) 44,0 %
morf.norml/ kruger 7,0 % > =4
harktli sperm kons. 9,8 M _ ml
morf.norml/ kruger 7,0 % > =4
harktli sperm kons. 9,8 M _ ml
ileri hark .sperm.kons .5,9 M -ml
fonk sperm kons. 1,0 m_ml
sperm hark indexi 31,0
toplm sperm sayısı 52,8 m >=39,0
hark sperm 29,4 m
toplm ileri har.sperm 17.7 m
fonksiyonel sperm 3,0 m
morf .norml sperm 3,7 m
canım bu eskisi 6 ay önceki
bunlarda bu günkü

^sonuç birim referans
hacim 10 ml ml H (1.5-5)
renk opak gri opak_ gri
pH 7.5 N(7-8)
sperm sayısı 30 milyon_ ml 20 milyon ml
canlı sperm oranı % 60 % 60
hareketlilik ( 1 saate ileri hızlı ) % 40 > 50
hareketlilik progresi . % 20
morfolofi % 10 baş,boyun,kuyruk anomalisi >%60 normal yapıda
likefaksiyon süresi 10 dk 5-25 dk
lökosit sayısı 1.6 milyon - ml < 1 milyon - ml

off ki ne offf bizede aşılama dendi eşim yanaşmıyo bende kararsızım bilemedim yani .....benimde yumurtalığım tek anlayacağın çıkmaz sokak ALLAH hayırlı şifalar versin şimdi anlat cnm benim..........

bacım bizim bazı sorunlarımız oldu ben 1 defa aşılama 1 kimyasal yaşadım bayrmdan sonra 2. aşılamayı düşünüdoruz ALLAH büyük bak bunlar biri eski digeri yeni testlerimz içcele istersen anlıyorsan tab i canım bunlara bak sonra anlatacagım gerisini offf offff :14:
burda ancak birbirimizin halinden bizler anlıyoruz bazen dralıyorum bazende hakkımıza hayırlısı diyorum harekette mi sorun tam anlayamadım cnm daha yeniyim.........

off ki ne offf bizede aşılama dendi eşim yanaşmıyo bende kararsızım bilemedim yani .....benimde yumurtalığım tek anlayacağın çıkmaz sokak ALLAH hayırlı şifalar versin şimdi anlat cnm benim..........
ahh balım ahh benim yaşım 4 gün önce 40 oldu benim korkum menopoza girmek çok korkuyorum bu korkum varken eşimde sorun cıktı dr giti kan verdi kanda temiz cıktı sperm verdi sperm iyi cıktı ultrs istedi ultrs sorun çıktı ne oldugunu anlamadık dr gitmişti p.tesiye kaldı dr dilindende anlamıyoz ki intrnetn araştrdım biraz varikosel sanki bunuda eşim kabul etmiyoo öldüm ben vla yaa :14:

SKROTAL RENKLİ DOPPLER US İNCELEMESİ
Gri skalada yapılan incelemede ,sağ testis 49x20x34 mm sol testis 47x 21x 29 mm boyutlarındadır .
her iki epididimboyutu ve eko yapısı normal konturları düzgündür parankimleri icerinsinde sınır ve eko farkı oluşturan kitle lezyonu saptanmadı .
Her iki hemiskrotumda sıvı fizyolojik sınırlardadır .
renli doppler us incelemesi hasta subin posizyonunda iken yapılmıştır.
Sağ PPVçapı istirahatte 2 mm valsalva manevrası sonrası 2,7 ölçülmüş olup ,valsalva manevrası sonrası reflü akım izlenmemiştir
Solda PPV çapı istirahette 2.3 mm valsalva manevrası sonrası 3 mm ölçülmüş olup . valsalva manevrası sonrası kısa süreli reflü akım İZLENMİŞTİR .

burda ancak birbirimizin halinden bizler anlıyoruz bazen dralıyorum bazende hakkımıza hayırlısı diyorum harekette mi sorun tam anlayamadım cnm daha yeniyim.........
aynen bacım vla kafayı yemk üzereyim :14:

ahh balım ahh benim yaşım 4 gün önce 40 oldu benim korkum menopoza girmek çok korkuyorum bu korkum varken eşimde sorun cıktı dr giti kan verdi kanda temiz cıktı sperm verdi sperm iyi cıktı ultrs istedi ultrs sorun çıktı ne oldugunu anlamadık dr gitmişti p.tesiye kaldı dr dilindende anlamıyoz ki intrnetn araştrdım biraz varikosel sanki bunuda eşim kabul etmiyoo öldüm ben vla yaa :14:

SKROTAL RENKLİ DOPPLER US İNCELEMESİ
Gri skalada yapılan incelemede ,sağ testis 49x20x34 mm sol testis 47x 21x 29 mm boyutlarındadır .
her iki epididimboyutu ve eko yapısı normal konturları düzgündür parankimleri icerinsinde sınır ve eko farkı oluşturan kitle lezyonu saptanmadı .
Her iki hemiskrotumda sıvı fizyolojik sınırlardadır .
renli doppler us incelemesi hasta subin posizyonunda iken yapılmıştır.
Sağ PPVçapı istirahatte 2 mm valsalva manevrası sonrası 2,7 ölçülmüş olup ,valsalva manevrası sonrası reflü akım izlenmemiştir
Solda PPV çapı istirahette 2.3 mm valsalva manevrası sonrası 3 mm ölçülmüş olup . valsalva manevrası sonrası kısa süreli reflü akım İZLENMİŞTİR .

aynen bacım vla kafayı yemk üzereyim :14:
bende 37 yaşıma girdim benimde artık sadece dualarla olur diye bekliyoruz kafayı yememek içten değil ama menepoz senin için çok erken nolur ümitsizliğe kapılma benim yumurtalık tek olduğu için menapoz erken olack rabbim büyük dualarımızı kabul etsin inşallah..............

bende 37 yaşıma girdim benimde artık sadece dualarla olur diye bekliyoruz kafayı yememek içten değil ama menepoz senin için çok erken nolur ümitsizliğe kapılma benim yumurtalık tek olduğu için menapoz erken olack rabbim büyük dualarımızı kabul etsin inşallah..............

ayy kıyamam aynı dertten off bende korkuyom işte tek yum düşmkten dr azalma var dedi ben civanpercemi aslnpencesi içiyorum adet olcam akşam sabh adet oluncada hayt adacayı içecegim fakat eşimde bu defa sorun çıktı sorun ne onuda anlamadık yukarda yazdıgımdan sen bişi anladın mı canım :26:
dedigin gibi bacım işimz sadece dualarla RABBİM çokk büyük inş duyar sesimizi inş :14:

ayy kıyamam aynı dertten off bende korkuyom işte tek yum düşmkten dr azalma var dedi ben civanpercemi aslnpencesi içiyorum adet olcam akşam sabh adet oluncada hayt adacayı içecegim fakat eşimde bu defa sorun çıktı sorun ne onuda anlamadık yukarda yazdıgımdan sen bişi anladın mı canım :26:
dedigin gibi bacım işimz sadece dualarla RABBİM çokk büyük inş duyar sesimizi inş :14:
Varikosel olabilir diye yazmışsın çok şükür onun ameliyatıyla düzelebilir cnm inşallah......bende civnperçemli mcun kullnıyorum cnm ma olmuyor işte Rabbimden hayırlısını istiyorum vardır bir zamanı elbet.......kaynım bu ameliyatı oldu şükür sorun yok şimdi ama ben değerlerle ilgili pek bişey bilmiyorum sdece varikosel olsa bence sperm tahlillerinde az da olsa belli olur diye düşünüyorum çünkü sayı ve diğer değerlerde bun bağlı düşük çıkıyıo inşallah hiç sorun yoktur pazartesi sonucu alırsn bana da yaz cnm Rabbim hyırlı şifa versin...............

Varikosel olabilir diye yazmışsın çok şükür onun ameliyatıyla düzelebilir cnm inşallah......bende civnperçemli mcun kullnıyorum cnm ma olmuyor işte Rabbimden hayırlısını istiyorum vardır bir zamanı elbet.......kaynım bu ameliyatı oldu şükür sorun yok şimdi ama ben değerlerle ilgili pek bişey bilmiyorum sdece varikosel olsa bence sperm tahlillerinde az da olsa belli olur diye düşünüyorum çünkü sayı ve diğer değerlerde bun bağlı düşük çıkıyıo inşallah hiç sorun yoktur pazartesi sonucu alırsn bana da yaz cnm Rabbim hyırlı şifa versin...............

p.tesi hersey acıklancak hayırlısı bildirirm sana canım sende beni durumundan haberdar et il neresi senin hangi hstneye dr gidiyosun ben ank zübeyde hanıma gidiyorum

p.tesi hersey acıklancak hayırlısı bildirirm sana canım sende beni durumundan haberdar et il neresi senin hangi hstneye dr gidiyosun ben ank zübeyde hanıma gidiyorum
cnm ben istanbul malesef yeniyim burda medipolde ayfer hanıma gidecem ama artık ne doktor ne de başka hiçbişeyle uğraşmak içimden gelmiyor Allahım takat versin sabır versin bize sen sakın pes etme yumurtalığım alınırken 41 yaşında doğum yapmış biiriyle aynı odada kaldım yaş sıkıntı yapma en nihayetinde sğlıklı bir kadınsın Rabbim gönlüne göre versin.......

bu sorunla başa çıkan ve çıkamayan herkes paylaşsın arkadaşlar çünkü nedense önemsiz denip geçiyor..........................

cnm noldu doktora gittinizmi?inşallah hayırlı haberler alırız senden.....

Merhaba kızlar
Benımde esımın sperm testı sonucu pek parlak cıkmadı. Toplam sayı 195 mılyon ama morfolojı sorunu var malesef. Bizim yaptırdgmz teste 4 uzerınden 2 cıktı morfoloji yani spermlr duz sekılde ıleryemıyomus kıvrılarak ılerledgı için yumurtayı bulamıyo &#128532;. Gecen ay zorla doktora goturdm ve doktor 8 kutu klomen verdı,ıkıncı kutuyu kullanıyoruz şuan. Bu sekilde eşi klomen kullanan varmı ?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Merhaba kızlar
Benımde esımın sperm testı sonucu pek parlak cıkmadı. Toplam sayı 195 mılyon ama morfolojı sorunu var malesef. Bizim yaptırdgmz teste 4 uzerınden 2 cıktı morfoloji yani spermlr duz sekılde ıleryemıyomus kıvrılarak ılerledgı için yumurtayı bulamıyo &#128532;. Gecen ay zorla doktora goturdm ve doktor 8 kutu klomen verdı,ıkıncı kutuyu kullanıyoruz şuan. Bu sekilde eşi klomen kullanan varmı ?

Allah şifa versin cnm klomen erkek kullanması yeni duyduğum bişey benim eşim prooxed plus diye bir ilaç yazdı dktor ama varikosel olabilir diye tekrar üroloğa gideceğiz benimde eşimin hem morfoloji%1 hemde hız ileri hız%10 25 in altında olmaması gerekmiş hakkımıza hayırlısı zaten doktorlar bize imkansız değil sadece süreç uzar normalden daha zor olur dedi burda sıfır morfolojiyle hamile kalanlarda var rabbim yüzümüze baksın....................

Allah şifa versin cnm klomen erkek kullanması yeni duyduğum bişey benim eşim prooxed plus diye bir ilaç yazdı dktor ama varikosel olabilir diye tekrar üroloğa gideceğiz benimde eşimin hem morfoloji%1 hemde hız ileri hız%10 25 in altında olmaması gerekmiş hakkımıza hayırlısı zaten doktorlar bize imkansız değil sadece süreç uzar normalden daha zor olur dedi burda sıfır morfolojiyle hamile kalanlarda var rabbim yüzümüze baksın....................

Amin canim Rabbim bu mubarek gunlerde yuzumuze baksin ellerimizi bos cevirmesin insallah. Benim esimede proxeed plus verdi ama tadi ve kokusu yuzunden iciremedim malesef. Rabbim bizim icinde mucizelr gerceklestirsn insallah bu sonuclarla hamile kalanlardn olalim bizde &#128522;

Amin canim Rabbim bu mubarek gunlerde yuzumuze baksin ellerimizi bos cevirmesin insallah. Benim esimede proxeed plus verdi ama tadi ve kokusu yuzunden iciremedim malesef. Rabbim bizim icinde mucizelr gerceklestirsn insallah bu sonuclarla hamile kalanlardn olalim bizde &#128522;

inşallah cnm Allah çok büyük var bir zamanı elbet:)

arkadaşlar bizim tüp doktoru tutmayınca problem morfoloji dedi.ama eşim 4kez test yaptırmıştı morfolojıyle ilgili hiç bişi yazmıyo ayrı olarakmı yaptıracagız morfolojı testını.nereler yapar...birde bu morfolojı için hangi urologlara gittiniz neler kullanıyo eşleriniz.

Back