Merhabalar,
Şu an 10 haftalık hamileyim, 4. haftamda ilk gittiğim hastanenin 2 doktoru tarafından komplet mol gebelik teşhisi konuldu ve aynı gün kürtaj istediler, o gün olamadı. Biz de o arada başka bir doktora görünmeyi akıl edebildik. Tamamen tesadüfi durumlarla 7. Haftaya kadar 4 hastanede, belki 10 kadar doktor gördü. Hiçbiri kesin teşhis koyamadı. Bu arada 6. Haftada kalp atışı duyduk ve bu sefer de parsiyel mol olabileceği söylendi. En sonunda Zeynep Kamil Hastanesi’nin Perinatoloji bölümüne sevk edildim. Hemen randevu alamadığım için 7. Haftama denk geldi ve orada bakan doçentler parsiyel mol ile ilgili herhangi bir şey göremediler. 9. Haftaya kadar her hafta gitmeye devam ettim. Orada başka doktorlar tarafından da muayene edildim, sonuç normal.
Ardından tavsiye ile yine riskli gebeliklerde uzman bir profesöre göründüm, kendisi de şimdiye kadar mol ile ilgili duyduğum her şeyi unutmamı, gebeliğimin sağlıklı olduğunu söyledi.
Yanlış teşhis ile ona kıymaya çalışan doktor ve hastaneler ile ilgili bilgi vermeyeceğim, sadece o dönem konuyla ilgili tüm forumları hatim ettim, parsiyel mol teşhisi konup da, patoloji sonucu temiz çıkanları okudum. Bu yüzden siteye üye olmaya karar verdim.
Mol gebeliğin ultrasonla anlaşılma yüzdesi çok düşük, kesin sonuç patoloji, eğer doktorlarınız bundan şüpheleniyorsa lütfen bir süre daha bekleyin. Bana zaten sonuç mol çıkmasa bile gebelik düzgün ilerlemiyor dediler, plasenta ve keseyle ilgili bozukluk olduğu söylediler. Kese, bebek büyüdükçe şekil olarak değişti, ayrıca son gittiğim doçent ve profesör doktorlar plasentanın düzgün olduğunu söyledi. Bebeğin gelişimi ilerledikçe her şey daha net görülmeye başlıyor. Maalesef binde bir görülen bir hastalığı tüm doktorlar teşhis edemiyor, o yüzden konusunda uzman bir kadın doğum hastanesine görünün. Şu an yaşadığım mutluluk her şeye değer ama gerçekten bazı tesadüfi durumlar olmasa 4. Haftada bebeğim alınacaktı. Siz de eğer başındaysanız ve tereddütteyseniz, ona birkaç hafta daha şans verin.