Mondiden almayı düşündüğüm mobilyalar, tayinciyim, tavsiyelerinize ihtiyacım var

tatlım benim hiç biri içime sinmedi ama napim bu yıl istanbulda kalırsak plan A bu büyük ihtimalle modalife elif yatak odası elif yemek odası ve 1. eklediğin köşe tkmının morlusu (bu arada ben o köşenin rahatlığına hiç dikkat etmedim acele baktık zaten iyi duruyodu altıda sandıklı yatakda oluyo çok fazla istediğim gibi olmasada ) zaten 1 yıl kalcaz istanbulda kalırsak ahhhhh bi açıklansaydı şu tayinler ömrümü yedi emniyet seneye tekrar taşın mahvolacak eşyalar şark çıkarsada artık plan B ama daha öyle bi plan yok

bizde de çok a planı b planı c planı bile var :1: ama ben hep a planına göre hareket ediyorum umarım hayal kırıklığına uğramam. elif düğün paketine baktım o da fena değil işte bu paraya bu kalite anca oluyor bi saate yakın modalifetan çıkamadım ben inceledim. gardropun arkası mesela sunta birbirine geçmeli ikinci taşınmaya düzen tutmaz büyük ihtimalle, eşim oturdu mesela sürekli oturmaya gelmez bu köşe dedi çöker dedi oturduğumuz yerler ama dediğim gibi uzun yıllar kullanılmayacaksa modalife mantıklı

canım zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim bu kanepe takımına bayıldım nedense hep bu tarzlara gidiyor gözüm çok şık takımlar var gerçekten aslında belli başlı firmalardan alıp isimlerine para ödüyoruz reklam parası adamlar resmen isimlerini satıyorlar, gönderdiğin modeller çok güzel hiçte kalitesiz görünmüyorlar

Özel Nakliye firmaları ile Türkiye'nin her yerine (Tüm il merkezlerine ve anayol üzerindeki tüm ilçelerine) çok hesaplı göderilir. Bir takım koltuk Iğdır' a bile 200 TL civarına gitmektedir. İstanbul ' a 80-90 TL. Lütfen nakliye bedelleri için bize danışın
demişler vay be

canım zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim bu kanepe takımına bayıldım nedense hep bu tarzlara gidiyor gözüm çok şık takımlar var gerçekten aslında belli başlı firmalardan alıp isimlerine para ödüyoruz reklam parası adamlar resmen isimlerini satıyorlar, gönderdiğin modeller çok güzel hiçte kalitesiz görünmüyorlar

yardımcı olduğuma sevindim umarım gönlünüze göre bulabilirsiniz ....

mobilyanın iyisinden anlamam ama bizde tayinciyiz ve orda ev kuracağız. 3 yıl filan kalacağız. ben olsam çok para vermem mobilyaya. yani markalısına kaçmam. misafirlerimiz gelecek vs. diyorsunuz ama gelecek misafirlerin çoğuda tayinci değil mi halden anlar gibime geliyor :) bir yemek masası alın en büyüklerinden, iki çekyat alın en genişlerinden, birde tv ünitesi ve tv; bunları tek bir odaya koyun. bu sizin bence misaflerinize de size de yeterde artar bile. he tabaklarımı vs. nereye koyacağım derseniz boş bir odaya uygn fiyatlı bir dolap koyp içini doldurabilirsiniz. ne de olsa çok boş oda olacak :) yatak odasınada bir gardrop, bir yatak, bir makyaj masası yeter gibi geliyor. tabi bu benim listem. benimki biraz öğrenci zihniyeti :) şark görevi bittikten sonra hiç bir şey getirmezsiniz yanınızda. işte o zaman yeni yeni eşyalarla, en iyileriyle en baştan düzersiniz evinizi. hem benim planımla çok para harcamaz, çok borca da girmezsiniz :)

ama ben eşyaya pek önem vermem mesela. ama siz dekorasyondan hoşlanıyor olabilirsiniz, bir de yeni evliyken merak ediyor olabilirsiniz şık şık olsun diye o zaman seçtikleriniz güzel; güle güle kullanın derim :)

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 416695 Eki Görüntüle 416696 Eki Görüntüle 416697
Merhaba arkadaşlar eşim polis şarkta evimizi kuracağız tayinci olduğumuz için çok eşya almak istemiyorum, aslında beyaz takımlara bayılıyorum ama zaten temizliği zor bir de taşınma esnasında zarar görme ihtimali olduğu için cesaret edemiyorum, sonunda bu takımlara karar verdim, yemek odasının hepsini almıyorum sadece masa sandelye konsol ve aynasını alıyorum, yatak odasının da şifonyer ve sandelyesini almıyorum. Tereddüt ettiğim konular yemek masasının sandelyeleri ve oturma grubunun kolları krem deri olduğu için kir gösterir temizlik zor olur mu ? Sizce nasıl seçimlerim? Aslında ben oturma grubu yerine köşe takımı almayı çok istiyordum ama hem salon hem oturma odası olarak kullanacağım için misafir geldiğinde sığılmaz diye vazgeçtim :25:
Hayırlı olsun öncelikle....
Bizde tayinciyiz eşim polis ve şarkımızı çok şükür bitirdik ama ilk evlendiğimizde ben yemek odası almadım sadece yatak odası, oturma odası için 2 kanepe ve tv ünitesi aldık..evlenirken ev eşyası konusunda fazla masrafa ve gösterişe kaçmadım..Neticede hem şarktayım hemde kiracı olacağım diye düşündüm üstelik şarkta kim vardı ki benim çeyizimi görecek bütün çeyizim ailemin evine serilmişti zaten...Ben giderken cam eşyalarımın bile çoğunu almamıştım kırılmasından korkmuştum... şarkı bu şekilde bitirdik ve çok şükür bu sayede fazla borcumuz olmadı ailelerede fazla masraf çıkarmadık...zaten aklımızda hep ev almak vardı önceliğimiz buydu eşimle... şarkı bitirdikten sonra Bursayı istiyorduk o yüzden oradan ev aldık, şarktayken ödemeye başladık ve şark bitti,çok şükür borcumuzda bitti şimdi ise şark sonrası ilk tercihimiz olan Bursadayız ve kendi evimde oturuyorum bütün mobilyalarımı tamamladım ve Allah nasip ederse yeni evime ,yeni eşyalarıma birde bebeğim geliyor:nazar::nazar::nazar:
Şimdi iyiki böyle yapmışız diyorum...

Nacizane kendi düşüncemdir bunlar.. size asla şarka gidiyorsunuz yada kiracı olacaksınız ne gerek var demiyorum yanlış anşlamanızı istemem...Beğendiğiniz eşyalarınız çok güzel...:34:

Son düzenleme:
mobilyanın iyisinden anlamam ama bizde tayinciyiz ve orda ev kuracağız. 3 yıl filan kalacağız. ben olsam çok para vermem mobilyaya. yani markalısına kaçmam. misafirlerimiz gelecek vs. diyorsunuz ama gelecek misafirlerin çoğuda tayinci değil mi halden anlar gibime geliyor :) bir yemek masası alın en büyüklerinden, iki çekyat alın en genişlerinden, birde tv ünitesi ve tv; bunları tek bir odaya koyun. bu sizin bence misaflerinize de size de yeterde artar bile. he tabaklarımı vs. nereye koyacağım derseniz boş bir odaya uygn fiyatlı bir dolap koyp içini doldurabilirsiniz. ne de olsa çok boş oda olacak :) yatak odasınada bir gardrop, bir yatak, bir makyaj masası yeter gibi geliyor. tabi bu benim listem. benimki biraz öğrenci zihniyeti :) şark görevi bittikten sonra hiç bir şey getirmezsiniz yanınızda. işte o zaman yeni yeni eşyalarla, en iyileriyle en baştan düzersiniz evinizi. hem benim planımla çok para harcamaz, çok borca da girmezsiniz :)

ama ben eşyaya pek önem vermem mesela. ama siz dekorasyondan hoşlanıyor olabilirsiniz, bir de yeni evliyken merak ediyor olabilirsiniz şık şık olsun diye o zaman seçtikleriniz güzel; güle güle kullanın derim :)

aslında haklısın cnm kesinlikle bende çokeşya istemiyorum ama şöyle girincede şık şıkıdım yeni gelin evi olduğu belli olsun istiyorum
yinede güzel fikirler verdin çok sağol cvp verdiğin için
(arkadaşım topiğinde yazıyorum kusuru bakma sıkıntı olursa yazmayabilirm fikir alışverişi olsun istedim tşk...)

canım bende senin gibi olucam şu önümüzdeki şark listelerinin açıklanmasını bekliyoruz..
bakalım kısmette neresi var 3 veya 5 yıl o eşyalar bi kere diziliyor sonradan alınması zor oluyor yani ben oyüzden tam takım kurmayı düşünüyorum evimi..
bi parça ondan bi parça bundan alıp dönerken onları orda bırakma durumunu da yapamıyor kimse kıyamıyor 3 yıl kullan at yapmaya e dönünce de tamamlamak için saçma sapan bi ev stili çıkıyor ortaya..
hemde yeni evlenicemmm heveslerimm vaaar hayallerim vaaarr içinde mutlu olmayı istediğim bi yuvam vaaar :16:

Bizde tayinciyiz eşim polis ve şarkımızı çok şükür bitirdik ama ilk evlendiğimizde ben yemek odası almadım sadece yatak odası, oturma odası için 2 kanepe ve tv ünitesi aldık..evlenirken ev eşyası konusunda fazla masrafa ve gösterişe kaçmadım..Neticede hem şarktayım hemde kiracı olacağım diye düşündüm üstelik şarkta kim vardı ki benim çeyizimi görecek bütün çeyizim ailemin evine serilmişti zaten...Ben giderken cam eşyalarımın bile çoğunu almamıştım kırılmasından korkmuştum... şarkı bu şekilde bitirdik ve çok şükür bu sayede fazla borcumuz olmadı ailelerede fazla masraf çıkarmadık...zaten aklımızda hep ev almak vardı önceliğimiz buydu eşimle... şarkı bitirdikten sonra Bursayı istiyorduk o yüzden oradan ev aldık, şarktayken ödemeye başladık ve şark bitti,çok şükür borcumuzda bitti şimdi ise şark sonrası ilk tercihimiz olan Bursadayız ve kendi evimde oturuyorum bütün mobilyalarımı tamamladım ve Allah nasip ederse yeni evime ,yeni eşyalarıma birde bebeğim geliyor:nazar::nazar::nazar:

Nacizane kendi düşüncemdir bunlar.. size asla şarka gidiyorsunuz yada kiracı olacaksınız ne gerek var demiyorum yanlış anşlamanızı istemem...Beğendiğiniz eşyalarınız çok güzel...:34:

canım ben 4 yıldır mondi mağaza sorumlusuyum..begendiğin takımlar su an kosan takımlar..legro koltuk takımı 2 sıde yatak olabılıyor tayıncı oldugundan kullanıslı olur..castano yatak odası yenı cıktı bıraz pahalı ama mondının en kalıtelı yatak odasından bırısı diyebılrıım.siyah beyaz düşünürsen esila var onu da tavsıye ederım.
ama tuvalet aynası hareketlı ve aynasının arkası askılık baya bı orjınal cok begenılıyo bıraz pahalı olusundan yavas gidiyor.netıce de legro bu ay ayrıca ındırımde eger alacaksan kampasında son gunler tavsıye ederımm:))

sevgilerimle...

öncelikle bebeğin hayırlı olsun cnm sağlılkla ve mutlulukla büyütün inş. kesinlikle çok haklısın aslında bende senin gibi düşünüyorum ancak diğer forumdaki arkadaşlara bakınca yinede hevesleniyor insan zaten bizde herşeyimizi kendimiz yapıyoruz çok borca girmek istemiyorum ailelerde çok yardımcı olabilecek durumda değil maalesef çok güzel düşünmüşsün herhalde bende öyle yaparım çok sağol cnm fikir verdiğin için

öncelikle bebeğin hayırlı olsun cnm sağlılkla ve mutlulukla büyütün inş. kesinlikle çok haklısın aslında bende senin gibi düşünüyorum ancak diğer forumdaki arkadaşlara bakınca yinede hevesleniyor insan zaten bizde herşeyimizi kendimiz yapıyoruz çok borca girmek istemiyorum ailelerde çok yardımcı olabilecek durumda değil maalesef çok güzel düşünmüşsün herhalde bende öyle yaparım çok sağol cnm fikir verdiğin için

Tşk. ederim...Amin inşallah canım :16:

bazısı kıyamaz mobilyalarına 3 yılda 5 yılda otursa şarktan dönerken getirir yanında. onlarla bağ kurar çünkü. mesela bende bu yok; bende şık mobilyalar isterim ama bağ filan kurmam. Dönüşte; en baştan, yepyeni bir ev düzeni, yepyeni bir şehir, yepyeni bir çevre çok daha güzel olur diye düşünüyorum. bir de bu açıdan düşünün kızlar; siz şark görevi bittiğinde, yeni atandığınız yere eski mobilyaları getirerek mi ev kurmak istersiniz yoksa yepyeni mobilyalarla mı?

ama eğer aileler size yardım edecekse mobilya konusunda bencede şarkta olsa aldırın ama eğer bizim gibi kendiniz ödeyeceksiniz, borca girecekseniz demektir bence değmez. ben iki genç çiftin evliliğin ilk yıllarını gezerek, yiyerek, içerek, keşfederek, eğlenerek, geçirmesi yerine borçlara saplanıp kalmasını istemiyorum. şahsen ben mobilya için o kadar borç ödemeye çalışacağıma doğu illerine geziler düzenlerdim çünkü şark görevi bitince bir daha nası gideceksiniz ki oralara. tabi kararı verecek sizsiniz ama mesela ben diyorum ki iyiki memleketimde ev düzmüyorum; yoksa her şeyimizi tam takım yapmamız gerekirdi ve çoğunu kullanmayacağım mobilyalar için ortalama 5 yıl taksit ödemem gerekirdi. şuan bile çok korkunç geldi :)

tabi dediğim gibi sonradan almadığınıza pişman olacaksınız; yeni gelinken güzel mobilyalar bile göremedim diye ileride dert yanacaksınız; aldırmanız daha iyi olur...

sorularına cevap veremeyeceğim çünkü hiç tecrübem yok tavsiye verebilmek için ama seçtiğin takımları ben çok beğendim bunu söylemek istedim :34:

Mobilya bakmaya başladınız mı siz? Aynen dediğiniz gibi düşünüyordum bende ilk başlarda taki mobilya bakmaya başlayana kadar, maşallah mağazalarda öyle bir teşhir hazırlıyorlar ki insanın ne gerek var buna dediği mobilyaları bile alası geliyor  ya da ben fazla hevesleniyorum içimde var  bilemiyorum
canım bende senin gibi olucam şu önümüzdeki şark listelerinin açıklanmasını bekliyoruz..
bakalım kısmette neresi var 3 veya 5 yıl o eşyalar bi kere diziliyor sonradan alınması zor oluyor yani ben oyüzden tam takım kurmayı düşünüyorum evimi..
bi parça ondan bi parça bundan alıp dönerken onları orda bırakma durumunu da yapamıyor kimse kıyamıyor 3 yıl kullan at yapmaya e dönünce de tamamlamak için saçma sapan bi ev stili çıkıyor ortaya..
hemde yeni evlenicemmm heveslerimm vaaar hayallerim vaaarr içinde mutlu olmayı istediğim bi yuvam vaaar :16:
Canım hayırlı uğurlu olsun , bende 3 yıl 5 yıl sonra bu hevesim kalır mı alayım diyorum ne istiyorsam ama sonra ödemeleri düşününce vazgeçer gibi oluyorum, çok karıştı kafam mobilyalarımızı alıncada bu topikten paylaşalım hepimiz yeni bir ev kuruyoruz çok merak ediyorum nasıl evler çıkacak ortaya 

Maşallah maşallah :emir_bebek: :nazar:
Eşya borcunu kendimiz ödeyeceğiz o yüzden söyledikleriniz çok mantıklı :46:

Back
X