• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mizofoni için nereye gitmek gerekir?

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
3.834
8.150
358
Mizofoni seslere karşı rahatsızlık hastalığı, başka insanların fark etmedigi sesler bizi çok rahatsız ediyor.
Ben bir devlet hastanesinde psikiyatristten randevu aldım fakat psikoloğa mi gitmem gerekir emin değilim. Özelde psikolog da muhtemelen pahalıdır. Bu hastalığa sahip olan ve tedavi olan varsa hangi yolu izlediniz ?

Kızımda var, 1 senedir kafayı yememe sebep olan hastalık. Özellikle okulda, dersteyken burun çekme, öksürme sesleri yüzünden , ağlayarak sınıftan kaçtığı çok oldu. 8 ay psikolojik terapi aldı. 3 aydır da ilaç kullaniyor. EMDR tedavisini de denedik. Hiç bişey fayda etmedi. İlaçla bı tık toleransı arttı. Geçen sene her gece ağlıyordu okula gitmek istemiyorum sabah olmasın diye. İlaçla o ağlamalar bitti mesela. Duyu durum bozuklugu teşhisi kondu aynı zamamda. Kokulara etiketlere karşı da tepkili. Ay hayatımız çok zor. Ölüm yok ucunda diyip dayaniyoruz şimdilik.

Kızımda var, 1 senedir kafayı yememe sebep olan hastalık. Özellikle okulda, dersteyken burun çekme, öksürme sesleri yüzünden , ağlayarak sınıftan kaçtığı çok oldu. 8 ay psikolojik terapi aldı. 3 aydır da ilaç kullaniyor. EMDR tedavisini de denedik. Hiç bişey fayda etmedi. İlaçla bı tık toleransı arttı. Geçen sene her gece ağlıyordu okula gitmek istemiyorum sabah olmasın diye. İlaçla o ağlamalar bitti mesela. Duyu durum bozuklugu teşhisi kondu aynı zamamda. Kokulara etiketlere karşı da tepkili. Ay hayatımız çok zor. Ölüm yok ucunda diyip dayaniyoruz şimdilik.
Bende de sınavlarda öksüren aksıran tıksırıncaya çok dikkatimi dağıtıyordu. Yemek kokusu da rahatsız ediyor. İlkokula ilk başladığımda o yoğun gürültü beni de rahatsız ediyordu ama ağlayacak kadar olmuyordu. Kızınıza da çok geçmiş olsun.

Teşekkürler, sizde nasıl geçti?
Bebegim olduktan sonra gecti. Yorgunluktan dolayi artik sesleri duymuyorum hatta bazen bebegin aglamasina bile uyanamıyorum. Berbat birsey bu hele uyku oncesi bir yerden inceden ses geldi mi asla uyuyamazdim, o sese odaklanirdim.Insallah sizinde en kisa surede gecer.

Benimde kokulara seslere karşı acayip duyarlılığım var.
Otobüse akız çiğneyen bir grup insan bindi diye otobüsten inip yarım saat diğer otobüsü beklediğim oldu.
Küçükken sizle yemek yemek istemiyorum diye ağladığım çok olmuş anne babama
Zorla oturturlardı beni sofraya işkence gibi gelirdi hala salatalık, biber elma gibi bir şeyler yenildiğinde evden kaçasım geliyor.
Bu huysuzluktan yapılan bir şey değil bende durumdan hoşnut değilim çözüm önerilerini bekliyorum

Tam bu konunun açıldığı anlarda domates doğrarken bunu düşünüyordum. Acaba tedavisi var mıdır ve konu açsam mı diye düşündüm. Meğerse o anlarda konu açılıyormuş zaten. :KK70: nefes alma, çiğneme, ağız şapırdatma, terlik şaplatma, tuş ve herhangi ses... kriz geçiriyorum bazen.

Merhaba bende de ayni durum vardı özellikle sinavlara hazırlandığım yillarda cok artmisti agladigimi bile hatırlıyorum seslerden rahatsiz oldugum icin. Ozellikle burun cekme sesi kabusum olmuştu. Hala dikkat gerektiren bir sey yapıyorsam rahatsız olurum ama eskiye göre daha iyi durumdayim çok şükür zamanla sizinde azalir umarım

Mizofoni seslere karşı rahatsızlık hastalığı, başka insanların fark etmedigi sesler bizi çok rahatsız ediyor.
Ben bir devlet hastanesinde psikiyatristten randevu aldım fakat psikoloğa mi gitmem gerekir emin değilim. Özelde psikolog da muhtemelen pahalıdır. Bu hastalığa sahip olan ve tedavi olan varsa hangi yolu izlediniz ?
Öğretmenler buna mesleki deformasyon diyolla 😂

Merhaba bende de ayni durum vardı özellikle sinavlara hazırlandığım yillarda cok artmisti agladigimi bile hatırlıyorum seslerden rahatsiz oldugum icin. Ozellikle burun cekme sesi kabusum olmuştu. Hala dikkat gerektiren bir sey yapıyorsam rahatsız olurum ama eskiye göre daha iyi durumdayim çok şükür zamanla sizinde azalir umarım
Ne zaman basladi bu? Kac yasinda? Ve ne zaman hafifledi? Ozel bisey yaptiniz mi, ilac tedavi vs?

Ne zaman basladi bu? Kac yasinda? Ve ne zaman hafifledi? Ozel bisey yaptiniz mi, ilac tedavi vs?
Sanırım cocukluktan kalma bir durum ama zaman icerisinde katlanarak artti özellikle sınav senelerinde lise ve üniversite döneminde çok sıkıntısını yaşadım. Suan daha iyi durumdayim tamamen gecti diyemem ama farklı seslere odaklanmaya duymamaya çalışıyorum eskisi kadar aşırı rahatsiz hissetmiyorum. Herhangi bir ilac yada tedavi görmedim sınav döneminde artan birseydi benimki, yaş geregi bu süreçleri atlatinca kendiliginden azaldi sanırım

Benimde kabusum. Eşim dayanamıyor artık bana. Keşke bir tedavisi olsa böyle olmayı ben seçmedim

Benimde kabusum. Eşim dayanamıyor artık bana. Keşke bir tedavisi olsa böyle olmayı ben seçmedim
ben de ayni durumdaydim, ilac biraz hafifletti fakat EMDR tedavisiyle cozum buldum hala da tedavi goruyorum cunku bildiginiz her sese takintim var. ama cok pahali gercekten 😭 baska carem kalmamisti

Emdr kaçıncı seansta ise yaramayan başladı?
Ben EMDR diye basladım iki seans benim geçmişimi deştik sadece konuştuk.
3.seansta EMDR'ye basladık ilk basta çok saçma geldi ne yaptığımı dahi anlamadım ama seans sonunda mala dönmüştüm boşlukta gibi hissettim. Benim ses takıntım 15 yıldır var her ses için tek tek gidiyoruz. Çekirdek çitleme sesinden başladık, ilk seansta çok büyük oranda rahatladım. Artık tek korkum ''Acaba o çekirdek yerken ben hala rahatsız oluyor muyum?'' düşüncesi, gelecek seansta bunu ele alacağız. Gerçekten tavsiyemdir beni 15 yıldan sonra kurtardıysa herkesi kurtarır.

Back