Kekler - Pastalar moonserose den ebruli kek ( resimli )

moonserose

evli,mutlu,çok uykulu...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
4.461
756
398
merhaba, bir yemek sitesinden alıp denediğim bu tarif pazar günki misafirlerim tarafından çok beğenildi.bende sizlerle paylaşmak istedim :KK36:

malzemeler;

3 adet yumurta (oda ısısında)

1 su bardağından 2 parmak fazla tozşeker

3/4 su bardağı mısırözü yağı

1 su bardağı süt

3 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao ve birde olmazsa olmaz kürdan :KK66:

yapılışı;

öncelikle yumurtalarla şekeri köpürünceye kadar,yaklaşık 5 dakika mikserle çırpıyoruz.sonra süt,yağ ekleyip karıştırıyoruz.un,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çok cıvık olmayan bir kek hamuru elde ediyoruz.hamuru ikiye ayırıp birinin içine 3 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı su ekleyip çırpıyoruz. aldığım tarifde kelepçeli kek kalıbı kullanılıyor ama benim olmadığından küçük boy yuvarlak borcama yağlı kek serip yaptım. borcamın orta merkezinden başlayarak sırasıyla üç kaşık sade,üç kaşık kakaoluyu döktüm.hamur bitince yine merkezden kenarlara doğru iki parmak aralık olacak şekilde çizgiler attım.bir de ters yönde yaptım ve sanat eserim hazır oldu. :) önceden ısıttığım 160 derece fırınımda 35 dakika kızarana kadar pişirdim.görünüşü kadar tadı da beğeni aldığı için şiddetle tavsiye ederim .

Eklentiler

• 20141220_213647.jpg
    20141220_213647.jpg
    112,6 KB · Görüntüleme: 217
bunu ben de yapıyorum. Tadından önce görüntüsü cezbediyor..

bunu ben de yapıyorum. Tadından önce görüntüsü cezbediyor..

haklısın görüntüsü çok hoş.ben bunun biraz seyrek yapmışım çiziklerini,sonra yaptığıma daha sık çizikler attım ve daha da hoş oldu.kürdanla attığınız çiziklerin daha sık olmasını tavsiye ederim

Back