• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Morfea...

Merhaba, kardeşim morfea hastası ve ben sabahlara kadar uyuyamıyorum. Çok üzülüyorum. Lütfen yazabilir misiniz nasıl tedavi uygulandı ve hangi doktora gittiniz?

Mehaba, morfea hastasıyım bacağımda ve büyüme başladı. Ankara'da yaşıyorum kortizon tedavisine başlayacağım. Kortizon tedavisi gören var mı? İyileşme oluyor mu? Bilgi verebilir misiniz?

Benim bir yakınım da morfia hastası 3 ay boyunca isik tedavisi ve kortizon igne oldu lekeler kalıcı olabilirmiş geçmesini bekleme diyor en azından kansere dönme riski yok buna şükretmek gerekiyor moral bozmayın herşey sitresten oluyor geçmiş olsun açık tenli kişilerde daha sık rastlanıyor bu durum bol bol probiyetik takviye alın inek sütünü kaynatırken kesin kesik sütü için d vitamini yerine geçiyor vücudu güçlendiriyor hastalığın ilerlemesini önlüyor birde her sabah akşam bir bardak kefir için d vitamin eksikliğinden oluyormuş bu hastalık çünkü

Mehaba, morfea hastasıyım bacağımda ve büyüme başladı. Ankara'da yaşıyorum kortizon tedavisine başlayacağım. Kortizon tedavisi gören var mı? İyileşme oluyor mu? Bilgi verebilir misiniz?
merhaba bende morfea hastasiyim. doktorum steroidli ilac kullandiriyor. tedaviye baslayali 10 gun oldu. henüz lekelerde degisme yok ama artista yok. glutensiz beslenmeye basladim. etkili oldugunu duydum sadece deniyorum.

Merhaba benim de yüzümde var şuan doktor doktor geziyorum Adana en son profesöre göründüm ramotoloji bölümüne yönlendirildim romatizma kanda göründü ANA pozitif çıkıyor bu lekelerim giderimi çok üzülüyorum yaşım 30 ama alnımda derin çukur izi oluştu o kadar kendimlen mutsuzum ki. Bir çaresi olan varmı yardımcı olacak.

zeynep hanım oğlum morfea hastası kol bacak karın sırtta vardı . yüze sıçradı konyada ilgilenen doktor bulamadık. ankarada şansımızı denemek istiyoruz. siz tedaviden iyi sonuç aldınız mı ve hastane bölüm ve doktor ismini bana yazar mısınız

Arkadaşlar bende morfea hastasıyım benim yüzümde var alın bölgemde şuan tedavi görüyorum şuan sadece bana kordizon iğne verdiler 7ay oldu sonuç nereye gider nasıl olur hiç bir bilgim yok eğer iylesirsem size yazarım

Merhaba benim de yüzümde var şuan doktor doktor geziyorum Adana en son profesöre göründüm ramotoloji bölümüne yönlendirildim romatizma kanda göründü ANA pozitif çıkıyor bu lekelerim giderimi çok üzülüyorum yaşım 30 ama alnımda derin çukur izi oluştu o kadar kendimlen mutsuzum ki. Bir çaresi olan varmı yardımcı olacak.
Benimde yüzümde var Anlımın ortası çukur bende morfea hastasıyım belki bir gün iylesiriz herzaman haline şükür et moralini yüksek tut şifa Rabbim den inşallah

Merhaba bende morfea hastasıyım ilk önce belimde sonra göğüsümde en sonda yüzümde görüldü bu hastalık su an 31 yaşımdayım 8 yıldır var bu hastalık bende. Belimde ve göğsümde ilerlemesede yüzümde ilerlemeye devam ediyor maalesef. Bunun sebebinin de güneş olduğunu düşünüyorum çünkü doktorum güneşin bu hastalığı ilerlettiğini ve cildimi güneşten korumam gerektiğini söyledi. Fakat bir yandan da d vitamini eksikliğide hastalığı tetikliyor böylede bi tezatlık var. Krem ilaç vs kullandım fakat hastalık gerilemiyor. 35 yaştan sonra hiçbir morfea hastasında hastalığın ilerlediği görülmemiş bunu bana manisada bir doktor söyledi umarım doğrudur :) alnımın ortasında çökme ve sol yanağımdan çenemin tam ortasına kadar çökme mevcut bende ve sadece sol tarafımda var yüzümün ve vücudumun. İstediğim kiloya ulaşıp yüzüme yağ enjeksiyonu yaptırmayı düşünüyorum umarım herkes sağlığına kavuşur. Ankarada yüzüne yağ enjeksiyonu yaptırıp memnun kalan varsa lütfen iletişime geçsin benimle

Merhaba bende morfea hastasıyım ilk önce belimde sonra göğüsümde en sonda yüzümde görüldü bu hastalık su an 31 yaşımdayım 8 yıldır var bu hastalık bende. Belimde ve göğsümde ilerlemesede yüzümde ilerlemeye devam ediyor maalesef. Bunun sebebinin de güneş olduğunu düşünüyorum çünkü doktorum güneşin bu hastalığı ilerlettiğini ve cildimi güneşten korumam gerektiğini söyledi. Fakat bir yandan da d vitamini eksikliğide hastalığı tetikliyor böylede bi tezatlık var. Krem ilaç vs kullandım fakat hastalık gerilemiyor. 35 yaştan sonra hiçbir morfea hastasında hastalığın ilerlediği görülmemiş bunu bana manisada bir doktor söyledi umarım doğrudur :) alnımın ortasında çökme ve sol yanağımdan çenemin tam ortasına kadar çökme mevcut bende ve sadece sol tarafımda var yüzümün ve vücudumun. İstediğim kiloya ulaşıp yüzüme yağ enjeksiyonu yaptırmayı düşünüyorum umarım herkes sağlığına kavuşur. Ankarada yüzüne yağ enjeksiyonu yaptırıp memnun kalan varsa lütfen iletişime geçsin benimle
Gözde pamuk hoca var genelde memnunlar bı görüş istersen

Merhaba bana da yeni teşhis kondu. Erken evre Morfea. Ama ilginç olan Kan testimde Kene ısırmasıyla geçen borrelia antikoru pozitif çıktı. Doktor nadir görülür ama sizde çıktı dedi. Böyle bir şey yaşayan morfea hastası var mı merak ettim 🙏🏻 2 çeşidi oluyormuş sanırım benimki geç öğrenilen antikor (ıgg deniyormuş)

Yağ enjeksiyonu bu hastalığı tetikleyen bir operasyonmuş cildiye doktorunuza danışmadan yaptırmamanızı öneririm. Yeni öğrendiğim birşey olduğu için yazmak istedim.

Back