Montessori yatak kullanisli mi

mer3459

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
139
83
Çocuk odası takimlarinda genelikller Montessori yataklar var görünüş olarak çok güzeller ama kullanis olarak nasıllar acaba görünüşe göre carsaf değiştirmek biraz sorun olacak gibi (lastikli carsaf kullanilir diye düşünüyorum ama bile zor olur gibi) yatagi çıkarmak gerekiyor sanırım carsaf değişim esnasinda kullanan varsa artısi eksisi nedir yardımcı olabilir mi

Çok merak ediyorum bn de bu sorunun yanıtını. çocuklar yataktan kaçmıyorlar mı? Mesela 2 yaş çocugu uyku saati geldi yatırıldı, çıkmıyor mu bir daha yatağından, odasında oynamak veya tekrar yanımıza gelmek gibi şeyler yapmıyor mu?

Çocuk odası takimlarinda genelikller Montessori yataklar var görünüş olarak çok güzeller ama kullanis olarak nasıllar acaba görünüşe göre carsaf değiştirmek biraz sorun olacak gibi (lastikli carsaf kullanilir diye düşünüyorum ama bile zor olur gibi) yatagi çıkarmak gerekiyor sanırım carsaf değişim esnasinda kullanan varsa artısi eksisi nedir yardımcı olabilir mi
Merhaba kızıma 2 yaşında aldık şuan 4 yaşında hala bi çiziği çıtırtısı yok çok memnunuz biz kullanımı rahat zor değil çarşaf değişiminde yatağı çıkarmaya gerek yok bi ucunu kaldırıp gecirince oluyor normal yatağa kaldırmadan bunda ucunu kaldırarak basit aslında

Çok merak ediyorum bn de bu sorunun yanıtını. çocuklar yataktan kaçmıyorlar mı? Mesela 2 yaş çocugu uyku saati geldi yatırıldı, çıkmıyor mu bir daha yatağından, odasında oynamak veya tekrar yanımıza gelmek gibi şeyler yapmıyor mu?
Otorite sağlanırsa çıkmıyorlar emin olun

Kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım var hep çarşaf değişiminin sıkıntılı olduğunu söylüyorlar. Onun dışında memnunlar. Size tavsiyem dilerseniz büyüyen beşik tarzı şeylere bakabilirsiniz. Bebek için oda yapmayı düşünüyorsanız genelde uzunca bir süre sizinle yatıyorlar anne yanı beşik kullanışlı oluyor sonrasındada ikeada büyüyebilen yataklar var bakabilirsiniz yan koruyucu bariyerle uzun zaman kullanabilirsiniz. Çok hoş çok şık ve çocuklar açısımdan kullanışlı gözüküyorlar dediğim gibi bir tek çarşaf değişiminin zorluğunu duydum. İnşallah gönlünüze içinize sineni bulur alırsınız🙏

6.aydan beri kızım yatıyor şuan 2.5 yaşında ve çok mutlu kapısını açıp kapatmayıda öğrendi sabahları kapısını açıp yanımıza gelip uayndırıyor bizi 😀 çarşafta sıkıntı değil yatağınkaldırmanıza gerek yok öyle 😀

Biz 18 aydan bu yana kullanıyoruz şu an 3 yaşa girmek üzere. Özel yapım yaptırdık çünkü ben istediğim boyda bulamadım internette satılanlara da güvenemedim. Doğal ahşaptan 120 ye 200 ölçülerinde yaptırdım.ikimiz çok rahat sığıyoruz ve uzun seneler kullanabileceği şekilde oldu. Ben çatısız istedim.çatı çok gereksiz ve hoş da görünmüyor bence ama tercih meselesi yani. Çarşaf değişimi sorun olmuyor bir tarafını geçirip sonra diğer ucunu geçiriyorum yatağı kaldırmaya gerek yok. Bir de yere tam yapışık değilde yerden 10 cm yüksek yaptırdım ki altını temizlemek kolay olsun.. böylece robot süpürgede girebiliyor .kısacası biz memnunuz uzunca bir süre daha bu yatakla devam ederiz sanırım 💕

Evet ben pek kullanışlı bulamadım çarşaf zulüm benim için öyle kolay geciremiyorum 🤔

Biz bebekliğinden beri kullanıyoruz. Evde bakıcımız olduğundan bakıcı gündüzleri montessoride uyutuyordu bebekken de. Gece beşik kullansam da gündüz Montessori hep vardı. Şimdi gece bizim de yanına girip çıkmamız kolay oluyor. Yataktan kaçma normal bir yataktan kaçabilir bu kısmı çok anlamadım ama düşme tehlikesi yok kendi kalktığında daha güvenli. Çarşaf değiştirmek bana zor gelmiyor neden zor olacağını da anlamadım. Biz çok rahat ettik açıkçası. 90x190 boyunda beraber yatıp uyuyoruz içinde

Normal yataktan kaçıyor mu? Nasıl uyutuyorsun? Şu an yatağı nasıl?

Beşikte :) 28 aylık şu anda. 30 aylıkken yatağa geçirmeyi düşünüyorum.

İki numara kaçmıyor ama bir numara beşikten bile çıkardı 😂

Nasıl yatağa geçeceksiniz?
Kaçarsa normal yataktan düşme riski daha fazla 😀 bunda en fazla kalkıp yürüyor yanımıza geliyor gece kendi kendine.

ben bebeklikten beri Montessori kullanıyorum çok pratik geliyor. Uykusu gelince ışığı kapatıp uyku moduna girince kaçmaz ki. Kaçıyorsa uykusu yoktur 😂

Ben montesori yatak kullanıyorum ve çook memnunum.Hiç sıkıntı olmadı çarşaf değiştirme de,yataktan kaçmada olmuyor yani ilk ışıkları kapatıp yatınca kalksa da geri geliyor ben yanında yatıyorum uyuyana kadar zaten. Ama kenarında korkuluk olanları önermiyorlar tahtaya çarpabiliyor diye. Biz şundan yaptırdık, kenarları tahta değil yastık yaptırdık

Eklentiler

• 1000104802.jpg
    1000104802.jpg
    88 KB · Görüntüleme: 131
X