• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miyop göz çizdirme nedir?

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
Arkadasım miyop ve göz derecesi 4 olmuş, doktor gözlükler sadece uzağı görmen için var , dereceyi azaltmaz demiş ve bu konuda gözleriniz çizdirmen lazım başka çaren yok demiş. Nasıl oluyor bilmiyorum ama bu göz çizdirme dedikleri şey tam olarak ne? Bir de bu ilerde sorun olur mu ? Bu konuda bilgisi olanlardan cevabı bekliyorum, bu hafta karar vermesi lazım ama çok kararsız korkuyor açıkçası.

Lazerle goz numarasini sifirliyorlar ve gozluk kullanmayi birakiyorsun. Goz cizdirme dedikleri bu oluyor.

İlerde zararı olur mu acaba
Gozun retina kalinligini olcup yapiyorlar. Cok yuksek numaralarda lazer uygulanmiyor. Tavsiyem bir yerle kalmasin. Bir kac doktora gidip ondan sonra lazer ameliyati uygunsa olsun. Bende lazer olmak icin gittim ama uygun olmadigi icin mercek takildi iyiyim su an ama ilerde herhangi bir sorun cikarmi bunu bilemeyiz.

Gozun retina kalinligini olcup yapiyorlar. Cok yuksek numaralarda lazer uygulanmiyor. Tavsiyem bir yerle kalmasin. Bir kac doktora gidip ondan sonra lazer ameliyati uygunsa olsun. Bende lazer olmak icin gittim ama uygun olmadigi icin mercek takildi iyiyim su an ama ilerde herhangi bir sorun cikarmi bunu bilemeyiz.
Çok teşekkür ederim , ilerde mesleğini yapamamaktan bile korkuyor, aynen iletcem kndisinine

Rica ederim ama meslegini yapamayacak bir duruma gelecegini sanmiyorum. En fazla tekrar gozluk takmaya baslar ama numarasi dusuk olur. Iki dayimin ikisi de lazer ameliyati oldu herhangi bir sorun yasamadilar ama goz numaralari cok yuksekti sifirlanamadigi icin lens takmaya devam etti bir tanesi digerinde problem yok.internetten de lazer olanlari arastirsin cogu kisi oluyor ve memnun. Hayirli gunler.

Ben 24 yaşımı doldurcam zaten 22 yaşında hamilelikte bozuldu gözüm :KK43:
Dogustan gelen goz bozukluklari damarlarin gelisimiyle 20 yaslarda ilerlemiyor. Ama sizin ki nasil hamilelikte cikti anlamadim. Ilk defa boyle bir sey duydum. Ilerleyen yaslarda genellikle hipermetrop olur insanlar.ilerlermeniz durmadan herhangi bir mudahalede bulnumayin bence lens kullanin durana kadar. Durduktan sonra ameliyat olursunuz insallah.

Mercek olayını anlatır mısınız?

Dogustan gelen goz bozukluklari damarlarin gelisimiyle 20 yaslarda ilerlemiyor. Ama sizin ki nasil hamilelikte cikti anlamadim. Ilk defa boyle bir sey duydum. Ilerleyen yaslarda genellikle hipermetrop olur insanlar.ilerlermeniz durmadan herhangi bir mudahalede bulnumayin bence lens kullanin durana kadar. Durduktan sonra ameliyat olursunuz insallah.
Bildiğim kadarıyla miyop doğuştan olabildiği gibi sonradan da olabiliyor. Teşekkürler bende öyle yapıyorum zaten.

Back