Cahide ablacım ca125 testini ilk defa duydum şöyle bi bakındımda yumurtalık kistlerindeki kanser riskine bakılıyormuş sende kistmi war? Değerin 35 altı cıkması gerekiyormuş inş hayırlı haberler alırsın.
Çiğtanesi aramıza hoşgeldin.Kaç gündür paylasımlarını okuyorum tam cevap yazıcam bizim yaramazdan fırsat bulamadım.Ne güzel bekleme süren bitmiş zorlu günleri geride bırakmıssın.Hepimiz senin gibiydik ve üstesinden geldik eminimki sende geleceksin.Ben çok üzülürdüm korkardım eşim işe gidince uyumaz sürekli ağlardım.Ama hep kendime ettim.Herşeyin ilacı sadece zaman ve sabretmek.Hep derdim anne olabilecekmiyim acaba diyeee şimdi yaşadıgım olumsuzluklara ragmen çok şükür o duyguyu tattım.Bebeğimi izledikçe yaşadıgım tüm zorluklar aklıma geliyor unutmadım unutamamda Allahım sen kimseyi evlat hasretiyle sınama diye dua ediyorum.Üzülme diycem ama elbette aklına geldikçe üzüleceksin inşallah Rabbim çok bekletmeden minik kuzucuguunu sana nasip eder.Gelir burada bende hamileyim diye haykırırsın.Ayrıca hiç tekrar yaşarmıyım diyede stres yapma ne kadar stres yaparsan o kadar ertelersin.Tekrarlama riski çok düşük.
Derosy83 hakkında hayırlısı olsun.Rabbim en kısa zamanda müjdeli haberi almanı nasip etsin.Hiç düşünmemeye çalıs emin ol o zaman bebiş daha cabuk geliyo :) .Ben sadece günde 1 defa folbıol içiyordum bir kerede vajinal muayene oldum başkada test yapılmadı.
Oyhhhh kızlar.Hepinizi özledim eskiden sık sık girerdim şimdilerde 10 dk bile zar zor pc basına oturabiliyorum
Bizim kerata büyüdükçe huy değiştirmeye başladı kıyameti koparıyor artık.Gaz sancımızda başladı inanın bzen günleri unutuyorum zaman okadar cabuk geçiyoki hiç anlıyamıyorum bile.
Takiplerimiz hala devam ediyo.
Göze gittik sol gözümüzden geçemedik evre 1 miş.Henüz anne karnında sayıldgımız için gelişimi devam ediyormuş.2 hafta sonra tekrar kontrolümüz var evre 3-4 olunca lazerle tedavisi mümkünmüş ama % 80 kendiliğinden gerileme ihtimali varmış inş geriler.Acayip zor bi test sabah 7 de gidiyoruz son beslenmesini 6 da yaptırıyoruz tarama bitene kadar beslemek yasak.6 saat aç kaldı o gün yavrum.Göz bebekleri büyümedi 11 defa damla damlatıldı göz kapaklarını acıp damla damlatmaktan göz bebeği büyümüşmü diye kontrol etmekten göz kapakları morardı artık.Bu defa gidişimizde napıcaz bakalım sesi çıkmaya başladıgı için epey bi yorucu ve keyifsiz geçeceği kesin.
Gelişim nörolojisine gittik çok şükür beyinden ultrason çekildi herhangi bir olumsuzluk yok takibe gerek kalmadı artık.Listemizden bir randevu eksilmiş oldu :)
Kulak için bera testi var.Randevu aldık gününü bekliyoruz.
Kendi hastahanemizde takibimiz oluyor sık sık gidip geliyoruz.Havalarda tam serinledi korkuyorm dısarıdan enf kapacak diye.En ufak bi hastalıkta tekrar küveze girecek çünkü
O kadar alısmısken nasıl bırakırım ki.
Allahıma hep sükrediyorum ama bir yandanda içim buruk kızlar.Erken dogdugu için neredeyse haftanın 3 günü hastahanelerdeyiz diğer bebekler evlerinde sıcacık uyurken biz ogluşumun her kontrolde aglamalarına sahit oluyoruz küçücük bedeniyle nelerle ugrasıyor
Hepsi onun saglıgı için ama ne bileyim kıyamıyorum.Çok ama çok çok çok seviyorum.Hele dünyaya erken merhaba dedği içinmidir nedir bilmiyorum ama cok fazla düşüyorum üstüne.İstiyorumki bişe olmasın hep mutlu olsun.Bi ağlamasına içim gidiyor.Annelik coook farklı coookkkk.
Bugüne kadar biberon agırlıklı besleniyorduk 2 gündür tamamen biberonu kestik.O inat ben inat ugrasıp duruyorum.Sürekli emmek istiyor ıkınıyor kızarıyor hırsını memeden cıkarıyor deli gibi aranıyo bazen 2 saat memede kalıyor arada kusuyor tekrar meme istiyo ozamanda sütüm birikmiyor.Tamam güzel beslendi derken bu seferde hıçkırık tutuyo hoooop midedekilerin hepsi geri çıkıyo haliylede acıkıyo süt istiyo ama memişlerde süt yok
Ağzında meme varken bile aglıyo herhalde boş sanıyor agzını bir iki hareket ettirince emiyo susuyo :)
İçimi döktüm rahatladım vallahi.Hastahaneye gidip gelmekten tahlillerle ugrasıp sonucunu stresle beklemekten cok bunalıyorum.Kilomuz hala düşük onada üzülüyorum.Biliyorum hepsi geçecek sadece biraz zamana ihtiyacım var inşallah kendimi üzmeden atlatırım ama nerde bende o dayanma gücü.........