Moralim çok bozuk

vjosa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
179
1
Merhaba arkadaşlar. Moralim çok bozuk. Ailem de uzakta olduğu için size yazmak istedim belki benim gibi benzer durumda olan var. Ben bir sene önce yani geçen sene ağustos ayında hipotiroid hastası olduğumu öğrendim. O zaman TSH değeri 11 çıkmıştı. Levotiron günde yarım tablet ile başladık tedaviye. Bir kaç ay sonra gittiğim kontrolde TSH 4.14 düşmüştü, FT4 de normal değerlerinde sadece tiroglobulin antikoru 608.1 çıkmıştı. bu sefer de doktor ilaçımı bir tablet çıkardı ve hayat boyu içmemi söyledi. Ben bir kaç ay kullandıktan sonra kalp çapıntısı, sıkışması yüksek tansiyon şikayeti ile acile kaldılırdım. Yapılan sonuçlar da TSh 0.01 düşmüş ve ilacı fazla gelmiş bir ay içme dediler. ben de bir ay gibi bir süre içmedim ve geçen yine hormon sonuçları baktırmak için hastaneye gittim. bugün aldığım sonuçlara bakınca şok oldum. TSh 270 çıkmış, FT4 ise 5.05. Doktor yine yarım ilaçla tedaviyi başlattı yalnız ben böyle bir rakam hiç duymadım. Çok korkuyorum. hem fiziksel hem psikolojik çökmüş durumdayım. Birden bire nasıl bu kadar yukseleyebilir. Böyle benzer rakamlarda çıkan arkadaşlar var mı acaba?Beni eski halimden daha da kötü ettiler, hani gittiğim hastane de en iyi hastaneler arasında diye geçiniyor ama ne yapacağımı bilmiyorum. moral sıfır

Son düzenleme:
Merhaba arkadasim

Benim de hipotiroidim varmis yeni ogrendim,dogum yaptim 8 ay once,3 aylik hamileyken tsh im 3 imis,dogumdan sonra anormal kilo almaya basladim,herkes kilo verirken ben aliyordum,komsu tavsiyesiyle endokrolojiye gittim ve Tsh im 272 cikti ilk olcumde,10 gun sonra bi daha olcturdum 231 cikti,ondan 2 gun sonra ozelde bi daha olcturdum 199 cikti,T3 um sinirlarda T4 um ise dusuk,yani hipotiroid hastasisin denildi,AntiTpo sonucum haftaya cikacak,ona gore hasimato muyum onu ogrenecez,ultrasyonla bakildi,nodulum yokmus,bana doktor levotiron iceceksin dedi,ilk 1 hafta yarim sonra 1 tam iceceksin dedi,bugun sabah basladim yarim icmeye,asiri kilom var,oglumu emziriyorum,hemen dun gittim ogluma da test yaptirdim,umarim onda bisey cikmaz,sonucu yarin alacaz,yani bende su ana kadar benim kadar yuksek TSH i olan okumamistim,simdi senin degerini okuyunca yazmak istedim,ama hala kendime iyi bir endokronoloji uzmani ariyorum...cok da sorularima yanit bulabilmis degilim,dun medicanaya 310 lira bayildim ama yine de tatmin olmadim

Moralinizi bozmamaya çalışın, belki doktor bir süre sonra farklı bir ilaç da deneyebilir. Her halde bir süre sonra tekrar tahlil yaptırmanızı istemiştir doktorunuz, bunları ihmal etmeyin.

Doktor bu sonucu normal görmüş anlaşılan, ama bazen sonuçları yazarken noktalar hatalı yere konabliyor, yani 270 değil, 2.70/.270 gibi. Bu da aklınızda olsun.

Son düzenleme:

Evet, değerlerimiz neredeyse aynı. Ben de dün değerlerimi görünce şok geçirdim,ağlamaya başladım. Ben böyle bir rakam duymadım hiç. Halbuki geçen sene 11 çıkmıştı düşün o zaman bana 11 değeri yüksek gelmişti ama şimdi 270 görünce 11 çıkması için neler verirdim. Size en azından diğer tahliler de yapılmış ama bana sadece yarım ilaçla tedavi başlatıldı ve eve gönderdiler beni.Hani gittiğim hastane iyi bir hastane olarak geçinir ama beni eski halimden daha beter ettiler.Ben çok korkuyorum bu rakam korkutucu ve ne olacak bilmiyorum.

Yok cnm keşke öyle bir şey olsa, ama eminim doktoru da sordum sonuç 270'e fırlamış halbuki bir buçuk ay önce 0.01 iydi,ilacı kesince ki ilacı 2- 3 doktor sorup kestim TSH 270 fırladı,nasıl düşecekse artık

Son düzenleme:

Vallaha haklisin degerlerimiz anormal ama senin ilac kullanip da dusuruldukten sonra tekrardan bu degere cikmasi ilginc,benim dogumdan sonra oldugu asikar,dogum sonrasi 10 kilo aldim zaten,bi turlu veremeyince gittim endokronolojiye ve tsh 272 ile karsilastim,sonrasinda 2 kere daha olcturdum,231 ve 199 cikti,hala kendime iyi bir doktor aramaktayim,yarim levotirona basladim,bakalim nolacak,bu arada oglum 8 aylik,ona tahlil yaptirdim,sukuler olsun onun degerleri normal,biraz once yeni bir baslik actim,benim gibi tsh i 272 cikan varmi diye,takip et istersen bakalim var mi bizim gibiler...allah hepimize sifa versin insallah

Sağol cnm açtığın konuyu takip edeceğim cünkü ben de merak ediyorum ve bana da geliyor ki bu değerlerde sanki yok gibi. Bu arda oğluna bir şey olmasına sevindim.benim değerler bu kadar yüksek çıkması beni şoke etti zaten görür görmez ağlamaya başladım. bu arada ilacı al ve kilolarını kafana çok takma ilacı içince kilo veriyorsun. bana öyle olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…