- Konu Sahibi burcuerdem
- #3.581
zelihacım geç döllenme demişsinya,geç döllenme olunca SAT tarihini ileriyemi alıyorlar
anlayamadım:26:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
meraba suna yazdıklarını okudumda doktorun taner günay demişsin göztepe eğitim ve araştırma hastanesindemi bende ona gitmeyi düşünüyorumda o yüzden sordum iyimi doktor cevap yazarsan sevinirimkızlar sabah hastaneye gitmek için evden çıktık ve ardayı annemlere bırakıp öle geçicektikki yolda kaza oldu ve bir araba bize arkadan çarptı çok kötü oldum karnıma ağrı girdi...
belim kopucak gibiydi....
biraz kendimi toparladımmm hastaneye gittimmm doktorum bana 6 ay korun diyen doktorumdu....
anlattım işte kaza bir iki nokta lekem oldu dedm sarımsı oldu falan diye hemen baktııı.. Dinlen dediii zaten bu ay lekelenme olabileceğinin ve normal olduğunu ancak kanama vs olursa hemen acile gitmemi söyledi
kese oluşmuş bu arada daha küçük olduğu için kalp atışımız beklenen üzere görünmedi karından baktı...
kese çok düzgün dedi mol gebelik geçirdiğimi söyledimm mol şüphesi uyandıracak br görüntüsü olmadığını söyledi...
dedim dopplere girmem gerekirmiii
dopplerle mol gebelik olup olmadığı anlaşılmaz ancak kese bozuk olur kar görüntüsü olur kalp atışı olur yada durmuş öle olursa ŞÜPHELENİP YAPILIRSA DEDİİ belli olur yaanmiii patoloji de kesin sonuç çıkar dedi....
dopplere vs gerek yok dedi için rahat etsin dedi haftayada gel...
kalp atışına bakalım dedi...
ozaman ve idrar testlerinide yaparız dedi...
git canım taner günay ismi ben çok memnunum daha dün git benimle çok ilgilendi her soruma cevap verdiii.. Molle ilgilide beni hiç korkutacak bir şey söylemedi...
kızlar masallah guzel haberlerle gelmıssınız sevındım sunacıgım sana da masallah dıyım kuzummmmm vallahı uzuluordum sana aklımdaydın ay ne yaptı dıye okuyunca rahatladımmmmm hersey gıonlunuzce olsun taner bey gelmışmı ben de alayım ran devu gecenlerde gıttım başka doktor ardı yerıne o ızınlıydı esı dogum yapmış oyle dedılerdı ben de bakayım ne zaman randevusu bu arada reglı olacam ama
burcucum gördüğüm kadarıyla 20.haftalarındasın.bu aralar renkli ultrasonda detaylı arama yapılacak.çok net bebişini göreceksinnn.bence en güzel ultrason çıktısını alacaksınbariz ağzını burnunu göreceksin
zelihacım geç döllenme demişsinya,geç döllenme olunca SAT tarihini ileriyemi alıyorlar
bu doktor göztepe eğitim ve araştırma hastanesındemı çalışıyor lütfen bilgi varin
taner bey gebe ızlemdeymış alamadım o yuzden acaba alsam bakarmıkı gebe degılım ama
kızlar masallah guzel haberlerle gelmıssınız sevındım sunacıgım sana da masallah dıyım kuzummmmm vallahı uzuluordum sana aklımdaydın ay ne yaptı dıye okuyunca rahatladımmmmm hersey gıonlunuzce olsun taner bey gelmışmı ben de alayım ran devu gecenlerde gıttım başka doktor ardı yerıne o ızınlıydı esı dogum yapmış oyle dedılerdı ben de bakayım ne zaman randevusu bu arada reglı olacam ama
Evet canım en önemli tarama heryerine bakılacak hem heyecanlıyım hemde tedirginim.Nasip olur güzel pozlar yakalarsak sizlerlede paylasırım inşallah :)
Birde şu sat geç döllenmeyle benimde basım belada desem yeridir.Bu seferki doktor kontrolunde doktoruma danısıcam hangisini baz almam gerekecek diye.Arayı kapatır dediler ama kapatmadı :44:
Yarın aşım var 3 gün yine işkence gibi geçecek Bu aralar artık evde sıkılmaya başladım gurbetlik zordu ama bu halimle dahada zorlastı güzel bi tatile ihtiyacım var bakalım inşallah bu yaz izmire dogru gidebiliriz.Şark görevimiz açıklanacak haziran1 de.Çıkacakmı çıkmayacakmı belli olacak.Bu yüzdende bahar temizliği yapmadım bekliyorum.
artik sat tarihini onemsemiyor ultrasondaki bebegin boyutuna gore tdt soyleniyor...ultrasona sat tarihi giriliyor...fakat bebek sat tarihinden 10 gun geriden geliyormus buda gec dollenme deniyormus...bebegim sat tarhime gore 9+4 olmasi gerekirken ultrasonda 7+6 yani 8 haftalik dedi...valla benim anladim bu....biraz tereddut ettim korktum ama dr gayet saglikli hic problem gorulmuyor dedi....sadece tdt degistirirmis gec dollenme...
anladım canım.genelde benim görüştüğüm doktorlar ultrasondan alınan ölçümler ne olursa olsun önemli olan Sat'tır diyorlardı.çünkü 13.haftaya kadar 1 haftalık geriliği normal sayıyorlar...
ondan dolayı sordum canım...
gercekten arayi kapatirmi:26::26:insallah kapatir ama dr.bundan sonra ona gore hesaplicaz arayi kapatmaz dedi....sat gore tdt 27 aralikken ultrasona gore 5 ocak dedi...internette biraz arastirdim nrmal deniyor sadece tdt degistirirmis...bak simdi kafam takildi???????????????????:18:
gercekten arayi kapatirmi:26::26:insallah kapatir ama dr.bundan sonra ona gore hesaplicaz arayi kapatmaz dedi....sat gore tdt 27 aralikken ultrasona gore 5 ocak dedi...internette biraz arastirdim nrmal deniyor sadece tdt degistirirmis...bak simdi kafam takildi???????????????????:18:
merhaba,
ben mol gebelik geçirdikten sonra işte kan vs muaneye her ay gittiğimde ona tesadüfen randevu aldım ve zeynep kamil dahill bugune kadar en olumlu konuşan doktor oldu...
ardında hamile kaldımmm gene randevumu ona aldımm 5 - 6 haftalıkken demiştii bu sağlıklı bir gebelik hiç korkma demiştii... Bİliyorsun doktorlarda olumsuz konuşup korkutma vs çok fazla olduğun için ona gittiğim her seferinde yüzüm gülerek çıktı... İhtimaller üzerine değil gördükleri üzerine bilgi veriyorrr....
kisttim vardı onun içinde ona gitti küçülüceğini korkulacak hiç bir şey olmadığını söyledi fakat aynı hastanede farklı bir doktora gittim de ise ameliyat bile olabileceğimi söyledi.... doplere girdim dün doktor gördü dedi sorun yok.
sonuç olarak onun dediklerine güveniyorum ilgisi alakası gerçekten çok yüksekti.... ama bazen stajer oluyormuş bana hiç denk gelmedi ama gidenler tavsiyem üzerine öle söylüyorr....
genelde bakmıyorlar ama arada kadın hastalıklarına geçiyor arada da gebeye yani takip edersen randevu kısmında dikkatli bakarsanız görürsünüz...
benimde sat 28 mart ama dr bana nisan 13 de gebe kalmissin dedi simdi ben neye gore hesaplamam gerekiyor anlamadim
pariscim benim bildiğim kadarıyla sat baz alınıyor.eğer geç döllenme var ise öne alınıyormuş
sonuçda benimde sat 13 mart ama ben o tarihte gebe kalmadım ki...muhtemelen taaa 27 martta gebe kalmışımdır.ama doktorlar sata göre haraket ediyorlar...