Moralmen çöküntüdeyim

canım bnce bir sene daha sınavla yaşamaya çalış işletme açıktan okusan bnce diplomalı işsizler grubuna katılabilirsin ii bi çalışma ile kendine güvenerek bu seneden daha iyi puan çıkarırsın arkadaşım dilden sınava girdi 4 yıl sıkı sıkı çalışıp ii bir üniye yerleşti 8 ayda 0 ingizceyle kazanmak zor olabilir bnce birdaha dene tatlım

açıköğretim işletmeden alacağın diploma bir işe yaramaz. benim birçok arkadaşım sırf o hakkı var diye 2. diploma olsun diye okuyor. açıköğretimin vize zamanıyla okulunki çakışıyor kafayı kırıyorlar. hem de bir hiç uğruna çalışıyorlar. bence sen otur sadece üni. sınavına çalış. dikkatini ona ver. açıköğretimden aldığın işletme diploması seni işletme mezunu yapmayacak işveren gözünde. ayrıca işletme mezunları hep açıkta.

ingilizceyi de düşünme bence. bi senede neyi ne kadar öğrenebileceksin ki? zaten bölümler sınırlı ek puanın yoksa öğretmenliğe gidemezsin. bilmemne dili edebiyatından mezun olunca ne işine yarayacak?
şimdi o bir yıl gözünü çok korkutuyor haklısın ama daha bi en az 50 yıl yaşayacağını düşünürsek, geri kalan hayatının kalitesi için bu bir yıl oturup çalışacaksın. başka şansın yok. elin herifinin eline bakmamak için iş güç sahibi olucaz hepimiz.

işletme için söylediklerim yüzünden kimse saldırmasın. doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar boşuna dememişler...

canım kendinde söylüyosun ya bilmediğinden değil heyecandan yapamamışsın. ilk seferde heyecanlanmışsın ama ikincisinde daha sakin ve bilinçli olacağına ve başaracağına ben inanıyorum. zaten heyecandan kazanamadıysan ağır bir tempoda değil, basitce tekrar ede ede, ve varsa bazı eksik konularını tamamlayarak(ki 1 yılda bu cok kolay bişey bence) bunu başarabilirsin. bence dene bi yıl daha. bırak açık öğretimi normal üniversiteden mezun olan işletmecilerin bile cok büyük bi bölümü işsizken bence aman açıköğretim yaziym gitsin deme. sana hic bi getirisi olucagını düşünmüyorum ben. artık hersey o kadar değişti ki... herkes resmen sertifika koleksiyonu yapıyo zaten. mecburuz buna bi bakıma. hic olmazsa bi yıl daha gir, olmazsa onun sonunda açıköğretim yazarsın. 1 yıl kaybetmiym derken ömrün boyunca seni işsiz bırakıcak bi bölüm icin 4 yıl kaybetme derim ben. kaybettiğin 4 yılla da kalmaz, ömür boyu bunun pişmanlıgını duyarsın. yanlış anlama beni lütfen. seni tanımıyorum ama dost acı söyler derler ya, sadece yardımcı olmak istiyorum. karar senin.bak ben mimar sinan resim mezunuyum. şuan ne iş yapabilirim ki? o an bi heves girdim okudum. noldu sonra? şimdi 4 yıl daha okicam. yoksa 700 lira maaş aldığım bi işim var şuan, ona devam etmek zorundayım :S ben okula erken başlamıştım yaşım çok büyük değil bu yüzden. ama yine de hic hoş bi durum değil. iyi düşün derim, bunu seninde yaşamanı istemem.

kızlar cok sağulun üşenmeden uzun uzun bilgi verdiğiniz için. bi sene daha çalışcam karar verdim cok calıscam hemde.. peki 4 yıllık fakülştede işletme önerirmisiniz? ya her yerde işletme var sonucta ne bilim ay :)

1 yıl daha hazırlanman en iyisi senin için
kararına sevindim canım
işletme dışında başka alternatifler düşün bence
ülkemizde çok sayıda işsiz işletme ve iktisat mezunu var
bu alanlardan mezun olup y.lisans ve doktora yapmadan alanında bir işe girmek hemen hemen imkansız maalesef
hakkında hayırlısı olur inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…