Selam arkadaşlar , ben kk dan her konuda çok faydalanıyorum gerçekten artık bir konu kaama takıldığında google da gelişmiş arama sekmesine kk adresini girip arayacağım şeyi burda aratıyorum.Bu kadar pasif bilgi sömürücülüğü yeter dedim bende bu konu ile ilgili araştırma yapacak arkadaşlara kendi deneyimlerimi aktarmak istedim.
2 sene önce mora terapi ( taksimde bir merkez ) gittim , tek 45 dk lık bir seans ve göbek altıma yapıştırılan bir çip ile mutlu mesut eve döndüm.İlk günler çok iyi gitti, ama o dönem babam bizde kalıyordu ve eşim ve babam deli gibi evin içinde sigara içiyorlardı benim aslında
canım istemiyordu ama 'ellerim bak boş kaldı' şeklinde dolaşıyordum :) ve dolayısıyla da ne kadar abur cubur varsa yiyiyor yiyor ve yiyordum
sonra bir akşam bi tane yakıyım dedim ama bilinçli bir şekilde , yani şöyle söyliyim 'dayanamıyorum ben içicem' gibi değilde daha çok 'bi bakıyım ne olucak' gibisinden yaktım , içtim , söndürdüm .Ve o akşam bir daha içmedim , ertesi günde içmedim ve hiç canım istemiyordu ..bu bana göre süperr bişeydi demek ki neymiş güzel bir yemeğin ardından veya içki masasında içebilir ve istemezsem içmeyebilirdim.Ben 20 sene sigaraya yenik düştüğüm halde bu sefer sigaradan güçlüydüm
ben kazanmıştım! ....sandım....
maalesef bu ara ara içmeler sıklaştı artık iki sigara arası canım sigarayı çeker olmuştu.ve beklenen son ben yine sıkı bir içici olmuştum
O zaman bir fırsat sitesinden aldığımdan 200 TL vermiştim , 200 e mi yanıyım bu kadar zayıf olmamamı kızayım bilemiyordum ama
bu sefer daha da çok sanki yercesine içiyordum sigarayı:18: Ve yaklaşık 7-8 ay bu böyle sürdü.. tekrar bırakmaya karar vermem ile
kendimi bu sefer bahariyede bir mora terapi merkezine attım
Şimdi bazı arkadaşlar diyecek ki 'e madem bu yöntemle bırakıp sonra tekrar başladın niye yine buna gittin'.
Arkadaşlar öncelikle şunu söyliyim , ben oraya gittiğimde şu psikolojiyle gitmedim
'Tamam ! Kesin bırakacağım !' Ben oraya gittiğimde hala bırakıp bırakmama konusunda tereddütlerim vardı galiba sigara içmeyi seviyordum hala ... bundan belki de bir 6 ay öncesine kadar da öyleydi diyebilirim ( 1 seneyi biraz geçti sigara içmiyorum )
Yani bu iş psikolojik değil
Ben de ilk gitmemden önce biraz olsun bu işin hava civa olduğunu yani reelde bişey yok da öyle inandıkları için başarabilenlerin başardığını düşünüyordum.Ama böyle olmadığını 2 . kez hiç zorlanmadan -evet biraz fazla iştahım açık olarak -bırakınca anladım.Ama işin şöyle bir mantığı var , sigarayı bedenine unutturuyor bu yöntem , sen hatırlatmadığın sürece yani bir tane içiyim ne var demediğin veya çok yoğun sigara içilen ortamda ( kahvehane gibi ) sürekli bulunmadığın sürece kolayca bırakabiliyorsun.Bu arada şunu da itiraf etmem gerekir ki 18 kilo aldım ilk 4 ayda:26: Şimdi o kiloları vermeye çalışıyorum.Ve eğer maddi gücüm elverirse yine mora terapi nin kilo verme seansına katılmak istiyorum.Kilo alma olayı da şu şekilde oluyor evet beden sigarayı unutuyor ve canın nikotin almak istemiyor ama beyin unutmuyor maalesef ve yılların alışkanlığı her 15-20 dk bir aynı şeyi yapmaya alışmış elleri ve ağzı ( yani o rutin hareketi ) boş bırakmakta zorlanıyorsun.
Ben bu yöntemi o da benim gibi 20 yıldır sigara içen halama ve eski ortağıma o kadar ballandıra ballandıra anlattım ki onlarda hemde 400 tl vererek gittiler ve bıraktılar.Ben sadece bu deneyimi paylaşmak istedim , bazı paranoyası yüksek arkadaşlar benim bir mora terapi merkezim olduğunu veya bir tanıdığı olduğunu düşünmekte serbestler tabi
Umarım benim gibi kk dan bu konuda da faydalanmak isteyen arkadaşlara yardımım olur sevgiler